Ymmärrä korkean kortin merkitys pokerissa: Kattava opas

Pokeri on yksi suosituin maailman korttipelit, joista miljoonat pelaajat nauttivat sekä verkossa että offline-tilassa. Peli on helppo oppia, mutta sen hallitseminen voi viedä koko elämän. Pelaajat voivat tehdä erilaisia käsiä, ja yksi perustavanlaatuisimmista on High Card.

Pokerissa korkealla kortilla tarkoitetaan kättä, jossa ei ole pareja, suoria, värisuoria tai muita yhdistelmiä. Sen sijaan se on yksinkertaisesti pelaajan käden korkein kortti. Vaikka High Card ei ehkä olekaan kaikkein vaikuttavin käsi, se on silti olennainen osa peliä.

Tässä oppaassa syvennymme siihen, mitä High Card tarkoittaa pokerissa, miten sitä verrataan muihin käsiin ja milloin sitä kannattaa pelata. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut pelaaja, High Cardin ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää yleisen pokeristrategian parantamiseksi. Aloitetaan!

Korkean kortin ymmärtäminen pokerissa

High Card on pokerissa alin mahdollinen käsijärjestys. Se myönnetään pelaajille, joilla ei ole mitään muita pokerikäden sijoituksia.

Jos sinulla ei ole paria, värisuoraa, värisuoraa tai muita korkeampia käsiä, käden korkein kortti määrittää pokerikäden vahvuuden. Korkean kortin arvo riippuu usein korttien järjestyksestä ja tilanteesta pöydässä.

Korkean kortin pokerissa ässää pidetään yleensä korkeimmalle sijoittuneena korttina, jonka jälkeen tulevat kuningas, kuningatar, jätkä, kymppi ja niin edelleen.

 • Kun kahdella pelaajalla on sama korkea kortti, toiseksi korkein kortti ratkaisee ja niin edelleen, kunnes tasapeli on ratkaistu.
 • Jos kaikissa käsissä ei ole pareja, värisävyjä, suoria tai muita korkeammalle rankattuja pokerikäsiä, korkein kortti voittaa.

Vaikka korkeiden korttien kädet ovat pokerissa suhteellisen alhaalla käsien arvoasteikossa, ne ovat silti tärkeitä. Korkean kortin kädet eivät ole uskomattoman harvinaisia, ja niitä voi esiintyä usein, varsinkin kun pelissä on mukana useita pelaajia LeoVegas.

Pelaajien tulisi muistaa korkeiden korttien merkitys pokerissa, erityisesti määritettäessä käden vahvuutta tietyssä tilanteessa.

Korkean kortin ymmärtäminen pokerissa

Mikä on korkea kortti?

High Card on pokerin yksinkertaisin käsi. Tämä tapahtuu silloin, kun pelaajan viiden kortin käsi ei vastaa mitään muuta käden sijoitusta, kuten paria, kahta paria, kolmosta, suoraa, värisuora, väriväriä, täyskättä, nelosta tai värisuoraa. Tässä tapauksessa käden korkein kortti ratkaisee voittajan. Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on sama korkein kortti, tasapelin ratkaisee seuraavaksi korkein kortti ja niin edelleen, kunnes voittaja on selvillä.

Korkea kortti sijoittuu viimeiseksi käsien arvojärjestyksessä, mutta se on silti arvokas käsi tietyissä tilanteissa. Jos esimerkiksi yhdelläkään pelaajalla ei ole kättä, joka vastaa minkään muun käden sijoitusta, voittaa pelaaja, jonka kädessä on korkein kortti. Tämä tunnetaan myös nimellä "Ace High".

Jos usean pelaajan paras käsi on High Card, on tärkeää huomata, että korkeimman kortin värillä ei ole merkitystä. Jos esimerkiksi yhdellä pelaajalla on ristikuningas ja toisella pelaajalla herttakuningas, ne katsotaan samanarvoisiksi ja kummankin pelaajan kädessä olevaa seuraavaksi korkeinta korttia on verrattava.

