Pokerin parhaat kädet - kattava opas

Pokeri on suosittu korttipeli, joka vaatii taitojen, strategian ja hieman onnea. Yksi pokerin pelaamisen avaintekijöistä on tietää, mitkä ovat parhaat kädet pelissä. Eri käsien arvon ymmärtäminen voi ratkaista mahdollisuutesi voittaa suuria voittoja, pelasitpa sitten satunnaisessa kotipelissä tai ammattilaisturnauksessa.

Tähän artikkeliin olemme keränneet näkemyksiä pokerin asiantuntijoilta ja strategeilta, jotta saat kattavan oppaan pokerin parhaista voittavista käsistä. Korkealuokkaisista pareista värisävyihin ja täyskäsiin, käymme läpi, mitä kukin käsi on keinot ja miten pelata niitä eduksesi.

Olitpa sitten aloittelija tai kokenut pelaaja, joka haluaa parantaa taitojaan, oppaamme antaa sinulle arvokasta tietoa pokerin parhaista käsistä ja miten niitä käytetään pelissäsi. Aloitetaan!

Parhaiden pokerikäsien paljastaminen asiantuntijoiden näkemysten mukaan

Pokerissa on kyse siitä, että tiedät, mitkä kädet voivat antaa sinulle etulyöntiaseman vastustajaasi nähden. Asiantuntevat pokerinpelaajat tietävät, että pelin voittaminen edellyttää jokaisen käden arvojen ymmärtämistä ja tietämistä, milloin korottaa tai luovuttaa. Onneksi on vain kymmenen mahdollista pokerikättä, jotka pelaajat voivat saada. Kaikilla niillä ei kuitenkaan ole samanlaista arvoa voiton kannalta.

Parhaat voittokädet pokerissa ovat kuninkaallinen väri, värisuora, neloset, täyskäsi, väri, suora, kolmoset, kaksi paria, yksi pari ja korkea kortti. Royal Flush on varmin pokerikäsi, joka pelaajalla voi olla, kun taas High Card on heikoin pokerikäsi. Tieto siitä, milloin näitä käsiä kannattaa pelata, on avain pokerin voittamiseen LeoVegas.

Asiantuntijoiden näkemyksiä pokerin parhaista käsistä:
 • Asiantuntijoiden mukaan on aina parasta pyrkiä varmimpaan käteen, Royal Flushiin, jos se on mahdollista.
 • Pelaajien tulisi aina olla varovaisia kätensä alimpien korttien suhteen.
 • Käsi, jossa on korkea pari, kuten ässäpari, voi silti johtaa pelissä voittoon - riippuen siitä, miten sitä pelataan.
 • Kun pelaat pokeria, muista ottaa huomioon vastustajasi käden vahvuus ja sovita siirtosi sen mukaan.

Vaikka pokerissa on myös tuurilla merkitystä, vankka strategia ja pokerin parhaiden voittokäsien ymmärtäminen ovat yhtä tärkeitä. Pidä nämä asiantuntijoiden näkemykset mielessäsi, jotta voit parantaa pokeritaitojasi ja lisätä mahdollisuuksiasi voittaa suuria voittoja.

Pokerin parhaiden voittokäsien löytäminen: Asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, mitkä ovat parhaat pokerikädet

Pokerissa vahvan käden omistaminen on ratkaisevan tärkeää potin voittamiseksi. Mitkä ovat siis pokerin parhaat kädet?? Tässä on muutama parhaista kilpailijoista:

