Setin ymmärtäminen pokerissa: Kattava opas

Pokeri on taito- ja strategiapeli, jota on pelattu vuosisatojen ajan. Koska pelissä on monia variaatioita, pelaajien on tunnettava erilaiset käsien sarjat menestyäkseen pelissä. Yksi pokerin vahvimmista käsistä on setti, jota kutsutaan joskus myös kolmoseksi… Se voi ratkaista pelin tai rikkoa sen.

Tässä artikkelissa selvitämme pokerin sarjojen perusteet, miten ne muodostuvat ja miten ne sijoittuvat muita käsiä vastaan. Perehdymme siihen, miten tärkeää on tietää, milloin kannattaa hakea setti ja milloin luovuttaa, sekä siihen, kuinka maksimoi voittosi setillä. Olitpa sitten kokenut pelaaja tai aloittelija, tämä opas auttaa sinua ymmärtämään paremmin sarjoja pokerissa ja sitä, miten ne voivat nostaa pelisi seuraavalle tasolle.

Valmistaudu terävöittämään taitojasi ja oppimaan kaikki mitä tarvitset tietää sarjoista pokerissa. Tässä artikkelissa on kaikkea terminologiasta strategioihin. Aloitetaan siis ja tutustutaan tarkemmin tähän tehokkaaseen käteen.

Settien ymmärtäminen pokerissa

Pokerissa setti on yksi vahvimmista käsistä, jonka pelaaja voi saada. Se koostuu kolmesta samanlaisesta kortista, jossa käytetään taskuparia (kaksi samanarvoista korttia pelaajan kädessä) ja vastaavaa korttia pöydällä. Jos pelaajalla on esimerkiksi taskumatti ja pöydällä on kuningatar, kymppi ja seiska, hänellä on kuningattarien setti.

On tärkeää huomata, että setti eroaa triplasta. Trips koostuu myös kolmesta samanlaisesta, mutta niissä on mukana yhden pelaajan käsi ja kaksi korttia pelilaudalla. Setissä taas on mukana taskupari ja vain yksi kortti pöydällä LeoVegas.

Sarjat ovat arvokkaita pokerissa, koska vastustajien on vaikea huomata niitä. Toisin kuin värit ja suorat, jotka ovat näkyvämpiä, sarjat voivat usein jäädä muilta pelaajilta huomaamatta, jolloin niiden haltija voi saada kädestään maksimaalisen arvon. Lisäksi setit voivat myös peittää pelaajat, jotka sekoittavat panostustapojaan ja pelaavat kätensä arvaamattomalla tavalla.

On myös tärkeää huomata, että setit voidaan voittaa korkeammilla käsillä, kuten nelosella, täyskädellä tai korkeammalla setillä. Kuten minkä tahansa pokerikäden kohdalla, pelaajien on tärkeää arvioida omaa asemaansa pöydässä ja vastustajiensa toimintaa ennen kuin he päättävät, miten pelata settiään.

Perusasioiden ymmärtäminen

Pokerissa setti on vahva käsi, joka koostuu kolmesta samanlaisesta kortista, joista kaksi on pelaajan kädessä ja yksi pöydällä. Muiden pelaajien on usein vaikea havaita sarjoja, koska ne eivät ole yhtä yleisiä kuin parit tai kaksi paria. Vahvat pelaajat käyttävät usein sarjoja bluffatakseen vastustajia pois potista tai saadakseen heiltä enemmän rahaa, mikä tekee niistä tehokkaan työkalun pokeripelissä.

Sarjat koostuvat kolmesta saman kortin kortit ja kaksi muuta korttia, jotka eivät liity peliin. Jos pelaajalla on esimerkiksi kuninkaiden pari ja yhteisissä korteissa on kuningas, pelaajalla on kuninkaiden setti. Lisäksi sarjoja voidaan tehdä millä tahansa pakassa olevilla korteilla, mukaan lukien kuvakortit, ässät ja alempiarvoiset kortit.