On tärkeää muistaa, että korkea kortti on useimmissa tapauksissa heikko käsi, sillä on erittäin epätodennäköistä, että se voittaisi korkeammalla sijalla olevia käsiä vastaan. Se voi kuitenkin johtaa voittoon tietyissä tilanteissa, joissa kenelläkään muulla pelaajalla ei ole korkeampiarvoisempaa kättä.

Miten korkea kortti määräytyy?

Pokerissa pelaajan käsi luokitellaan hänen kätensä korkeimman kortin, niin sanotun korkean kortin, perusteella. Jos pelaajilla on samanarvoisia kortteja, kuten kaksinpari, voittajan ratkaisee heidän korkeimpien korttiensa arvo. Miten korkein kortti määräytyy??

Korkein kortti on yksinkertaisesti pelaajan käden arvokkain kortti. Useimmissa pokeripeleissä ässä on korkein kortti, jonka jälkeen tulevat kuningas, kuningatar, jätkä, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 ja 2. Joissakin muunnelmissa, kuten lowball-pokerissa, arvojärjestys on päinvastainen, ja ässää pidetään matalimman arvojärjestyksen korttina.

Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on sama korkea kortti, toiseksi korkein kortti katsotaan. Jos kaikki käden kortit ovat samat, potti jaetaan niiden pelaajien kesken, joilla on samanlaiset kädet. On tärkeää huomata, että korkean kortin sijoitus tulee kyseeseen vasta sen jälkeen, kun käden muut pokeriyhdistelmät on määritetty ja asetettu paremmuusjärjestykseen.

Ymmärrys siitä, miten korkeat kortit määritetään, on pokerissa ratkaisevan tärkeää, sillä se voi vaikuttaa käden voittomahdollisuuksiin. Vaikka korkeiden korttien kädet ovat pokerin heikoimmat, ne voivat silti voittaa potin, jos kukaan pelaajista ei ole voittanut on vahvempi käsi.

Milloin pelaajat käyttävät korkeaa korttia pokerissa?

Korkea kortti on pokerikäsi, jolla on pelin alhaisin arvo. Tämä tarkoittaa sitä, että se on vähiten voimakas ja vähiten todennäköinen voitto. On kuitenkin tiettyjä tilanteita, joissa pelaajat voivat silti käyttää High Cardia strategiassaan.

Yksi skenaario, jossa korkeaa korttia voidaan käyttää, on silloin, kun millään muulla pelaajalla ei ole vahvaa kättä. Tässä tapauksessa pelaaja, jolla on korkein kortti kädessään, voi voittaa potin. Tämä tunnetaan nimellä "oletusvoitto" tai "bluffivoitto"."

Toinen tilanne, jossa High Cardia voidaan käyttää, on ensimmäisen jaon aikana, kun pelaajat päättävät, pelaavatko he käden vai luovuttavatko he. Jos pelaajalla on kädessään korkea-arvoinen kortti, kuten ässä tai kuningas, hän voi päättää pelata käden ja katsoa, voiko hän parantaa kättään flopilla, turnilla tai riverillä.

 • Pelaajat voivat myös käyttää korkeaa korttia yhdessä muiden korttien kanssa parantaakseen kätensä yleistä sijoitusta. Jos pelaajalla on esimerkiksi korkea kortti ja pari, hän voi käyttää korkeaa korttia tasoituksen ratkaisemiseen, jos toisella pelaajalla on myös pari.

On tärkeää huomata, että pelkkään High Cardiin luottaminen strategiana ei ole suositeltavaa, sillä se on pelin heikoin käsi, ja se voidaan helposti voittaa millä tahansa muulla käden sijoituksella. Tieto siitä, milloin ja miten High Cardia kannattaa käyttää, voi kuitenkin parantaa pelaajan kokonaisstrategiaa ja lisätä hänen voittomahdollisuuksiaan.

Korkean kortin arvo pokerissa

Nimensä mukaisesti High Card perustuu pelaajan käden korkeimpaan korttiin. Kun yhdelläkään pelaajalla ei ole mitään pokerihierarkiassa luetelluista käsistä, voittaja on pelaaja, jolla on korkein kortti. Vaikka tämä saattaa kuulostaa merkityksettömältä, se voi usein olla ero käden voittamisen ja häviämisen välillä.

