Mitkä ovat mahdollisuudet joutua salaman iskemäksi kahdesti??

Salaman isku on kauhistuttava kokemus, joka voi jättää pysyviä fyysisiä ja henkisiä arpia. Mutta Mitkä ovat todennäköisyydet että tämä ei tapahdu vain kerran, vaan käsittämättömän monta kertaa?

Kansallisen valtameri- ja ilmakehäviraston (NOAA) mukaan todennäköisyys joutua salamaniskun kohteeksi tiettynä vuonna on noin 1:1 222 000:sta. Mutta miten tämä tilasto muuttuu, jos salama on jo aiemmin iskenyt sinuun??

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan salamanisku kerran voi lisätä todennäköisyyttä kokea se uudelleen, koska kehoon jää sähkövarausta tai alttius salamalle on lisääntynyt. Toiset väittävät, että mahdollisuus saada isku kahteen kertaan on edelleen erittäin pieni.

Tässä artikkelissa tarkastellaan erilaisia asiantuntijalausuntoja aiheesta, jotta saadaan kattava käsitys siitä, kuinka todennäköistä on joutua salamaniskun kohteeksi kahdesti.

Salamaniskun perusteet

Salamaniskut tapahtuvat, kun ilmakehä varautuu sähköisesti ukkosmyrskyjen aiheuttaman staattisen sähkön kerääntymisen vuoksi. Tämä prosessi aiheuttaa sähköpurkauksen, jonka seurauksena energiaa vapautuu äkillisesti salaman muodossa.

Salama voi olla tappava ja aiheuttaa vakavia vammoja. Kun salama iskee ihmiseen, se voi aiheuttaa palovammoja, neurologisia vaurioita ja sydänpysähdyksen.

Salamaniskun välttämiseksi ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ukkosen aikana ja välttämään ulkoilma-aktiviteetteja, kuten uintia, golfia ja patikointia.

Lisäksi on tärkeää välttää korkeita kohteita, kuten puita tai metallirakenteita, sillä nämä kohteet houkuttelevat todennäköisemmin salamoita puoleensa LeoVegas.

Lisäksi on On tärkeää huomata, että kerran salaman iskemä ei tee yksilöä immuuniksi sille, että häneen voidaan iskeä uudelleen. Vaikka todennäköisyys joutua kahdesti salamaniskun kohteeksi on pieni, se on silti mahdollista, ja varotoimia olisi toteutettava salamaniskun riskin minimoimiseksi.

Salamaniskutilastot

Salamaniskujen määrä vuodessa

Kansallisen valtameri- ja ilmakehäviraston (NOAA) mukaan Yhdysvalloissa tapahtuu keskimäärin 20 miljoonaa salamaniskua vuodessa. Lisäksi salamaniskut aiheuttavat Yhdysvalloissa keskimäärin 30 kuolemantapausta vuodessa.

Salamaniskun todennäköisyys

NOAA:n mukaan todennäköisyys joutua salamaniskun kohteeksi elinaikanaan on 1:15 300:sta. Tämä luku voi kuitenkin vaihdella useiden tekijöiden mukaan, kuten sijainnin, ammatin ja käyttäytymisen mukaan myrskyn aikana.

Esimerkiksi ulkoilma-ammateissa työskentelevät ihmiset, kuten maanviljelijät ja rakennustyöläiset, ovat suuremmassa vaarassa saada salamaniskuja. Lisäksi henkilöillä, jotka harrastavat ulkoilma-aktiviteetteja, kuten vaellusta ja retkeilyä, on myös kohonnut riski.

Todennäköisyys joutua salamaniskun kohteeksi kahdesti

Todennäköisyys joutua salamaniskun kohteeksi kahdesti on paljon pienempi kuin kerran. NOAA:n mukaan todennäköisyys joutua elinaikanaan kahdesti salamaniskun kohteeksi on 1:9 miljoonaa. Luku voi kuitenkin olla hieman korkeampi niillä, joihin salama on jo iskenyt, koska he saattavat todennäköisemmin käyttäytyä riskialttiisti ukkosen aikana.

Ukkosturvallisuuden merkitys

Vaikka todennäköisyys joutua salamaniskun kohteeksi on suhteellisen pieni, on tärkeää suhtautua salamaturvallisuuteen vakavasti. Jos kuulet ukkosen jyrinän, salama on tarpeeksi lähellä iskeäkseen sinuun, joten on tärkeää hakeutua suojaan sisätiloihin tai kovakattoiseen ajoneuvoon. Vältä lisäksi ulkoilua ukkosen aikana ja pysy kaukana korkeista esineistä, avoimista kentistä ja vesistöistä.