Yksi sarjojen tehokkaan pelaamisen avaimista on tietää, milloin niitä kannattaa käyttää ja milloin luovuttaa. Vastustajan käden ja panostustavan ymmärtäminen voi olla hyödyllistä määritettäessä, käytetäänkö settiä aggressiivisesti vai puolustautuen. On myös tärkeää olla tietoinen siitä, mitkä ovat todennäköisyydet saada setti ja milloin kannattaa jahdata kättä tai milloin on edullisempaa luovuttaa ja vähentää tappioita.

 • Keskeiset asiat:
 • Sarja on vahva pokerikäsi, joka koostuu kolmesta samanlaisesta kortista, joista kaksi on pelaajan kädessä ja yksi pöydällä.
 • Muiden pelaajien on vaikea havaita sarjoja, joten vahvat pelaajat voivat käyttää niitä tehokkaana välineenä bluffatessaan vastustajiaan tai saadakseen heiltä enemmän rahaa.
 • Ota huomioon vastustajan käsi- ja panostustavat, kertoimet ja edulliset panostusstrategiat.

Setin tärkeimmät osat pokerissa

Pokerissa setti sisältää kolme samanarvoista korttia. Tämä käsi tunnetaan yleisesti myös nimellä "tripit". Kun pelaajalla on setti, hänellä on erittäin vahva käsi, varsinkin jos setti koostuu korkea-arvoisista korteista, kuten jätkästä, kuningattaresta, kuninkaasta tai ässästä.

Setin tärkeimmät osat ovat:

 • Kolme samanlaista: Kortit: Sarja koostuu kolmesta samanarvoisesta kortista, joka tunnetaan myös nimellä kolme samanlaista korttia. Esimerkiksi kolme ässää tai kolme kuningasta.
 • Kaksi muuta korttia: Kolmen samanarvoisen kortin lisäksi pelaajalla on myös kaksi muuta korttia, jotka voivat olla eri arvoisia tai värisiä. Näillä kahdella kortilla ei ole merkittävää merkitystä käden vahvuuden kannalta, mutta ne voivat silti auttaa voittamaan potin, jos muilla pelaajilla ei ole parempaa kättä.

On tärkeää huomata, että setti ei ole sama kuin pari. Parissa on vain kaksi samanarvoista korttia, kun taas sarjassa tarvitaan kolme samanarvoista korttia. Sarja on myös korkeampiarvoisempi kuin kaksi paria tai kolme samanlaista korttia, jotka koostuvat alempiarvoisista korteista.

Sarjan tunnistaminen ja pelaaminen on tärkeä taito jokaiselle pokerinpelaajalle. Kyseessä on vahva käsi, joka voi usein johtaa potin voittamiseen, varsinkin jos se pelataan oikein. On tärkeää olla tietoinen myös siitä, että jollakin muulla pelaajalla voi olla setti, sillä tämä voi vaikuttaa suuresti panostusstrategiaan ja pelin lopputulokseen.

Kuinka pelata settiä pokerissa

Setin pelaaminen pokerissa edellyttää pöydässä olevien korttien ja vastustajan käyttäytymisen huolellista huomioon ottamista. On tärkeää tietää, milloin kannattaa tarkistaa tai panostaa ja milloin luovuttaa ja vähentää tappioita.

Kun sinulla on setti, on tärkeää tunnistaa sen vahvuus ja olla antamatta liikaa tietoa. Yksi strategia on checkata flopilla ja antaa vastustajien panostaa, jolloin voit korottaa turnilla tai riverillä. Tämä voi johtaa potin koon kasvuun ja parempiin voittoihin.

Toinen strategia on panostaa alusta alkaen, osoittaa itseluottamusta ja painostaa vastustajia. Tämä voi kuitenkin johtaa myös siihen, että vastustajat luovuttavat ja jäävät paitsi mahdollisista voitoista. On tärkeää lukea pöytää ja määrittää paras lähestymistapa kuhunkin peliin ja käteen.

Jos settisi ei parane turnilla tai riverillä, voi olla aika luovuttaa ja leikata tappiot. Vaikka setti on vahva käsi, se ei ole voittamaton, eikä sitä pidä pelata holtittomasti.