Ässä on pokerin korkein kortti. Korkeaa korttia voidaan käyttää suoran, värin, värisuoran tai kuninkaallisen värin muodostamiseen, mutta se voi olla myös yksinään käden korkein kortti. Jos muita yhdistelmiä ei ole, voittajaksi katsotaan yleensä pelaaja, jonka korkein kortti on ässä.

Tasapisteissä käytetään pelaajan käden toiseksi korkeinta korttia ratkaisevana korttina, sitten kolmanneksi korkeinta korttia ja niin edelleen. Jos kortit ovat edelleen tasan, kun kaikkia viittä korttia on vertailtu, potti jaetaan pelaajien kesken.

 • Tärkeää: Korkeaa korttia ei pitäisi käyttää voittostrategiana pokerissa. Se on vain varavaihtoehto, kun kaikki muut strategiat epäonnistuvat.
 • Vinkki: Korkeaa korttia pelattaessa on tärkeää ottaa huomioon pöydässä olevat yhteiset kortit. Jos on useita korkeat kortit pöydällä, voi olla tarpeen harkita käden arvoa uudelleen.

Mitä eroa on korkean kortin ja parin välillä??

Korkea kortti:

Korkealla kortilla tarkoitetaan pokerissa kättä, joka ei sisällä paria, värisuoraa tai suoraa. Tässä tapauksessa käden arvo määräytyy pelaajan hallussa olevan korkeimman kortin mukaan. Jos esimerkiksi kahdella pelaajalla on molemmilla korkea kortti, pelaaja, jolla on korkein kortti, voittaa.

Korkea kortti on tärkeä tapauksissa, joissa millään muulla pelaajalla ei ole parempaa kättä. Tässä tapauksessa korkea kortti voi merkitä eroa potin voittamisen ja häviämisen välillä. On tärkeää huomata, että ässä on pokerin korkein kortti, ja sitä voidaan käyttää korkeana korttina useimmissa tilanteissa.

Pari:

Pari on käsi, joka sisältää kaksi samanarvoiset kortit sijoitus. Esimerkiksi kaksi kuningasta katsotaan pariksi. Jos kahdella pelaajalla on molemmilla pari, pelaaja, jolla on korkeampi pari, voittaa. Jos molemmilla pelaajilla on sama pari, voittaja määräytyy heidän kätensä kolmannen kortin (ns. "kicker") arvon perusteella.

Jos kahdella pelaajalla on sama pari ja sama kicker, potti jaetaan tasan näiden kahden pelaajan kesken.

Käden tyyppiKuvausEsimerkki
Korkea korttiEi paria, värisuoraa tai suoraa. Arvo määräytyy korkeimman kortin mukaan.10, 7, 4, 3, 2
PariKaksi samanarvoista korttia. Arvo määräytyy parin arvon ja tarvittaessa potkijan mukaan.K, K, 10, 7, 2

Korkean kortin ja parin välisen eron ymmärtäminen on tärkeää jokaiselle pokerinpelaajalle. Käden arvon tunteminen ja sen vertaaminen vastustajan käsiin voi ratkaista, voitatko vai häviätkö pokeripelissä.

Kuinka pelata High Cardia?

Korkea kortti on pokerin yksinkertaisin käden tyyppi, ja se syntyy, kun kenelläkään pelaajista ei ole paria tai korkeampaa. Se tunnetaan myös nimellä "ei paria". Jos sinulla ei ole mahdollisuutta parantaa kättäsi nostamalla uusi kortti, voit vain panostaa niillä korteilla, jotka sinulla on. Tarkoituksena on käyttää korkeaa korttia potin voittamiseen, jos mahdollista.

Korkean kortin pokerissa ässä on korkein kortti, jonka jälkeen tulevat kuningas, kuningatar, jätkä, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ja 5. Kuten muissakin pokerimuodoissa, Texas Hold'em on yleisin High Card -pokerin muunnelma, ja peliä pelataan myötäpäivään pöydän ympärillä.