Salama iskee: Mikä on todennäköisyys?

Yleiskatsaus

Sähkö on yksi niistä luonnon vaaroista, jotka voivat aiheuttaa välittömän uhan ihmishengelle. Tämä vaara ilmenee salamaniskuina, joita voi esiintyä missä päin maailmaa tahansa, milloin tahansa ja ilman varoitusta. On tärkeää tietää, mikä aiheuttaa salamaniskun, miten sitä voidaan ehkäistä ja mikä on todennäköisyys saada salamanisku.

Salamaniskut: Kertoimet

Kansallisen sääpalvelun mukaan todennäköisyys saada salamanisku kahdesti elämänsä aikana on erittäin pieni. Todennäköisyys saada salamanisku kerran elämässäsi on noin 1:15 300, mutta todennäköisyys saada salamanisku kahdesti elämäsi aikana laskee noin 1:9 miljoonaan. Tilastollisesti on todennäköisempää kuolla koiran puremaan tai hain hyökkäykseen kuin siihen, että salama iskee sinuun kaksi kertaa.

Salaman turvallisuus

Pienistä kertoimista huolimatta on tärkeää ottaa salamaturvallisuus vakavasti. National Lightning Safety Institute suosittelee, että jos kuulet ukkosen jyrinän, olet salamaniskun ulottuvilla. Seuraavassa on muutamia turvallisuusohjeita, jotka on hyvä muistaa:

 • Vältä avoimia alueita ja etsi suojaa tukevasta rakennuksesta tai metallisesta ajoneuvosta, jonka ikkunat on rullattu ylös.
 • Pysy kaukana korkeista puista, metalliesineistä ja vesistöistä.
 • Jos olet ulkona etkä pääse suojaan, kyyristy matalalle maahan, jalat lähellä toisiaan ja kädet polvillesi.
 • Odota vähintään 30 minuuttia viimeisen ukkosen jälkeen, ennen kuin poistut suojasta.

Johtopäätös

Lopputulos: todennäköisyys saada salaman isku kahdesti elämäsi aikana on poikkeuksellisen pieni. On kuitenkin ratkaisevan tärkeää suhtautua salamaniskun turvallisuuteen vakavasti ja välttää itsetyytyväisyyttä luonnonvaaran edessä, joka voi olla tappava. Muista suojautua, pysyä kaukana korkeista esineistä, pysyä sisätiloissa ja odottaa, että myrsky on ohi, ennen kuin uskaltaudut taas ulos. Pysy turvassa!

Voiko salama iskeä sinuun kahdesti??

Vaikka salamanisku on harvinaista, jotkut onneton ihmiset ovat kokeneet tämän kauhistuttavan tapahtuman paitsi kerran, myös kahdesti. Mutta kuinka todennäköistä on, että salama iskee useammin kuin kerran -?

Asiantuntijoiden mukaan todennäköisyys saada isku salaman isku kahdesti elämäsi aikana on uskomattoman pieni, arviolta noin 1 9 miljoonasta. Tämä johtuu siitä, että salamalla on taipumus iskeä korkeampiin kohteisiin, ja kun henkilö on kerran saanut iskun, hän on usein varovaisempi ja tietoisempi vaarasta ja ryhtyy siksi varotoimiin välttääkseen uuden iskun.

Ei ole kuitenkaan mahdotonta, että salama iskee kahdesti. Itse asiassa kourallinen henkilöitä on ilmoittanut, että salama on iskenyt heihin useita kertoja. Tämä voi johtua useista tekijöistä, kuten usein toistuvista ukkosista ja arvaamattomista sääolosuhteista.

On tärkeää muistaa, että salamointi on erittäin vaarallinen luonnonilmiö, ja siihen on suhtauduttava vakavasti. Jos asut ukkosille alttiilla alueella, ryhdy varotoimiin, kuten suojautumaan sisätiloihin, välttämään avoimia peltoja ja vesistöjä sekä pysymään kaukana korkeista esineistä, kuten puista tai sähköpylväistä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka todennäköisyys joutua salaman iskemäksi useita kertoja on pieni, on silti tärkeää noudattaa varovaisuutta ja kunnioittaa luonnon voimaa.

Mitkä ovat todennäköisyydet joutua salamaniskun kohteeksi kahdesti??