Kaiken kaikkiaan setin pelaaminen pokerissa vaatii strategian, havainnoinnin ja huolellisen harkinnan yhdistelmää. On tärkeää punnita mahdollisia riskejä ja palkkioita ja mukauttaa pelaamistasi sen mukaisesti.

Setin edut pokerissa

Se tarjoaa useita etuja muihin käsiin nähden.

 • Mahdollisuus korkeaan voittoon: Setillä on mahdollisuus voittaa suuri potti pokeripelissä. Se on käsi, joka voi voittaa monia muita käsiä, kuten kaksi paria, värit ja suorat.
 • Kyky bluffata: Kun sinulla on setti, voit käyttää sitä bluffataksesi vastustajasi luulemaan, että sinulla on heikompi käsi. Tämä voi pakottaa heidät luovuttamaan, jolloin voit voittaa potin ilman, että sinun tarvitsee näyttää korttejasi.
 • Luottamuksen lisääminen: Setin hallussapito voi antaa sinulle itseluottamusta pokeripelissä. Se voi auttaa sinua tekemään tehdä parempia päätöksiä ja pelata aggressiivisemmin, mikä johtaa suurempiin voittoihin.
 • Psykologinen etu: Vastustajasi saattavat pelästyä, kun sinulla on setti, ja miettiä, onko sinulla suurempi setti tai jopa täyskäsi. Tämä voi saada heidät pelaamaan varovaisemmin, mikä antaa sinulle etulyöntiaseman pöydässä.
 • Mahdollisuus pelata hitaasti: Kun sinulla on setti, voit myös pelata sen hitaasti, mikä tarkoittaa, että panostat konservatiivisesti huijatakseen vastustajasi. Tämä voi houkutella heidät panostamaan enemmän, mikä johtaa suurempaan pottiin sinulle.

Kaiken kaikkiaan setin omistaminen pokerissa voi olla vahva etu pelissä. Se on kuitenkin On tärkeää muistaa, että Pokeri on onnenpeli, eikä mikään käsi ole varma voittaja. Pelatessasi on tärkeää tehdä strategisia päätöksiä ja ottaa huomioon vastustajasi toimet.

Setin ja kolmosten eroavaisuus

Yleiskatsaus

Pokerissa sekä setti että trippi koostuvat kolmesta samanlaisesta kortista, mutta ne eivät ole sama käsi. Setillä tarkoitetaan kättä, jossa on taskupari ja flopissa kolmas samanarvoinen kortti. Trips puolestaan on käsi, jossa sinulla on yksi tietyn arvoinen kortti kädessäsi ja kaksi muuta samanarvoista korttia pöydällä.

Joukon erityispiirteet

Joukko on pokerissa erittäin vahva käsi, joka on korkeammalla tasolla kuin kaksi paria ja alempana kuin vain suorat värit ja neloset. Setin muodostamiseksi tarvitset taskuparin, jossa on kaksi samaa arvoa olevaa korttia, esimerkiksi kaksi kuningasta taskupuolella. Kun floppi jaetaan, yhden yhteisistä korteista on kuuluttava samaan arvoon, jolloin saat kolme samanlaista korttia.

Kolmosten erityispiirteet

Trips, joka tunnetaan myös nimellä three-of-a-kind, on pokerikäsi, jossa on kolme korttia samaa arvoa. Toisin kuin setissä, jossa sinulla on taskupari ja kolmas samanarvoinen kortti flopissa, triplassa sinulla on vain yksi samanarvoinen kortti kädessäsi. Kaksi muuta korttia, jotka täydentävät käden, ovat pöydällä olevia yhteiskortteja. Trips on vahva käsi, mutta ei yhtä vahva kuin setti. Se sijoittuu kahden parin yläpuolelle ja suoran alapuolelle.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka setit ja tripit sisältävät molemmat kolme samanlaista korttia, ne ovat eri käsiä. Setti koostuu taskuparista ja kolmannesta samanarvoisesta kortista flopissa, kun taas trippi on käsi, jossa sinulla on yksi tietynarvoinen kortti kädessäsi ja kaksi muuta korttia pöydällä. Siksi on tärkeää tietää näiden kahden käden välinen ero, jotta voit tehdä parempia päätöksiä pöydässä.