 • Kuninkaallinen väri - Käsi, joka koostuu samanvärisistä korteista 10, J, Q, K ja A.
 • Värisuora - Käsi, joka koostuu mistä tahansa viidestä samaa maata olevasta kortista peräkkäin.
 • Neloset - Käsi, joka koostuu neljästä samanarvoisesta kortista ja yhdestä muusta kortista.
 • Full house - Käsi, joka koostuu kolmesta kortista, jotka ovat yhtä arvoa, ja kahdesta kortista, jotka ovat toista arvoa.
 • Värisuora - Käsi, joka koostuu mistä tahansa viidestä samaa maata olevasta kortista, ei peräkkäin.
 • Suora - Käsi, joka koostuu mistä tahansa viidestä peräkkäisestä kortista, jotka eivät kuitenkaan ole samaa maata.
 • Three of a kind - Käsi, joka koostuu kolmesta pelistä samoja kortteja ja kaksi muuta korttia.
 • Kaksi paria - Käsi, joka koostuu kahdesta kortista, joilla on yksi arvo, kahdesta kortista, joilla on toinen arvo, ja yhdestä muusta kortista.
 • Yksi pari - Käsi, joka koostuu kahdesta seuraavasta kortista samaa sijoitusta ja kolme muuta korttia.

Näistä käsistä kuninkaallinen väri on vahvin ja harvinaisin. Itse asiassa kuninkaallisen värin saamisen todennäköisyyden arvioidaan olevan noin 1:650 000:sta. Muut kädet, vaikka ne eivät ole yhtä vahvoja kuin kuninkaallinen väri, ovat silti erittäin arvokkaita ja voivat johtaa suuriin voittoihin pöydässä.

Muista kuitenkin, että pokeri on strategiapeli, eikä vahvin käsi aina voita. Taitavat pelaajat tietävät, milloin heittää ja milloin korottaa, myös heikommilla käsillä. Vaikka onkin tärkeää tietää, mitkä ovat pokerin parhaat kädet, on yhtä tärkeää tietää, miten ja milloin niitä kannattaa pelata.

Korkeimmalle rankattu käsi: Royal Flush

Kuninkaallinen väri on pokerin korkein käsi, ja se on äärimmäisen harvinainen. Se koostuu saman värin ässästä, kuninkaasta, kuningattaresta, kuningattaresta, jätkästä ja 10:stä. Tämä tarkoittaa, että jos sinulla on tämä käsi, sinua ei voi voittaa mikään muu käsi pelissä.

On tärkeää huomata, että korttien värillä ei ole merkitystä käden sijoituksen kannalta, mutta sillä on merkitystä tasatilanteessa. Jos esimerkiksi kahdella pelaajalla on kuninkaallinen väri, mutta toisella pelaajalla on pata ja toisella hertta, voittaa pelaaja, jolla on pata.

Pelaajat, jotka onnistuvat saamaan kuninkaallisen värin, voittavat yleensä taatusti erittäin suuren potin pokerissa, koska se on hyvin harvinainen käsi. On tärkeää tuntea eri pokerikäsien arvojärjestys, jotta tietää, milloin kannattaa yrittää saada kuninkaallinen väri ja milloin luovuttaa.

 • Kuninkaallisen värin saamisen todennäköisyys pokerissa on noin 1:650 000.
 • Royal Flush on käsi, jota elokuvantekijät ja tv-sarjat käyttävät usein osoittamaan hahmon pokerin hallintaa.

Pokerin parhaiden voittokäsien löytäminen: Asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, mitkä ovat parhaat pokerikädet

Toiseksi korkein käsi: Värisuora

Värisuora on pokeripelin toiseksi korkein käsi, ja se on suoran ja värisuoran yhdistelmä. Tämä käsi koostuu viidestä samaa maata olevasta kortista, jotka ovat peräkkäisessä järjestyksessä. Värisuora voi olla esimerkiksi käsi, jossa on seuraavat kortit: 10, 9, 8, 7 ja 6 herttaa.

Värisuora voittaa kaikki muut kädet paitsi kuningasvärin, joka on pokerin korkein käsi. Todennäköisyydeltään värisuoran osumisen todennäköisyys on suhteellisen pieni, mutta se kasvaa, kun pelaajia ja jaettavia käsiä on enemmän.

Pelaajien, joilla on värisuora, pitäisi luottaa käteensä ja harkita korottamista potin kasvattamiseksi. On kuitenkin tärkeää huomata, että vaikka värisuora on vahva käsi, se ei ole voittamaton, vaan sen voi voittaa korkeammalla kädellä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että värisuora on vahva käsi pokerissa, ja pelaajien tulisi pelata sitä aggressiivisesti, mutta olla myös tietoisia paremman käden mahdollisuudesta.