Kerran salaman iskemä on harvinainen tapaus, mutta entä jos salama iskee kahdesti?? Todennäköisyys, että tämä tapahtuu, on vielä pienempi - itse asiassa on arvioitu, että mahdollisuus saada salamanisku kahdesti elämänsä aikana on noin 1:9 miljoonaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi mahdotonta.

Mahdollisuus saada salamanisku kahdesti riippuu monista tekijöistä, kuten asuinpaikasta, siitä, kuinka paljon aikaa vietät ulkona, ja jopa perimästäsi. Jos esimerkiksi asut alueella, jossa on usein ukkosmyrskyjä tai harrastat ulkoilma-aktiviteetteja, kuten golfia tai vaellusta, salamaniskun mahdollisuus kasvaa.

Lisäksi jotkut ihmiset voivat olla alttiimpia salamaniskulle geneettisten tekijöiden vuoksi. Tämä johtuu siitä, että salamaniskut johtuvat sähkövarauksen kertymisestä ilmakehään, ja joillakin ihmisillä voi olla suurempi todennäköisyys vetää puoleensa tätä varausta.

Kaiken kaikkiaan, vaikka todennäköisyys joutua salaman iskemäksi kahdesti on pieni, on tärkeää ryhtyä tarvittaviin varotoimiin suojautuakseen ukkosmyrskyjen aikana. Tähän kuuluu suojaan hakeutuminen sisätiloissa, ulkoilun välttäminen ukkosen aikana ja pysyminen kaukana korkeista esineistä, kuten puista ja metallipylväistä.

Salamaniskujen taustalla oleva tiede

Salamaniskut ovat yksi kaikkein Upea ja vaarallinen luonnonilmiö. Ne johtuvat staattisen sähkön kertymisestä ukkospilviin... Salama syntyy vastakkaisten varausten - negatiivisesti varautuneen pilven ja positiivisesti varautuneen maanpinnan - välisestä sähköpurkauksesta.

Salama voi esiintyä pilven sisällä, pilvien välissä tai pilven ja maanpinnan välissä. On arvioitu, että planeetallamme tapahtuu noin 100 salamaniskua joka sekunti, mutta vain noin 25 prosenttia niistä aiheuttaa todellisia maahansyöksyjä.

Tyypillisen salaman halkaisija on noin 2-3 senttimetriä ja se voi saavuttaa jopa 30 000 celsiusasteen lämpötilan. Äärimmäinen kuumuus saa salaman ympärillä olevan ilman laajenemaan nopeasti ja synnyttämään iskuaallon, jonka koemme ukkosena.

Salamaniskut ovat erittäin vaarallisia ja voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja ja vammoja. On tärkeää hakeutua suojaan ukkosen aikana ja välttää korkeita kohteita, kuten puita, pylväitä ja avoimia kenttiä.

 • Tiesitkö, että? Salamaniskuja voi tapahtua myös sisätiloissa sähköjohtojen ja vesijohtojen kautta.
 • Mielenkiintoinen seikka: Pisin tunnettu salama kirjattiin vuonna 2012, ja se ulottui yli 300 kilometrin päähän!

Sijaintitekijä: Mihin salama iskee eniten

Sijainnilla on suuri merkitys salamaniskun sattuessa. Asiantuntijoiden mukaan tietyt alueet ovat alttiimpia salamaniskuille kuin toiset.

 • Rannikkoalueilla on suurempi riski saada salamaniskuja, koska siellä esiintyy enemmän ukkosmyrskyjä.
 • Yhdysvaltojen keskiosassa, joka tunnetaan myös nimellä "Tornado Alley", esiintyy usein ukkosia, ja sen vuoksi salamaniskujen todennäköisyys on suurempi.
 • Vuoristoalueilla on myös kohonnut riski saada salamaniskuja epävakaiden ilmakehäolosuhteiden vuoksi.
 • Avoimet tilat, kuten puistot ja kentät, suojaavat vain vähän tai ei lainkaan salamaniskuilta, ja niitä tulisi välttää ukkosen aikana.

On tärkeää huomata, että vaikka et sijaitsekaan jollakin näistä riskialueista, salamaniskuja voi silti sattua missä tahansa. On aina parasta varautua ja ryhtyä varotoimiin ukkosen aikana.