Yleiset virheet settien kanssa

Virhe #1: Setin yliarvostaminen

Yksi yleinen virhe, jonka monet aloittelevat pelaajat tekevät, on sarjojensa yliarvostaminen. Vaikka setit ovat epäilemättä vahvoja käsiä, joilla voi voittaa suuria potteja, ne eivät ole voittamattomia. On tärkeää tunnistaa, milloin parempi käsi voi voittaa setin, ja tarvittaessa luovuttaa.

Virhe #2: Setin pelaaminen liian hitaasti

Toisaalta jotkut pelaajat tekevät sen virheen, että he pelaavat setit liian hitaasti. Vaikka on tärkeää olla luovuttamatta kättäsi liian helposti, on myös tärkeää panostaa tarpeeksi aggressiivisesti rakentaaksesi potin ja mahdollisesti pelotellaksesi pelaajia, joilla on heikommat kädet.

Virhe #3: Pelisuunnitelman mukauttamatta jättäminen

Kun saat setin, on helppo innostua ja keskittyä vain sen arvon maksimointiin. On kuitenkin tärkeää pysyä tietoisena pelistä kokonaisuutena ja mukauttaa strategiaasi sen mukaisesti. Jos pöytä on esimerkiksi erityisen vaarallinen, voi olla viisasta hidastaa vauhtia ja pelata puolustavammin.

Virhe #4: Ei kiinnitä huomiota vastustajien kuvioihin

Lopuksi monet pelaajat tekevät sen kohtalokkaan virheen, että he eivät kiinnitä huomiota vastustajiensa kuvioihin ja taipumuksiin. Tarkkailemalla huolellisesti, miten muut pelaajat käyttäytyvät, kun heillä on vahvat tai heikot kädet, voit saada arvokasta tietoa heidän strategioistaan ja mahdollisesti hyödyntää heidän virheensä.

Miten havaitset, kun vastustajallasi on setti?

Pokeria pelatessa yksi vaikeimmista asioista on tunnistaa, milloin vastustajalla on vahva hallussapito. Yksi tällainen vahva hallussapito on setti, joka tarkoittaa kolmea samanlaista korttia, joista kaksi on kädessäsi ja yksi pöydällä.

Yksi tapa tunnistaa, onko vastustajallasi setti, on tarkkailla hänen käyttäytymistään käden aikana. Jos heistä tulee yhtäkkiä aggressiivisia sen jälkeen, kun tietty kortti on paljastunut pöydällä, se voi olla merkki siitä, että he ovat saaneet setin.

Toinen tapa havaita setti on analysoida vastustajan panostustapoja. Jos hän tekee suuren korotuksen tai suuren panostuksen, se voi olla merkki siitä, että hän yrittää suojella vahvaa kättään. Toisaalta, jos he vain maksavat panoksesi, he saattavat yrittää saada sinut ansaan ja saada enemmän arvoa setistään.

On myös tärkeää kiinnittää huomiota pöydällä oleviin yhteisiin kortteihin. Jos pöydällä on pari, se lisää todennäköisyyttä, että vastustajallasi on setti. Ole siis varovainen tällaisissa tilanteissa.

Muista aina, että paras tapa suojautua setiltä on se, että sinulla itselläsi on vahva käsi. Jos epäilet, että vastustajallasi on setti, voi olla viisasta luovuttaa, jos sinulla ei ole sitä sinulla on vahva käsi.

Miten bluffata setillä

Bluffaaminen setillä voi olla tehokas mielipeli, joka voi pelotella vastustajia ja antaa sinulle yliotteen. Onnistuneen bluffin avain on tehdä siitä uskottava ja johdonmukainen vedonlyöntityylin kanssa koko pelin ajan.