Kolmanneksi korkein käsi: Neloset

Neloset ovat pokerin kolmanneksi korkein käsi, ja ne tunnetaan myös nimellä "neloset"." Se koostuu neljästä samanarvoisesta kortista ja yhdestä sivukortista tai "kickeristä"."

Tämän käden voittavat vain Royal Flush ja Straight Flush. Se on hyvin harvinainen, mutta voimakas, ja jos sinulla on se, voit tehdä suuri panos, koska on epätodennäköistä, että vastustajalla on parempi käsi.

On tärkeää huomata, että jos kahdella pelaajalla on Four of a Kind, se käsi, jolla on korkeimmat neljä korttia, voittaa. Jos pelaajilla on samat neljä korttia, pelaaja, jolla on korkein kicker, voittaa. Tasapeli on myös mahdollinen, jos molemmilla pelaajilla on samat neljä korttia ja potkaisija.

Texas Hold'emia pelattaessa on mahdollista saada Four of a Kind sekä kahdella taskukortilla että kolmella yhteisellä kortilla, yhdellä taskukortilla ja neljällä yhteisellä kortilla tai neljällä yhteisellä kortilla ja yhdellä taskukortilla. Kyseessä on erittäin vahva käsi, joka voi usein voittaa potin ilman showdownia.

Neljänneksi korkeimmalle rankattu käsi: Full House

Yksi pokerin vahvimmista käsistä on täyskäsi. Se on neljänneksi korkein käsi ja koostuu kolmesta samanlaisesta ja parista. Esimerkiksi kolme ässää ja kaksi kuningasta muodostavat täyskäden. Sitä kutsutaan joskus "veneeksi" koska se muistuttaa venettä.

Saadakseen täyskäden pelaajalla on oltava kaksi samaa arvoa olevaa korttia ja kolme muuta arvoa olevaa korttia. Tämä käsi ei ole yhtä yleinen kuin muut, mutta kun pelaajalla on täyskäsi, hän todennäköisesti voittaa potin.

Täyskäsi voittaa värin, suoran ja kolmoset, mutta häviää värisuoralle ja neloselle. Pelaajien on tärkeää ymmärtää pokerin käsijärjestys, jotta he voivat tehdä strategisia päätöksiä pelin aikana.

 • Kolme samanlaista: Kolme samanarvoista korttia
 • Suora: Viisi korttia peräkkäisessä järjestyksessä maasta riippumatta
 • Värisuora: Viisi samaa maata olevaa korttia, jotka eivät ole peräkkäin
 • Täyskäsi: Kolme samanlaista ja pari
 • Värisuora: Viisi korttia peräkkäisessä järjestyksessä, kaikki samaa maata
 • Neloset: Neljä samanarvoista korttia

Vaikka täyskäsi ei ehkä olekaan pokerin vahvin käsi, se on silti erittäin tehokas käsi, jolla pelaaja voi voittaa paljon rahaa. Jokaisen käden paremmuusjärjestyksen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää pokerissa voittamisen ja oikeiden päätösten tekemisen kannalta oikeaan aikaan.

Värikäsi: Viidenneksi paras

Värikäsi on pokerin viidenneksi korkein käsi. Värin muodostamiseksi pelaajalla on oltava viisi korttia samaa maata, mutta ei peräkkäisessä järjestyksessä. Pelaajalla voi esimerkiksi olla ässä, kuningas, daami, jätkä ja herttakymppi.

Värit ovat vahvoja käsiä, mutta ne voidaan voittaa korkeammilla käsillä, kuten täyskädellä tai värisuoralla. Jos kuitenkin kahdella pelaajalla on värivärit, se pelaaja, jolla on korkein kortti värissä, voittaa.

Se on On tärkeää huomata, että maaleilla ei ole pokeriarvoja, joten herttaväri on samanarvoinen kuin risti-, pata- tai ruutuväri.