Salamaniskuonnettomuuksien ehkäiseminen

Salamaniskuonnettomuudet ovat vakava asia, ja on tärkeää ryhtyä varotoimiin niiden ehkäisemiseksi. Seuraavassa on joitakin turvatoimet, joilla voit varmistaa turvallisuutesi ukkosen aikana:

 • Pysy sisätiloissa - Turvallisin paikka ukkosen aikana on sisätiloissa. Vältä ulkoilua, jos myrskyä ennustetaan.
 • Vältä korkeaa maastoa - Vältä oleskelua avoimen tilan korkeimmalla kohdalla salamaniskun ollessa läsnä. Etsi sen sijaan matalampi alue.
 • Vältä metalliesineitä - Älä ole kosketuksissa metalliesineisiin, kuten sateenvarjoihin, polkupyöriin, golfmailoihin ja muihin vastaaviin esineisiin.
 • Pysy kaukana vedestä - Älä koske mihinkään sähköä johtavaan, mukaan lukien vesi.
 • Tarkista sääennuste - Tarkista sääennuste aina ennen ulkoilua. Jos ukkosmyrskyä ennustetaan, lykkää ulkoilua, kunnes sää selkenee.

On tärkeää muistaa, että mikään paikka ulkona ei ole turvallinen ukkosen aikana. Noudattamalla seuraavia turvatoimia voit kuitenkin vähentää riskiä joutua salamaniskun kohteeksi.

Mitä tehdä, kun salama iskee?

Ukkosmyrskyt voivat olla vaarallisia, ja jos tiedät, mitä tehdä salaman iskiessä, voit pelastaa henkesi. Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Pysy sisällä: Jos mahdollista, pysy sisätiloissa ukkosmyrskyn aikana. Etsi turvallinen paikka kaukana ikkunoista ja ovista missä voit Odota myrskyä.
 • Vältä vettä: Salama voi kulkea putkiston läpi, joten vältä suihkussa tai kylvyssä käymistä, tiskaamista tai pesukoneen käyttöä myrskyn aikana.
 • Pysy kaukana elektroniikasta: Pysy poissa sähkölaitteiden ja -välineiden luota ja irrota ne pistorasiasta, jos mahdollista.
 • Älä koske johtoihin: Vältä koskemasta sähköjohtoihin tai pistorasiaan kytkettyihin laitteisiin myrskyn aikana.
 • Mene matalaksi, jos olet ulkona: Jos joudut ulos salamamyrskyn aikana, pysy kaukana puista, metalliesineistä ja vesistöistä. Jos et löydä suojaa, kyyristy matalaksi maahan, kädet polvillesi ja pää sisäänvedettynä.

Muista, että on tärkeää suhtautua ukkosmyrskyihin vakavasti ja varautua niihin. Älä ota mitään riskejä, kun kyse on turvallisuudestasi.

Salamaniskutarinoita

Salamanisku voi sattua kenelle tahansa milloin tahansa ja usein ilman varoitusta. Jotkut ihmiset ovat kokeneet omakohtaisesti salaman pelottavan ja mahdollisesti tappavan voiman.

Selviytyminen useista iskuista

Virginiassa asuva puistonvartija Roy Sullivan pitää hallussaan maailmanennätystä useimmista salamaniskuista selviytymisessä... Sullivaniin iski salama yhteensä seitsemän kertaa elämänsä aikana. Näistä vaarallisista kohtaamisista huolimatta Sullivan selvisi jokaisesta iskusta ja eli pitkän elämän.

Vuonna 2012 kanadalainen Ian Turnbull -niminen mies sai salamaniskun kahdesti muutaman minuutin sisällä. Vaikka Turnbull oli tajuton ja kärsi palovammoista, hän selvisi hengissä.

Traaginen loppu

Valitettavasti kaikki salamaniskun kokeneet eivät ole yhtä onnekkaita kuin Sullivan ja Turnbull. Vuonna 2019 23-vuotias teksasilaismies kuoli salamaniskuun retkeilymatkalla ollessa. Vuonna 2017 perhe Coloradossa sai salamaniskun vaelluksella, minkä seurauksena isä ja hänen 13-vuotias poikansa kuolivat.

Nämä tarinat toimivat muistutuksena salamaniskujen todellisesta ja tappavasta vaarasta. On tärkeää ryhtyä varotoimiin ukkosen aikana ja hakeutua suojaan välittömästi, jos salama iskee.