Älä ensinnäkään osoita innokkuutta panostuksessasi. Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi välttää korottamista tai liian suurta panostusta heti alkuun. Aloita sen sijaan pienellä panoksella tai harkitse jopa tarkistamista. Tämä varovainen lähestymistapa voi antaa vaikutelman, että sinulla on heikko käsi, mikä voi houkutella vastustajasi panostamaan aggressiivisemmin ja luulemaan, että heillä on etu.

Tarkastele seuraavaksi pöydässä olevia yhteisiä kortteja ja yritä luoda tarina. Tämä edellyttää, että kiinnität huomiota jaettuihin kortteihin ja siihen, miten ne sopivat mahdolliseen käteesi. Voit esimerkiksi bluffata, että sinulla on suora tai värisuora piilottaaksesi setin vahvuuden.

Kaiken kaikkiaan bluffaaminen setillä vaatii kärsivällisyyttä, taitoa ja tarkkaa huomiota yksityiskohtiin. Harjoittelun ja kokemuksen avulla voit hallita tätä korvaamatonta strategiaa ja päihittää vastustajasi pokeripelissä.

Merkittäviä set-käsiä pokerin historiassa

1. Phil Ivey vs. Paul Jackson Monte Carlo Millionsissa

Yksi pokerihistorian kuuluisimmista set-kädistä tapahtui Monte Carlo Millions -turnauksessa vuonna 2005. Phil Iveylla oli taskunysiä, kun taas hänen vastustajallaan Paul Jacksonilla oli kasit. Floppi tuli 9-8-5, ja Ivey sai setin. Jackson luuli, että hänellä oli paras käsi kasiparilla, ja panosti aggressiivisesti. Ivey, joka tiesi, että hänellä oli vahva käsi, korotti uudelleen, ja Jackson puski lopulta all-in. Ivey maksoi nopeasti, ja hänen ysiensä setti piti paikkansa, mikä pudotti Jacksonin turnauksesta.

2. Doyle Brunson WSOP:n pääturnauksessa

Vuonna 1976 Doyle Brunson voitti ensimmäisen World Series of Pokerin (WSOP) pääturnauksensa vahvan set-käden ansiosta. Brunsonilla oli 10-2 offsuit, joka on tunnetusti heikko käsi, mutta hän päätti kuitenkin pelata sen. Floppi tuli 10-10-2, joka antoi Brunsonille kymppisarjan. Hänen vastustajansa Jesse Alton hallussa oli A-J, ja hän panosti aggressiivisesti uskoen, että hänen ässä-korkea tasonsa riittäisi käden voittamiseen. Brunson korotti tietäen, että hänellä oli parempi käsi, ja Alto meni lopulta all-in. Brunson maksoi, ja hänen setkinsä piti paikkansa ja voitti mestaruuden.

3. Chris Moneymaker WSOP:n pääturnauksessa vuonna 2003

Chris Moneymakerin historiallinen voitto 2003 WSOP Main Event oli kiitos osittain asetettu käsi hän pelasi Phil Iveyta vastaan. Moneymakerilla oli taskujen vitoset, ja hän maksoi Iveyn korotuksen preflop. Floppi tuli 5-3-2, joka antoi Moneymakerille setin. Ivey, jolla oli taskukuninkaat, panosti aggressiivisesti, mutta Moneymaker vain maksoi ja yritti saada vastustajansa ansaan. Turnilla tuli harmiton nelonen, ja Ivey panosti jälleen. Moneymaker maksoi vielä kerran. River oli jälleen 5, mikä antoi Moneymakerille nelosviitoset ja käden.

Kuinka parantaa mahdollisuuksiasi saada setti

1. Tunne aloituskätesi.

On tärkeää tietää, mitkä aloituskädet todennäköisimmin osuvat settiin. Parit, erityisesti taskuparit, ovat selviä voittajia. Sopivat liittimet ja sopivat ässät ovat myös hyviä aloituskäsiä setin louhintaan.

2. Pelaa asemassa.

Positiossa pelaaminen voi lisätä huomattavasti mahdollisuuksiasi saada setti. Kun olet asemassa, sinulla on enemmän tietoa vastustajasi toimista ja voit tehdä parempia päätöksiä siitä, jatkatko kädessä vai et.