 • Värisuora on vaikeampi saada kuin suora, koska pakassa on vain 13 korttia kutakin maata.
 • Tavallisessa 52 kortin pakassa on 1 287 mahdollista värikättä.
 • Värin saamisen todennäköisyys on 0.2%.

Yhteenvetona voidaan todeta, että väri on vahva käsi pokerissa, ja se on viidennellä sijalla mahdollisista käsiyhdistelmistä. Pelaajalla on oltava viisi samaa maata olevaa korttia ilman tiettyä järjestystä, jotta hän saa värin. Jos kahdella pelaajalla on värit, korkeimman kortin saanut pelaaja voittaa. Vaikka värit eivät ole korkeimmalle sijoittunut käsi, ne voivat silti voittaa suuria voittoja oikeissa olosuhteissa.

Pokerin parhaiden voittokäsien löytäminen: Asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, mitkä ovat parhaat pokerikädet

Kuudenneksi korkein käsi: Suora

Suora on pokerin kuudenneksi korkein käsi. Se koostuu viidestä kortista numerojärjestyksessä, maasta riippumatta. Esimerkiksi suora voi koostua minkä tahansa värin korteista 2, 3, 4, 5 ja 6. Korkein mahdollinen suora on A, K, Q, J, J, 10 mistä tahansa maasta. Se tunnetaan myös nimellä Broadway-suora.

Suora on pokerissa hyvä käsi, mutta sen voivat voittaa korkeammat kädet, kuten väri, täyskäsi, neloset, värisuora ja kuninkaallinen väri. On tärkeää huomata, että värisuora koostuu viidestä samanvärisestä kortista, kun taas värisuora on suoran ja värisuoran yhdistelmä, ja kuninkaallinen värisuora on samanväristen korttien A, K, Q, J ja 10 värisuora.

Kun pelaat pokeria, käsien paremmuusjärjestyksen tunteminen on ratkaisevan tärkeää, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä jokaisen pelin aikana. Suora voi vaikuttaa varmalta kädeltä, mutta on tärkeää pitää silmällä muita mahdollisia voittavia käsiä pöydässä. Asiantunteva pokerinpelaaja ei ainoastaan tunne käsien järjestystä, vaan ymmärtää myös mahdolliset yhdistelmät, jotka voivat voittaa hänen oman kätensä.

 • Yhteenvetona voidaan todeta, että suora on pokerin kuudenneksi korkein käsi
 • Suora koostuu viidestä kortista numerojärjestyksessä, eikä maata oteta huomioon
 • Suora voidaan lyödä korkeammilla käsillä, kuten värillä, täyskädellä, nelosella, värisuoralla ja kuninkaallisella värillä
 • Kun pelaat pokeria, käsien ja mahdollisten yhdistelmien tärkeysjärjestyksen tunteminen on ratkaisevan tärkeää, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä

Pokerin parhaiden voittokäsien löytäminen: Seitsemänneksi korkeimmalle rankattu käsi

Kolme samaa lajia

Kolmoset ovat pokerin seitsemänneksi korkein käsi, joka koostuu kolmesta samanarvoisesta kortista ja kahdesta toisistaan riippumattomasta kortista. Tämä käsi tunnetaan myös nimellä "tripit" tai "setti".

Vaikka kolme samanlaista on vahva käsi, se voidaan helposti voittaa korkeammilla käsillä, kuten suoralla, värillä, täyskädellä, nelosella, värisuoralla tai kuninkaallisella värillä.

Kun pelataan yhteisillä korteilla, on mahdollista, että kahdella pelaajalla on kolme samanlaista korttia, jotka ovat eri arvoisia. Tässä tapauksessa korkein kolmoset voittavat. Jos molemmilla pelaajilla on samanarvoiset kolmoset, korkein potkukortti ratkaisee voittajan.