Selviytyminen salamaniskusta: Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Salamaniskun välittömät vaikutukset

Kun salama iskee ihmiseen, hän menettää tajuntansa... Tämä johtuu siitä, että salaman aiheuttama sähkövaraus häiritsee henkilön aivoaaltoja. Salama voi myös aiheuttaa palovammoja ihoon, murtumia luihin ja vaurioita sisäelimiin.

Kun henkilö on tullut tajuihinsa, hän voi kokea tilapäistä sokeutta, kuuroutta tai raajojen puutumista. Heillä voi myös olla päänsärkyä, lihaskipuja ja vaikeuksia ajatella selkeästi.

Salamaniskun pitkäaikaiset vaikutukset

Salamaniskun pitkäaikaisvaikutukset voivat vaihdella iskun vakavuudesta riippuen. Joillekin voi kehittyä kroonista kipua, lihasheikkoutta ja niveltulehdusta. Muilla voi esiintyä muistin menetystä, keskittymisvaikeuksia ja mielialan muutoksia.

Yksi salamaniskun yleisimmistä pitkäaikaisvaikutuksista on traumaperäinen stressihäiriö (PTSD). Salamaniskusta selvinneet ihmiset voivat kokea ahdistusta, masennusta ja painajaisia tapahtumasta.

Salamaniskujen ehkäiseminen

Paras tapa estää salamanisku on pysyä sisätiloissa ukkosmyrskyn aikana. Jos olet ulkona, vältä avoimia peltoja, vettä ja korkeita puita. Jos joudut ukkosmyrskyyn, on tärkeää suojautua autoon tai rakennukseen. Jos et löydä suojaa, kyyristy matalaksi ja pidä jalat lähellä toisiaan, jotta minimoit riskin joutua iskun kohteeksi.

Muista, että salama voi iskeä samaan paikkaan kahdesti. Jos salama on jo kerran iskenyt sinuun, on tärkeää ryhtyä ylimääräisiin varotoimiin, jotta vältät uuden iskun tulevaisuudessa.

Mitä tehdä, jos salama on iskenyt ihmiseen??

Soita apua

Ensimmäiseksi on soitettava hätäkeskukseen. Salamanisku voi aiheuttaa vakavia vammoja ja vaatii välitöntä hoitoa.

Siirrä henkilö turvalliseen paikkaan

Jos mahdollista, siirrä henkilö turvalliseen paikkaan pois paikasta, johon salama iski. Vältä henkilön siirtämistä, jos hänellä on havaittavia vammoja, sillä se voi aiheuttaa lisävahinkoja.

Tarkista hengitys ja pulssi

Jos henkilö ei hengitä tai hänellä ei ole pulssia, aloita elvytys välittömästi. Salamaniskut voivat aiheuttaa sydänpysähdyksen ja muita hengenvaarallisia vammoja, joten nopea toiminta on tärkeää.

Etsi palovammoja tai muita vammoja

Salama voi aiheuttaa palovammoja ja muita vammoja ihoon ja sisäelimiin. Tarkista, onko henkilöllä palovammoja, mustelmia tai muita merkkejä vammoista, ja hoida hänet sen mukaisesti.

Pysy henkilön luona, kunnes apu saapuu

On tärkeää pysyä henkilön luona ja seurata hänen tilaansa, kunnes lääkintähenkilökunta saapuu paikalle. Pidä henkilö rauhallisena ja mukavana ja anna tarvittavaa ensiapua.

Älä hätäänny

Vaikka salamaniskut voivat olla pelottavia, on tärkeää pysyä rauhallisena ja ryhtyä toimiin auttaakseen apua tarvitsevaa henkilöä. Paniikki voi johtaa virheisiin ja lisävahinkoihin.

Myyttejä salamaniskuista

Myytti nro 1: Salama ei koskaan iske samaan paikkaan kahdesti.

Tämä on yleinen uskomus, eikä se voisi olla kauempana totuudesta. Salama voi iskeä samaan paikkaan useita kertoja, erityisesti korkeisiin rakennuksiin, vuoriin ja puihin. Esimerkiksi New Yorkin Empire State Buildingiin iskee salama keskimäärin 23 kertaa vuodessa.

Myytti nro 2: Olet turvassa salamalta, jos olet sisätiloissa.

Vaikka on totta, että sisätiloissa oleskelu suojaa jonkin verran salamaniskuilta, se ei ole tae. Salama voi kulkea johtojen ja putkistojen läpi, joten on tärkeää välttää elektronisten laitteiden käyttöä ja metalliesineiden koskettamista ukkosen aikana.

Myytti nro 3: Salama tulee aina taivaalta.