High Cardia pelattaessa jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia kuvapuoli alaspäin, minkä jälkeen aloitetaan panostuskierros. Tämän jälkeen pöytään jaetaan kolme yhteistä korttia kuvapuoli ylöspäin, minkä jälkeen suoritetaan toinen panostuskierros. Tämän jälkeen jaetaan neljäs yhteinen kortti ja viides ja viimeinen yhteinen kortti, ja kummankin kortin jälkeen suoritetaan panostuskierros.

Jos pelaajalla on käden aikana muita parempi käsi, hän voi panostaa ja korottaa yrittäessään voittaa potin. Jos kenelläkään ei kuitenkaan lopulta ole paria tai parempaa, pelaaja, jolla on korkein kortti, voittaa potin.

On tärkeää huomata, että korkean kortin kädet voivat olla arvaamattomia, ja niillä voi olla vaikea voittaa, jos muilla pelaajilla on kehittyneemmät kädet. Näin ollen jotkut pelaajat saattavat päättää luovuttaa korkeiden korttien kätensä jo varhaisessa vaiheessa sen sijaan, että ottaisivat riskin menettää rahaa heikon käden pelaamisella.

Strategiat korkean kortin pelaamiseen pokerissa

Älä pelkää luovuttaa

Kun sinulla on korkea kortti, mutta ei muuta yhdistelmää, voi olla houkuttelevaa yrittää bluffata itsesi läpi pelin. Todellisuudessa korkeat kortit, joilla ei ole paria tai vastaavia yhdistelmiä, eivät kuitenkaan ole kovinkaan arvokkaita, ja on parasta luovuttaa, jos sinulla ei ole muita vahvoja kortteja. Älä pelkää luovuttaa, vaikka olisit jo asettanut merkittävän panoksen.

Älä yliarvioi korkeaa korttiasi

Toinen yleinen virhe, jonka pelaajat tekevät, kun heillä on korkea kortti, on sen yliarvostaminen. Vaikka korkea kortti on hyödyllinen, se on vain yksi kortti, eikä sen merkitystä saa yliarvioida. Keskity sen sijaan rakentamaan vahvempi käsi, joka sisältää pareja, suoria, värisuoria tai muita voittavia yhdistelmiä.

Käytä asemaa eduksesi

Kuten minkä tahansa pokerikäden kohdalla, asemasi pöydässä voi olla edullinen tai epäedullinen kortistasi riippuen. Kun sinulla on korkea kortti, yritä käyttää asemaasi hyväksesi. Tämä edellyttää pöydässä olevien muiden pelaajien käsien ymmärtämistä sekä sitä, kuinka todennäköistä on, että yhteisistä korteista saadaan vahva käsi.

Muista panostuksesi

Lopuksi, kun pelaat korkeaa korttia, on tärkeää muistaa panostuksesi. Älä yritä bluffata liikaa, sillä voi olla selvää, ettei sinulla ole vahvaa kättä. Harkitse sen sijaan panoksen korottamista, jos uskot, että sinulla on hyvät mahdollisuudet voittaa korkealla kortillasi. Varo samalla muita pelaajia, jotka saattavat yrittää huijata sinua, ja valmistaudu tarvittaessa luovuttamaan.

Miten parantaa korkean kortin peliäsi?

Korkean kortin kädet ovat pokerin heikoimmat, mutta niitä esiintyy useammin kuin mitään muuta kättä. Siksi on tärkeää tietää, miten niitä pelataan oikein. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit parantaa korkean kortin peliäsi:

 • Pelaa konservatiivisesti: Jos sinulla on korkea kortti, kannattaa olla varovainen ja pelata konservatiivisesti. Älä panosta liikaa, koska sinulla on todennäköisemmin matala-arvoinen käsi.
 • Tarkkaile muita pelaajia: Kiinnitä huomiota muiden pelaajien toimintaan ja opettele, miten he pelaavat korkeita korttejaan. Tämä tieto voi auttaa sinua tekemään tehdä parempia päätöksiä ja parantaa yleistä peliäsi.
 • Bluffaa: Bluffaaminen on hyvä strategia, jos sinulla on korkea kortti ja haluat voittaa potin. Älä kuitenkaan liioittele, sillä jos jäät kiinni, menetät uskottavuutesi muiden pelaajien silmissä.
 • Asema: Asemasi pöydässä voi vaikuttaa siihen, miten pelaat korkean kortin kättäsi. Jos olet varhaisessa asemassa, on parasta olla varovainen. Mutta jos olet myöhäisessä asemassa, voit yrittää bluffata tai korottaa voittaaksesi potin.
 • Tiedä, milloin luovuttaa: Jos sinulla on korkea kortti ja muut pelaajat panostavat, on parasta luovuttaa, ellei sinulla ole hyvää syytä uskoa, että sinulla on paras käsi. Älä ota riskiä, että menetät kaikki pelimerkkisi korkean kortin käteen, etenkään jos olet kokematon.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos sinulla on korkea kortti??