3. Ole valikoiva.

Vältä osallistumista liian moniin potteihin. Ole valikoiva pelattavien käsien suhteen ja yritä välttää marginaalisten käsien pelaamista positiosta. Keskittyminen vahvojen aloituskäsien pelaamiseen voi lisätä mahdollisuuksiasi saada setti.

4. Panosta arvosta.

Jos saat setin, varmista, että panostat arvosta. Älä pelaa kättäsi hitaasti ja riskeeraa, että menetät mahdolliset voitot. Ole aggressiivinen ja pakota vastustajasi maksamaan nähdäkseen korttinsa.

5. Kiinnitä huomiota pöytään.

Kun pöytä kehittyy, kiinnitä huomiota mahdollisiin tasapeleihin tai käsiyhdistelmiin, joita vastustajillasi saattaa olla. Tämä voi auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä siitä, jatkatko panostamista vai luovutatko kätesi.

6. Harjoittelu tekee mestarin.

Mitä enemmän pelaat, sitä enemmän kokemusta saat hyvien aloituskäsien tunnistamisesta setin louhintaa varten ja parempien päätösten tekemisestä koko käden ajan. Harjoittele ja opiskele peliä parantaaksesi mahdollisuuksiasi saada setti.

Yleiset tilanteet, joissa setit voivat esiintyä

1. Flopissa on kaksi korttia, joilla on sama arvo kuin taskuparillasi

Jos sinulla on taskupari ja floppi tuo kaksi muuta samanarvoista korttia, olet juuri saanut setin. Tämä on voimakas käsi, joka voi helposti saada vastustajasi luulemaan, että heillä on vahvempi käsi kuin heillä todellisuudessa on.

2. Taululle tulee kolme samanarvoista korttia

Jos et aloittanut taskuparilla, voit silti saada setin, jos pöydällä on kolme samanarvoista korttia. Tätä kutsutaan setin floppaamiseksi, ja se voi olla sinulle erittäin kannattava tilanne, varsinkin jos vastustajillasi on vahvat kädet ja he ovat valmiita panostamaan.

3. Vastustajallasi on vahva käsi ja hän pelaa sen liikaa

Joskus vastustajallasi on vahva käsi, kuten ykköspari, kaksi paria tai setti, jonka hän uskoo olevan tarpeeksi hyvä voittaakseen potin. Jos sinulla on kuitenkin korkeampi setti, voit houkutella hänet panostamaan enemmän kuin hänen pitäisi ja voittaa sitten ison potin vahvalla kädelläsi.

4. Vastustajasi bluffaa settiisi

Jos vastustajasi on tunnettu siitä, että hän bluffaa tai pelaa aggressiivisesti, voit usein saada hänet kiinni hitaalla setilläsi, antaa vastustajan tehdä suuren panoksen ja maksaa sitten vahvalla kädelläsi. Tämä on erityisen tehokasta, jos pöytä ei ole kovin koordinoitu ja käytettävissä on vain vähän tasapelejä.

5. Vastustaja tekee virheen pöydän lukemisessa

Vastustajasi saattavat yksinkertaisesti tehdä virheen taulun lukemisessa eivätkä huomaa, että sinulla on setti. He saattavat esimerkiksi ajatella, että heidän kaksi pariaan on hyvä, eivätkä tajua, että sinulla on korkeampi setti, tai he saattavat ajatella, että heidän värinsä tai suoransa on hyvä, eivätkä tajua, että sinulla on täyskäsi.

Milloin sarjan voi taittaa

Taulukon arviointi

Kun sinulla on setti, voi olla houkuttelevaa jatkaa panostamista ja korottamista saadaksesi lisää rahaa vastustajiltasi. On kuitenkin tärkeää, että arvioit pöydän ja vastustajasi toimet huolellisesti ennen siirtojen tekemistä. Jos pöydällä näkyy useita väri- tai suoravetoisia käsiä, voi olla viisasta harkita setin luovuttamista, sillä nämä kädet voivat helposti voittaa sinun käteesi riverillä.