On tärkeää huomata, että kolmen samanlaisen pelaajan voitto flopilla ei takaa voittoa, sillä jaettavana on vielä kaksi yhteistä korttia ja muilla pelaajilla voi olla vahvempi käsi. On aina tärkeää ottaa huomioon pelilauta ja muiden pelaajien toimet ennen kuin panostat varmuudella kolmella samanlaisella.

Kaiken kaikkiaan, vaikka kolmoset eivät olekaan pokerin vahvin käsi, se on kuitenkin suhteellisen vahva käsi ja voi mahdollisesti voittaa potin strategisella panostuksella ja pelaamisella.

Kahdeksanneksi korkein käsi: Kaksi paria

Pokerissa kaksi paria on kahdeksanneksi korkein käsi. Se koostuu kahdesta samanarvoisesta kortista ja kahdesta muusta samanarvoisesta kortista, joilla on eri arvo. Esimerkiksi käsi, jossa on kaksi ässää ja kaksi kuningasta, katsotaan kahdeksi pariksi.

Vaikka kaksi paria ei ehkä olekaan pokerin vahvin käsi, se voi varmasti olla kannattava käsi, jos se pelataan oikein. Kahden parin käsiä tulisi tyypillisesti pelata aggressiivisesti, varsinkin jos ne ovat korkea-arvoisia kahden parin käsiä, kuten ässät ja kuninkaat.

On tärkeää pitää mielessä, että kaksiparikäsiä voivat voittaa vahvemmat kädet, kuten täyskäsi, neloset tai värisuora. On tärkeää ymmärtää muiden käsien sijoitukset ja miten ne vertautuvat kahteen pariin ennen kuin päätät pelata aggressiivisesti.

Kaiken kaikkiaan kaksi paria on vankka käsi, jota voi pelata luottavaisesti, jos tilanne sen sallii. On tärkeää tehdä harkittuja päätöksiä, jotka perustuvat pöydän muihin pelaajiin, potin kokoon ja muiden mahdollisten pelissä olevien käsien vahvuuteen.

Yhdeksänneksi korkeimmalle rankattu käsi: Yksi pari

Kun pelaat pokeria, kaksi paria on yhdeksänneksi korkein käsi, joka sinulla voi olla. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikista mahdollisista viiden kortin yhdistelmistä parin saaminen on korkeampi arvo kuin se, ettei sinulla ole mitään (korkea kortti) tai että sinulla on kaksi eri korttia samaa maata (värinveto).

Parin saamiseksi tarvitaan kaksi samanarvoista korttia ja kolme muuta korttia, jotka eivät vastaa toisiaan. Jos sinulla on esimerkiksi seiskapari, kätesi voi olla 7♥ 7♦ A♠ K♣ 9♦. Huomaa, että vaikka sinulla olisi kolme seiskaa, kättäsi pidettäisiin silti vain "yhtenä parina" koska sijoitat käden korkeimman hallussasi olevan parin perusteella.

Yksi pari on kunnollinen käsi, joka voi usein voittaa potteja, varsinkin jos muilla pelaajilla on heikommat hallit. On kuitenkin tärkeää olla varovainen, kun pelaat parilla, koska muilla pelaajilla on suhteellisen helppo olla korkeamman luokan käsi, kuten kaksi paria, kolmoset tai suora.

 • Ammattilaiset: Yksi pari on kelpo käsi, jolla voi usein voittaa potteja ja joka on korkeammalla tasolla kuin monet muut mahdolliset kädet.
 • Miinukset: Yksi pari on haavoittuvainen korkeammalle rankatulle kädelle, ja sitä on pelattava varovasti, jotta ei menetetä liikaa rahaa.

Heikoin käsi: korkea kortti

Kun kyse on pokerikädestä, heikoin käsi on korkea kortti. Tämä tarkoittaa, että pelaajalla ei ole pareja, suoria, värisuoria tai yhdistelmiä - vain yksi korkea kortti. Vaikka tällä kädellä on vain pieni voittomahdollisuus, sitä voidaan silti käyttää bluffaamaan muita pelaajia, varsinkin jos kortti on ässä tai kuningas.