Jos sinulla on korkea kortti, mikä tarkoittaa, että mikään korteistasi ei vastaa yhteisiä kortteja tai muiden pelaajien kortteja, seuraavan siirtosi määrittäminen voi olla haastavaa. Seuraavassa on muutamia asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon:

 • Arvioi pöytä: Katso yhteisiä kortteja selvittääksesi, onko niissä mahdollisia yhdistelmiä, kuten suora tai väri. Jos on, arvioi, voiko korkea korttisi olla osa kyseistä yhdistelmää.
 • Ota huomioon muut pelaajat: Tarkkaile muita pelaajia ja heidän panostustapojaan. Jos he pelaavat aggressiivisesti tai ovat osoittaneet vahvoja käsiä, voi olla viisasta luovuttaa.
 • Käytä korkeaa korttia bluffaamiseen: Jos yhteiset kortit eivät tarjoa mahdollisuuksia yhdistelmiin, voit harkita korkean korttisi käyttämistä bluffaamiseen. Tämä voi toimia, jos muut pelaajat eivät ole liian luottavaisia omien käsiensä suhteen.

Muista, että korkea kortti ei välttämättä ole umpikuja pokerissa. Huolellisella arvioinnilla ja strategisella pelaamisella on mahdollista voittaa pelkällä korkealla kortilla.

Voiko korkealla kortilla voittaa?

Monet aloittelevat pokerinpelaajat miettivät usein, onko mahdollista voittaa käsi pelkällä korkealla kortilla. Vastaus on kyllä, se on mahdollista! Todennäköisyys voittaa käsi pelkällä korkealla kortilla on kuitenkin pieni.

Pokerissa korkealla kortilla tarkoitetaan kättä, jossa yksikään kortti ei vastaa muita pöydässä olevia kortteja tai ole parina minkään muun kortin kanssa. Tämä tunnetaan myös nimellä "no pair". Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on korkea kortti, se pelaaja, jolla on korkein kortti, voittaa käden.

Vaikka voittaminen korkealla kortilla on mahdollista, on tärkeää huomata, että korkean kortin käyttäminen voittoon ei ole voittava strategia. Tämä johtuu siitä, että mahdollisuus, että toisella pelaajalla on parempi käsi, on suuri, varsinkin jos pelissä on useita pelaajia. Jos useammalla kuin yhdellä pelaajalla on korkea kortti, korkeimman kortin saanut pelaaja voittaa vain, jos hänen korkein korttinsa on huomattavasti korkeampi kuin muiden korkeiden korttien.

Kokeneet pokerinpelaajat ymmärtävät vahvan käden merkityksen voittomahdollisuuksien lisäämiseksi. Aloittelijana on tärkeää keskittyä siihen, että opit rakentamaan vahvoja käsiä etkä luota korkean kortin voittoon.

Yleiset virheet pelattaessa korkeaa korttia pokerissa

Korkean kortin pelaaminen liian voimakkaasti

Monet pokerinpelaajat uskovat, että korkean kortin omistaminen tarkoittaa, että heillä on hyvät mahdollisuudet voittaa käsi. Kuitenkin liian aggressiivinen korkeiden korttien pelaaminen ilman muita vahvoja käsiä, jotka tukevat sitä, voi johtaa pelimerkkien menettämiseen.

Laudan huomiotta jättäminen

Kun pelaat korkeaa korttia, on tärkeää kiinnittää huomiota pöytään. Yhteisten korttien kanssa tehtävien mahdollisten yhdistelmien huomiotta jättäminen voi maksaa pelaajille pelin.

