Kuinka lukea vedonlyöntikertoimia

Johdanto

Urheiluvedonlyönti on jännittävää toimintaa, mutta se voi olla ylivoimaista uusille tulokkaille. Yksi eniten tärkeimpiä vedonlyönnin kannalta on ymmärtää kertoimet, joita käytetään tietyn vedon mahdollisten voittojen määrittämiseen. Vedonlyöntikertoimet voidaan ilmaista eri muodoissa, kuten desimaalikertoimina, murtokertoimina ja amerikkalaisina kertoimina. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi jokaisen näistä formaateista ja opetamme sinua lukemaan niitä.

Desimaaliset kertoimet

Euroopassa ja Australiassa käytetään yleisimmin desimaalikertoimia. Ne ilmaistaan desimaalilukuna, jossa on yleensä kaksi desimaalia. Luku edustaa kokonaisvoittoa, mukaan lukien alkuperäinen panos, panosyksikköä kohti. Tämä tarkoittaa sitä, että näytetty numero edustaa summaa, jonka saat takaisin jokaisesta panostamastasi yksiköstä.

Esimerkki:

Oletetaan, että panostat 10 dollaria joukkueelle, jonka kerroin on 2.50. Tässä tapauksessa saat kokonaisvoiton 25 dollaria (10 dollaria x 2 euroa).50). Voit laskea mahdollisen voiton vähentämällä alkuperäisen panoksen kokonaisvoitosta (25 dollaria - 10 dollaria = 15 dollaria). Desimaalikertoimet on helppo laskea, ja ne ovat hyvä vaihtoehto aloittelijoille.

Murtokertoimet

Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa käytetään yleisesti murtokertoimia. Ne ilmaistaan murtolukuna, kuten 2/1 tai 5/2. Ensimmäinen luku edustaa mahdollista voittoa, toinen luku alkuperäistä panosta. Tämä tarkoittaa, että jos lyöt vetoa kertoimella 2/1, saat takaisin kaksi kertaa panoksesi määrän ja alkuperäisen panoksesi.

Esim:

Jos kerroin on 2/1, 10 dollarin panoksella saat kokonaisvoiton 30 dollaria (20 dollaria voittoa + 10 dollaria alkuperäistä panosta). Voit laskea mahdollisen voiton kertomalla ensimmäisen luvun alkuperäisellä panoksella ja lisäämällä sitten alkuperäisen panoksen (20 x 10 dollaria = 200 dollaria + 10 dollaria = 30 dollaria). Kertoimet voivat olla vaikeampia laskea kuin desimaalikertoimet, mutta ne ovat silti suosittu vaihtoehto LeoVegas.

Amerikkalaiset kertoimet

Amerikkalaisia kertoimia, jotka tunnetaan myös nimellä moneyline-kertoimet, käytetään pääasiassa Yhdysvalloissa. Kertoimet ilmaistaan joko positiivisena tai negatiivisena lukuna, jolloin positiivinen luku edustaa altavastaajan ja negatiivinen luku suosikkia. Tämä tarkoittaa, että jos kertoimet ovat positiiviset, saat takaisin enemmän kuin panoksesi on, kun taas jos kertoimet ovat negatiiviset, sinun on panostettava enemmän kuin voit voittaa.

Esimerkki:

Voit laskea mahdollisen voiton negatiivisten kertoimien tapauksessa jakamalla panoksen kertoimella ja kertomalla sen jälkeen luvulla 100 (150 dollaria / 150 x 100 = 100 dollaria voittoa). Positiivisten kertoimien mahdollisen voiton laskemiseksi kerrotaan panos kertoimella ja jaetaan sitten 100:lla ($100 x 150 / 100 = $150 voitto). Tässä on taulukko, joka auttaa sinua ymmärtämään paremmin amerikkalaisia kertoimia:

KertoimetVetoa voittaaksesi 100 dollariaPanosta voittaaksesi 10 dollaria
-110$110$11
-150$150$15
+150$150$15
+200$200$20

Amerikkalaiset kertoimet voivat olla hämmentäviä, mutta ne on tunnettava kaikille, jotka haluavat lyödä vetoa amerikkalaisista urheilulajeista.