Vastustajien lukeminen

Toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon päätettäessä, pitäisikö setti luovuttaa, on vastustajasi käyttäytyminen. Jos he osoittavat merkkejä vahvuudesta, kuten useita korotuksia tai aggressiivisia panostuksia, heillä saattaa olla vahvempi käsi ja setin pelaamisen jatkaminen voi olla riskialtista. Toisaalta, jos he vaikuttavat epäröiviltä tai epävarmoilta, se voi tarkoittaa, että heillä on heikompi käsi, ja peliä kannattaa ehkä jatkaa.

Potin koon huomioon ottaminen

Myös potin koolla voi olla merkitystä päätöksellesi luovuttaa setti. Jos potti on suhteellisen pieni, ei ehkä kannata riskeerata koko pinoasi jatkaaksesi setin pelaamista. Toisaalta, jos potti on suuri ja sinulla on vahva tunne, että vastustajallasi on heikompi käsi, voi olla syytä tehdä suuri panostus, jotta voit viedä potin.

Tietäen milloin päästää irti

Viime kädessä päätös setin luovuttamisesta perustuu riskien ja mahdollisten hyötyjen punnitsemiseen. Vaikka setin kaltaisesta vahvasta kädestä voi olla vaikea luopua, joskus se on viisain ratkaisu, jotta et menetä pitkällä aikavälillä enemmän rahaa. Arvioimalla huolellisesti pelilautaa, vastustajia ja potin kokoa voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, jatkatko setin pelaamista vai luovutatko ja vähennät tappiot.

Setistrategiat eri pokerimuunnelmia varten

Hold'em-pokeri

Texas Hold’emissa setti on erittäin vahva käsi, jolla voit voittaa potin. Kun pelaat settiä, on tärkeää tietää, miten saat vastustajaltasi mahdollisimman paljon arvoa. Yksi strategia on panostaa aikaisin ja usein potin rakentamiseksi. Voit myös pelata settiäsi hitaasti ja odottaa, että vastustajasi panostavat, ennen kuin korotat. Ole tietoinen pöydästä ja vastustajiesi panostustottumuksista, jotta voit päättää, miten parhaiten pelaat sarjasi.

Omaha-pokeri

Omahassa setit ovat harvinaisempia ja niiden pelaaminen voi olla hankalampaa. Kun sinulla on neljä taskukorttia kahden sijasta, vastustajillasi on enemmän mahdollisuuksia saada parempi käsi. Kun pelaat Omahassa settiä, on tärkeää, että sinulla on varasuunnitelmia, kuten väri- tai suoraveto, jos pöytä tulee liian vaaralliseksi. Älä pelkää luovuttaa, jos pöytä ei näytä mitään mahdollisuuksia setillesi.

Stud-pokeri

Seven Card Studissa setit voivat olla erittäin tehokkaita, varsinkin jos ne on piilotettu tai naamioitu. Yksi strategia on pelata settisi hitaasti ja odottaa, että vastustajasi panostavat, ennen kuin korotat. Tämä voi auttaa sinua saada lisää rahaa pottiin. Ole kuitenkin tietoinen vastustajasi näyttämistä korteista, jotta et vahingossa paljasta käden vahvuutta.

Razz-pokeri

Razzissa setit eivät ole yhtä tärkeitä kuin muissa pokerimuunnelmissa. Jos sinulla on kuitenkin setti, se voi olla hyvä tilaisuus rakentaa potti. Ole tietoinen pöydän matalista korteista ja vastustajiesi ylöspäin olevista korteista, jotta voit määrittää parhaan strategian setin pelaamiseen.

Draw Poker

Draw Pokerissa setit voivat olla erittäin vahvoja, varsinkin jos ne ovat parina vahvan piirtokäden kanssa. Yksi strategia on panostaa aikaisin ja usein potin kasvattamiseksi. Voit myös pelata settisi hitaasti ja odottaa vastustajasi panostusta ennen korottamista. Ole tietoinen vastustajiesi nostamista korteista ja omasta nostopotentiaalistasi, jotta voit määrittää, miten parhaiten pelaat sarjasi.