Kun ei tiedä, milloin luovuttaa

Vaikka korkea kortti voi olla vahva käsi, se ei aina ole sitä voittava käsi. Pokerissa on ratkaisevan tärkeää tietää, milloin luovuttaa ja vähentää tappioita, eikä pelaajien pitäisi olla liian kiintyneitä korkeaan korttiinsa.

Liian monen käden pelaaminen

On helppo innostua korkeiden korttien käsistä, mutta jos pelaat niitä liikaa, voit menettää pelimerkkejä. Pelaajien tulisi olla valikoivia käsissään eikä luottaa liikaa korkeisiin kortteihin.

Ennustettavuus

Pelaajat, jotka pelaavat aina korkean kortin kätensä aggressiivisesti, voivat tulla ennustettaviksi vastustajille. Strategioiden vaihtelu ja pelityylin muuttaminen voi hämätä vastustajia ja lisätä voittomahdollisuuksiaan.

Miten havaitset korkean kortin käden?

Korkean kortin kädet ovat pokerin alimmat kädet, mutta ne voivat silti auttaa sinua voittamaan käden, jos osaat tunnistaa ne. Vaikka korkeiden korttien kädet saattavat vaikuttaa heikoilta, niillä voi voittaa potin, kun vastustajalla on sinua heikompi käsi.

Kun yrität havaita korkean kortin käden, sinun on etsittävä kortteja, jotka ovat arvoltaan korkeampia kuin vastustajasi kortit. Nämä kortit voivat olla mitä tahansa neljästä väristä, ja niihin voi liittyä heikompi kortti. Jos sinulla on esimerkiksi käsi, joka koostuu kuninkaasta ja kakkosesta, korkea korttisi on kuningas.

 • Etsi kortteja, joiden arvo on korkeampi kuin vastustajasi korttien
 • Korkean kortin kädet voivat olla mitä tahansa neljästä väristä
 • Korkeisiin kortteihin voi liittyä heikompi kortti

On tärkeää huomata, että korkeiden korttien kädet ovat hyviä vain, jos vastustajallasi on heikompi käsi kuin sinulla. Tämä tarkoittaa, että jos vastustajallasi on ässäpari ja sinulla on korkean kortin käsi, et todennäköisesti voita kättä.

Jos haluat välttää jäämästä kiinni korkean kortin kädestä, on tärkeää kiinnittää huomiota vastustajien toimiin ja pöydällä oleviin kortteihin. Jos luulet, että vastustajallasi on sinua vahvempi käsi, on parempi luovuttaa ja odottaa parempaa kättä.

Kaiken kaikkiaan korkeiden korttien kädet eivät ole pokerin vahvimmat kädet, mutta niistä voi silti olla hyötyä tietyissä tilanteissa. Korkean kortin käden tunnistaminen ja sen pelaaminen on tärkeä taito jokaiselle pokerinpelaajalle.

Bluffaaminen korkeilla korteilla pokerissa

Pokerissa on kyse taidosta, strategiasta ja onnesta. Bluffaaminen on pokerissa käytetty tekniikka, jolla pyritään huijaamaan muita pelaajia luulemaan, että sinulla on parempi käsi kuin todellisuudessa on. Kysymys kuuluu, voiko korkealla kortilla bluffata?

Bluffaaminen korkealla kortilla voi olla riskialtista, sillä korkeilla korteilla ei yleensä ole paljon arvoa yksinään. Jos kuitenkin pelaat korkean korttisi itsevarmasti ja aggressiivisesti, voit saada sen näyttämään siltä, että sinulla on vahva käsi, vaikka sinulla ei olisikaan.

On tärkeää kiinnittää huomiota muiden pelaajien käyttäytymiseen ja pöydässä oleviin kortteihin. Jos muilla pelaajilla näyttää olevan heikot kädet tai he pelaavat konservatiivisesti, voit ehkä bluffata korkealla kortillasi. Jos muilla pelaajilla on kuitenkin vahvat kädet tai he pelaavat aggressiivisesti, bluffaaminen ei välttämättä ole paras strategia.