Jos kahdella pelaajalla on korkea kortti, voittaja määräytyy käden korkeimman kortin perusteella. Jos esimerkiksi toisella pelaajalla on ässä ja toisella kuningas, ässän saanut pelaaja voittaa. Jos molemmilla pelaajilla on sama korkea kortti, voittaja määräytyy heidän kätensä seuraavaksi korkeimman kortin perusteella, ja niin edelleen.

Kaiken kaikkiaan korkea kortti ei ole käsi, johon pelaajan ei pitäisi luottaa voittaakseen pokeripelin. On tärkeää oppia ja ymmärtää muut mahdolliset yhdistelmät ja niiden sijoitukset, jotta voitonmahdollisuutesi paranevat. On kuitenkin myös tärkeää osata bluffata ja pelata heikkoa kättä, sillä se voi joskus johtaa voittoon vahvempia käsiä vastaan.

Miten määrittää paras käsi

Jotta määrittää paras käsi pokerissa, sinun täytyy tuntea ranking kädet. Pokerikädet luokitellaan niiden harvinaisuuden mukaan, ja harvinaisimmat kädet ovat arvokkaimpia. Kuninkaallinen väri on pokerin korkein käsi, jonka jälkeen tulevat värisuora, neloset, täyskäsi, väri, suora, kolmoset, kaksi paria, yksi pari ja korkea kortti.

On myös tärkeää ottaa huomioon pöydässä olevat yhteiskortit, sillä niitä voidaan käyttää yhdessä taskukorttiesi kanssa parhaan mahdollisen käden luomiseksi. Jos esimerkiksi yhteisissä korteissa on kolmoset, on epätodennäköistä, että kädessäsi oleva korttipari voittaa olemassa olevan kolmoset.

Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota vastustajiesi vedonlyöntitapoihin. He saattavat osoittaa merkkejä vahvasta kädestä, mikä voi vaikuttaa päätöksentekoprosessiisi.

Viime kädessä parhaan käden määrittäminen vaatii tiedon, kokemuksen ja strategisen ajattelun yhdistelmää. Perehtymällä käsien järjestykseen ja kiinnittämällä huomiota yhteisiin kortteihin ja vastustajiesi käyttäytymiseen sinulla on paremmat valmiudet tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja lisätä mahdollisuuksia voittaa pokeripöydässä.

Vinkkejä voittamiseen parhaalla kädellä pokerissa

Jos haluat tulla menestyväksi pokerinpelaajaksi, on ratkaisevan tärkeää ymmärtää, mitkä ovat pokerin parhaat kädet ja miten niitä voi pelata tehokkaasti. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten saat parhaan mahdollisen hyödyn irti parhaista käsistäsi:

 • Älä kiinny liikaa yhteen käteen. Parhaatkin kädet voidaan voittaa, joten ole valmis luovuttamaan, jos pöytä ei näytä kädellesi suotuisalta.
 • Ole tietoinen vastustajiesi toimista. Jos he panostavat aggressiivisesti, heillä voi olla vahva käsi, ja sinun kannattaa harkita luovuttamista.
 • Tiedä milloin bluffata. Joskus hyvin ajoitettu bluffi voi johtaa voittoon, vaikka käsi olisi heikompi. Varo kuitenkin bluffaamasta liian usein, sillä vastustajasi saattavat saada sen selville ja kutsua sinut ulos.
 • Älä pelkää korottaa. Jos sinulla on paras käsi, älä pelkää korottaa ja rakentaa potin. Ota kuitenkin huomioon vastustajiesi pelimerkkipinot ja säädä panoksesi sen mukaan.
 • Kiinnitä huomiota potin kertoimiin. Varmista, että ymmärrät hyvin potin kertoimet ja tee tietoon perustuvia päätöksiä siitä, kuinka paljon panostat, korotat tai maksat.

Seuraamalla näitä vinkkejä, voit lisätä voittomahdollisuuksiasi pokerin parhailla käsillä ja tulla lopulta menestyneemmäksi pelaajaksi.