Vaikka useimmat salamaniskut tulevat taivaalta, salama voi tulla myös maasta ylöspäin. Tätä kutsutaan ylöspäin suuntautuvaksi salamaksi, ja sitä esiintyy yleisimmin korkeissa rakenteissa, kuten radiomastoissa ja tuuliturbiinissa.

Myytti #4: Kumikengät suojaavat salamalta.

Tämä on vaarallinen myytti. Kumikengät eivät suojaa salamalta. Itse asiassa kumikenkien käyttäminen ukkosmyrskyn aikana on vaarallista voi lisätä riski joutua salamaniskun kohteeksi, koska kumi johtaa sähköä.

Myytti #5: Salama iskee vain kesällä.

Vaikka salamaniskut ovat yleisempiä kesäkuukausina, ne voivat iskeä mihin aikaan vuodesta tahansa. Itse asiassa salamoita voi esiintyä talvi-ukkosmyrskyjen aikana, joihin liittyy usein raskas lumi ja voimakas tuuli.

Lääketieteellinen hätätilanne: Mitkä ovat salamaniskun oireet??

Salamaniskut voivat olla erittäin vaarallisia ja aiheuttaa vakavia vammoja tai kuoleman. Salamaniskun oireiden tunteminen voi auttaa sinua tunnistamaan merkit ja hakeutumaan nopeasti lääkärinhoitoon.

Salamaniskun yleiset oireet:

 • Tajunnan menetys
 • Hengitysvaikeudet
 • Rintakipu
 • Epäsäännöllinen sydämen syke
 • Palovammat iholla
 • Lihaskipu ja arkuus
 • Päänsärky tai migreeni

Salamanisku voi aiheuttaa myös pitkäaikaisia terveysongelmia, kuten muistin menetystä, masennusta tai univaikeuksia. Jos salama on iskenyt sinuun tai johonkin tuttavaan, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon ja pidä silmällä jatkuvia oireita.

On tärkeää huomata, että salamaniskut eivät aina näytä näkyviä vammoja. Vaikka välittömiä oireita ei esiintyisikään, on suositeltavaa hakeutua lääkäriin, sillä kyseessä voi olla sisäinen vaurio, joka ei näy.

Ennaltaehkäisy on avainasemassa salamaniskujen torjunnassa. Pysy sisätiloissa ukkosen aikana ja vältä korkeita kohteita, kuten puita tai pylväitä. Jos joudut ulos, etsi suojaa matalalta alueelta, kaukana puista tai muista korkeista esineistä.

Salamaturvallisuusvinkkejä

1. Etsi suojaa sisätiloissa

Jos kuulet ukkosen, on aika ryhtyä varotoimiin. Etsi tukeva rakennus ja vältä avoimia alueita tai korkeita kohteita, kuten puita tai metallirakenteita. Jos et pääse sisätiloihin, turvallinen vaihtoehto on myös auto, jossa on metallikatto ja ikkunat suljettuina.

2. Vältä vettä ja kosteutta

Kaikki kosteus, jopa hiki, voi johtaa sähköä. Pysy kaukana vesistöistä, kuten uima-altaista, järvistä ja rannoista, ukkosen aikana. Jos joudut ulos, vältä suojautumista puun alle, sillä se lisää salamaniskun riskiä.

3. Odota vähintään 30 minuuttia viimeisen ukkoseniskun jälkeen

Kun myrsky on ohi, odota 30 minuuttia ennen kuin menet ulos. Salama voi edelleen iskeä jopa 10 kilometrien päässä myrskystä, joten ole varovainen.

4. Irrota elektroniikka pistorasiasta

Irrota ukkosmyrskyn aikana kaikki tarpeeton elektroniikka ja vältä langallisten puhelinten käyttöä. Ylijännitesuojat voivat antaa jonkin verran suojaa, mutta on parasta irrottaa laitteet kokonaan pistorasiasta.

5. Pysy ajan tasalla

Tarkista sääennusteet ja ole tietoinen salamaniskujen todennäköisyydestä alueellasi. Jos suunnittelet ulkoilua, sinulla on suunnitelma äkillisen myrskyn varalta.

Suosikkiturvallisuusvinkkini
#Vinkkejä
1Etsikää suojaa sisätiloissa
2Vältä vettä ja kosteutta
3Odota vähintään 30 minuuttia viimeisen ukkoseniskun jälkeen
4Irrota elektroniikka
5Pysy ajan tasalla