Bluffaaminen korkealla kortilla voi olla hyödyllinen tekniikka, jos käytät sitä viisaasti. Se voi auttaa sinua voittamaan potteja, joita et ehkä muuten olisi voittanut. On kuitenkin tärkeää muistaa, että bluffaaminen voi myös kostautua, jos sitä ei tehdä hyvin. Käytä siis korkeaa korttia viisaasti äläkä liioittele!

Esimerkki korkean kortin käsistä pokerissa

Pokerissa korkean kortin käsi on heikoin mahdollinen käsi. Tässä on esimerkkejä korkeiden korttien käsistä:

 • Ässä-korkea: Ässä ja mikä tahansa neljän muun kortin yhdistelmä, joka ei muodosta pokerikättä.
 • Kuningas-korkea: Kuningas ja mikä tahansa neljän muun kortin yhdistelmä, joka ei muodosta mitään pokerikättä.
 • Kuningatar-korkea: Kuningatar ja mikä tahansa neljän muun kortin yhdistelmä, joka ei muodosta mitään pokerikättä.
 • Jätkä-korkea: Jätkä ja mikä tahansa neljän muun kortin yhdistelmä, joka ei muodosta pokerikättä.
 • Kymmenen korkea: Kymppi ja mikä tahansa neljän muun kortin yhdistelmä, joka ei muodosta mitään pokerikättä.

On tärkeää huomata, että kaksi pelaajaa, joilla on korkeat kortit, vertaavat ensin korkeinta korttiaan, sitten toiseksi korkeinta korttiaan ja niin edelleen, kunnes voittaja on selvillä.

Esimerkki korkean kortin käsien vertailusta
PelaajaKortit
Pelaaja 1Ässä, jätkä, kymppi, kasi, seiska
Pelaaja 2Kuningas, kuningatar, jätkä, kymppi, kasi
VoittajaPelaaja 2 (kuningas-korkea voittaa ässä-korkean)

Loppuhuomioita korkeasta kortista pokerissa

Älä luota siihen

Vaikka korkein kortti voi antaa sinulle itseluottamusta, sinun ei pidä koskaan luottaa siihen, että voitat suuria voittoja. Itse asiassa se on yksi heikoimmista käsistä joita voit on pokerissa. Analysoi aina voittomahdollisuutesi perusteellisesti ennen seuraavaa siirtoa.

Vinkki: Jos sinulla on korkea kortti, yritä voittaa käsi bluffaamalla vastustajasi uskomaan, että sinulla on parempi käsi.

Korkean kortin tiebreaker

Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on sama korkea kortti, tiebreaker riippuu heidän kätensä seuraavaksi korkeimman kortin arvosta. Jos heidän toisen tai jopa kolmannen korttinsa arvo on sama, potti jaetaan heidän kesken. Ole tietoinen tästä mahdollisuudesta, kun pelaat korkean kortin käsiä.

Vinkki: Jos sinulla on korkea kortti ja potti on jo lähellä rajaa, harkitse luovuttamista ja odota toista, parempaa tilaisuutta. Älä ota riskiä menettää kovalla työllä ansaittuja rahojasi heikolla kädellä.

Vertaa korkeaa korttiasi yhteisön kortteihin

Korkean kortin vahvuus riippuu myös yhteisistä korteista. Jos yhteisillä korteilla on korkea arvo, korkea korttisi ei välttämättä riitä potin voittamiseen. Tutustu yhteisiin kortteihin ennen kuin päätät mennä all-in korkealla kortilla.

Vihje: Jos yhteiset kortit ovat matalia ja korkea korttisi on ässä tai kuningas, voit luottaa käteesi enemmän.

Se ei ole täydellinen tappio

Vaikka korkea kortti ei olekaan pokerin vahvin käsi, sillä on silti arvonsa tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi kun vastustajillasi on heikot kädet, mutta sinulla ei ole mitään parempaa, korkea kortti voi silti voittaa sinulle potin. Älä aliarvioi korkean kortin voimaa oikeissa tilanteissa.

Vihje: Opi tunnistamaan, milloin kannattaa käyttää korkeaa korttia ja milloin luovuttaa. Harjoittele taitojasi pelaamalla useampia korkean kortin käsiä ystävien kanssa tai verkossa.