Salla Tallus
Salla Tallusverified

Vedonlyöntikertoimien lukemisen ymmärtäminen on tärkeää kaikille, jotka haluavat päästä mukaan urheiluvedonlyöntiin. Erilaiset kertoimet voivat olla aluksi hämmentäviä, mutta pienellä harjoittelulla pystyt nopeasti laskemaan mahdolliset voitot ja tekemään tietoon perustuvia vedonlyöntipäätöksiä. Muista aina pelata vastuullisesti ja älä koskaan panostaa enemmän kuin sinulla on varaa menettää.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ota aina aikaa kertoimien tutkimiseen, sillä ne ovat avain mahdollisiin voittoihin, joita vedonlyönnistäsi voi saada. Hyvää vedonlyöntiä!

FAQ: Kuinka lukea vedonlyöntikertoimia

Mitä ovat vedonlyöntikertoimet?

Vedonlyöntikertoimet kuvaavat tietyn lopputuloksen todennäköisyyttä urheilutapahtumassa. Niitä käytetään laskettaessa mahdollisia voittoja näille tuloksille asetettujen vetojen osalta.

Mitkä ovat vedonlyöntikertoimien eri tyypit??

Kolme yleisintä vedonlyöntikertoimet ovat desimaalikertoimet, murtolukukertoimet ja amerikkalaiset kertoimet. Desimaalikertoimia käytetään yleisimmin Euroopassa ja Australiassa, kun taas murtokertoimia käytetään yleisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa. Amerikkalaisia kertoimia, jotka tunnetaan myös nimellä moneyline-kertoimet, käytetään pääasiassa Yhdysvalloissa.

Miten luen desimaalisia kertoimia?

Desimaalikertoimet ilmaistaan desimaalilukuna, jossa on yleensä kaksi desimaalia. Luku edustaa kokonaisvoittoa, mukaan lukien alkuperäinen panos, panosyksikköä kohti. Tämä tarkoittaa, että näytetty luku edustaa summaa, jonka saat takaisin jokaisesta panostamastasi yksiköstä.

Miten luen murtolukukertoimia?

Murtolukukertoimet ilmaistaan murtolukuna, esimerkiksi 2/1 tai 5/2. Ensimmäinen numero edustaa mahdollista voittoa, kun taas toinen numero edustaa alkuperäistä panosta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos lyöt vetoa kertoimella 2/1, saat takaisin kaksi kertaa panoksesi summan ja alkuperäisen panoksesi verran.

Miten luen amerikkalaisia kertoimia?

Amerikkalaiset kertoimet, jotka tunnetaan myös nimellä moneyline-kertoimet, ilmaistaan joko positiivisena tai negatiivisena lukuna, jolloin positiivinen luku edustaa altavastaajan ja negatiivinen luku suosikin arvoa. Tämä tarkoittaa, että jos kertoimet ovat positiiviset, saat takaisin enemmän kuin panoksesi on, kun taas jos kertoimet ovat negatiiviset, sinun on panostettava enemmän kuin voit voittaa.

Miten lasken mahdolliset voitot?

Jos haluat laskea mahdolliset voitot desimaalikertoimille, kerro panos kertoimella. Jos haluat laskea mahdolliset voitot murtolukukertoimille, kerro ensimmäinen luku panoksella ja lisää sitten panos. Jos haluat laskea mahdolliset voitot negatiivisille amerikkalaisille kertoimille, jaa panos luvulla kertoimet ja Kerro sitten 100:lla. Jos haluat laskea positiivisten amerikkalaisten kertoimien mahdolliset voitot, kerro panos kertoimella ja jaa se sitten 100:lla.

Minkä tyyppisiä kertoimia minun pitäisi käyttää?

Käyttämäsi kertoimen tyyppi riippuu siitä, missä lyöt vetoa ja mistä urheilulajista lyöt vetoa. Desimaaliset kertoimet ovat yksinkertaisimpia laskea, kun taas murtolukukertoimet ja amerikkalaiset kertoimet voivat olla monimutkaisempia. On aina hyvä tutustua kaikkiin kolmeen eri kertoimityyppiin, jotta voit tehdä tietoon perustuvia vedonlyöntipäätöksiä.

Muista pelata aina vastuullisesti ja älä koskaan lyö vetoa enemmän kuin voit varaa menettää. Hyvää vedonlyöntiä!