Mitä PK tarkoittaa urheiluvedonlyönnissä?

Urheiluvedonlyönti voi olla hauskaa, mutta se voi olla myös hyvin hämmentävää, erityisesti aloittelijoille. Kun olet ensimmäinen Kun aloitat, törmäät todennäköisesti moniin tuntemattomiin termeihin ja sanontoihin. Yksi kaikkein arvoituksellinen näistä voisi olla "PK" tai "pick'em"."

PK Merkitys

PK tai pick'em tarkoittaa, että kumpikaan joukkue ei ole suosikki voittamaan peliä. Kyseessä on suoraviivainen veto, jossa yksinkertaisesti valitset pelin voittajan ilman pistevaihtelua. Pohjimmiltaan vedonlyönti tarkoittaa, että molemmilla joukkueilla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa peli. Tämä on yleinen vetotyyppi urheilulajeissa, kuten jalkapallossa tai jääkiekossa, joissa on harvinaista, että yhtä joukkuetta suositaan voimakkaasti toista vastaan.

Miten lyödä vetoa PK:sta

Pick'em-vedonlyönti on yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain valita, minkä joukkueen uskot voittavan pelin suoraan. Tämä eroaa pistevedonlyönnistä, jossa sinun ei tarvitse vain valita pelin voittajaa, vaan myös päättää, voittaako se tietyllä pistemäärällä vai ei.

Pick'em-vedossa:

  • Valitset joukkueen, jonka uskot voittavan pelin suoraan.
  • Molempien joukkueiden kertoimet ovat samat, yleensä noin -110.
  • Jos panostat voittajajoukkueeseen, saat alkuperäisen panoksesi summan sekä voittosi.
  • Jos lyöt vetoa häviävän joukkueen puolesta, menetät koko panoksesi.

Tässä on esimerkki pick'em-vedosta jalkapallossa:

Joukkue 1Joukkue 2
Man UtdChelsea
-110-110

Tässä esimerkissä molemmilla joukkueilla on sama kerroin (-110) voittaa peli. Voit valita kumman tahansa joukkueen voittaa pelin suoraan.

PK vs. Point Spread -vedonlyönti

PK-vedonlyönti eroaa pistevedonlyönnistä, joka on yleisempää urheilulajeissa, kuten jalkapallossa ja koripallossa. Pistevedonlyönnissä toinen joukkue on voittajasuosikki tietyllä määrällä pisteitä ja toinen joukkue on altavastaaja LeoVegas.

Tässä on esimerkki jalkapallon pistevedosta:

Joukkue 1Joukkue 2
Patriots (-7)Jets (+7)
-110-110

Tässä esimerkissä Patriotsia suositaan voittajaksi 7 pisteellä, kun taas Jets on altavastaaja 7 pisteen tasoituksella. Jos lyöt vetoa Patriotsin puolesta, heidän on voitettava yli 7 pisteellä, jotta voitat vedon. Jos lyöt vetoa Jetsin puolesta, sen on joko voitettava peli suoraan tai hävittävä alle 7 pisteellä, jotta voitat vedon.

Point spread -vedonlyönnin tavoitteena on kattaa spread, mikä tarkoittaa, että voitat enemmän pisteitä kuin point spread tai häviät vähemmän pisteitä kuin point spread. Point spread -vedonlyöntiä käytetään yleisemmin urheilulajeissa, kuten jalkapallossa ja koripallossa, joissa kahden joukkueen vahvuudessa voi olla merkittävä ero. Näissä tapauksissa, point spread auttaa tasoittamaan pelikenttää ja tekemään vedonlyönnistä mielenkiintoisempaa. Sen sijaan PK-vedonlyönti on yleisempää urheilulajeissa, kuten jalkapallossa tai jääkiekossa, joissa on harvinaista, että yksi joukkue on merkittävästi vahvempi kuin toinen.

Salla Tallus
Salla Tallusverified

Yhteenvetona voidaan todeta, että PK:n ymmärtäminen tarkoittaa urheiluvedonlyönnissä on ratkaisevan tärkeää kaikille, jotka haluavat tehdä tietoon perustuvia vedonlyöntejä. Kun tiedät PK-vedonlyönnin ja pistevedonlyönnin erot, voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä kun vedonlyönti. Onnea urheiluvedonlyönnin kanssa!

Usein kysytyt kysymykset

K: Mitä PK tarkoittaa urheiluvedonlyönnissä??

V: PK tai Pick'em tarkoittaa, että kumpaakaan joukkuetta ei suosita voittamaan peliä. Se on suoraviivainen veto, jossa yksinkertaisesti valitset pelin voittajan ilman piste-eroa. Pohjimmiltaan urheiluvedonlyönti tarkoittaa, että molemmilla joukkueilla on yhtä suuret mahdollisuudet voittaa peli. Tämä on yleinen vedonlyöntityyppi urheilulajeissa, kuten jalkapallossa tai jääkiekossa, joissa on harvinaista, että yksi joukkue on vahvasti suosiossa toista vastaan.

K: Miten lyödään vetoa pick'em-pelistä??

V: Pick'em-pelien vedonlyönti on yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain valita, kumman joukkueen uskot voittavan pelin suoraan. Tämä eroaa pistevedonlyönnistä, jossa sinun ei tarvitse vain valita pelin voittajaa, vaan myös päättää, voittaako se tietyllä pistemäärällä vai ei.

K: Mitkä ovat pick'em-pelin kertoimet??

A: Kertoimet molempien joukkueiden pick'em-pelissä on sama, yleensä noin -110.

Kysymys: Miten PK-vedonlyönti eroaa pisteiden välisestä vedonlyönnistä??

V: PK-vedonlyönti eroaa pistevedonlyönnistä, joka on yleisempää esimerkiksi jalkapallossa ja koripallossa. Pistevedonlyönnissä yhtä joukkuetta suositaan voittajaksi tietyllä määrällä pisteitä, ja toinen joukkue on altavastaaja. Pistevedonlyönnin tavoitteena on peittää hajautus, mikä tarkoittaa voittoa pistemäärää suuremmalla pistemäärällä tai tappiota pistemäärää pienemmällä pistemäärällä. Sen sijaan PK-vedonlyönti on yleisempää urheilulajeissa, kuten jalkapallossa tai jääkiekossa, joissa on harvinaista, että yksi joukkue on merkittävästi vahvempi kuin toinen.