Kuinka pelata Razz-pokeria

Razz on suosittu pokerimuoto, jota pelataan usein kotipeleissä ja kasinoilla. Se on lowball-peli, joka tarkoittaa, että pienin käsi voittaa. Jos etsit uutta peliä, jota voit pelata ystävien kanssa, kokeile Razzia? Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme Razzin sääntöjä ja annamme vinkkejä pelin pelaamiseen.

Razzin sääntöjen ymmärtäminen

Razz on seitsemän kortin stud-pokerin muunnelma, jonka tärkein ero on se, että pienin käsi voittaa.

Korttien jakaminen

Pelaajille jaetaan seitsemän korttia, joista kaksi ensimmäistä ja seitsemäs kortti jaetaan kuvapuoli alaspäin ja loput neljä korttia ylöspäin. Tämä tarkoittaa, että jokaisella pelaajalla on käytettävissään viisi seitsemän korttiaan, kaksi muuta korttia jäävät piiloon.

Bring-In-panos

Peli alkaa ante-panoksella eli pienellä panoksella, jonka kaikkien pelaajien on osallistuttava pottiin. Anten jälkeen jokaiselle pelaajalle jaetaan seitsemän korttia. Pelaajan, jolla on korkein kortti, on tehtävä pakotettu panos, jota kutsutaan bring-in-panokseksi.

Panostuskierrokset

Tämän jälkeen peli jatkuu siten, että jokaisella pelaajalla on mahdollisuus panostaa, korottaa tai luovuttaa. Ensimmäinen panostuskierros alkaa tuojasta vasemmalla puolella olevasta pelaajasta, ja panostaminen jatkuu myötäpäivään pöydän ympäri.

Käsijärjestys

Tavoitteena on tehdä mahdollisimman pieni viiden kortin käsi, käyttäen mitä tahansa jaettujen seitsemän kortin yhdistelmää. Käsijärjestys on sama kuin perinteisessä pokerissa, eikä suoria ja värisuoria lasketa sinua vastaan. Paras mahdollinen käsi Razzissa on A-2-3-4-5, joka tunnetaan myös nimellä "wheel" tai "polkupyörä" LeoVegas.

Tässä on taulukko Razzin käsien sijoituksista:

KäsiKuvaus
A-2-3-4-5Paras mahdollinen käsi, joka tunnetaan myös nimellä "wheel" tai "polkupyörä"
6-4-3-2-AToiseksi paras käsi
6-5-4-3-2Kolmanneksi paras käsi
7-5-4-3-2Neljänneksi paras käsi
7-6-4-3-2Viidenneksi paras käsi
8-7-6-5-4Melko vahva käsi
8-7-6-5-3Heikompi versio edellä mainitusta kädestä
9-8-7-6-5Toinen melko vahva käsi
K-Q-J-10-9Korkea käsi, joka ei kelpaa Razziin

Vinkkejä Razzin pelaamiseen

Yksi seuraavista tärkein asioita, jotka kannattaa pitää mielessä Razzia pelatessa, on kiinnittää huomiota jo jaettuihin kortteihin.

Kiinnitä huomiota kortteihin

On tärkeää seurata jo jaettuja kortteja sekä omassa kädessäsi että pöydässä. Tämä auttaa sinua tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, mitkä kortit kannattaa pitää ja mitkä heittää pois.

Vältä korttien jahtaamista

Toinen tärkeä strategia on välttää sellaisten korttien jahtaamista, jotka eivät todennäköisesti paranna kättäsi. Jos sinulla on jo valmiiksi melko heikko käsi, voi olla parempi luovuttaa kuin jatkaa panostamista ja ottaa riski menettää lisää rahaa.

Tarkkaile vastustajia

Lopuksi on aina hyvä pitää silmällä vastustajia ja heidän pelityyliään. Jos huomaat, että joku panostaa jatkuvasti aggressiivisesti, hän saattaa olla sinulla on vahva käsi. Jos joku pelaa hyvin passiivisesti, hänellä voi olla heikko käsi.

Vastustajien ja heidän pelityyliensä tarkkailu voi olla yhtä tärkeää kuin oman käden pelaaminen.

Salla Tallus
Salla Tallusverified

Razz on hauska ja haastava pokerimuoto, joka vaatii erilaisia taitoja kuin perinteiset pokeripelit. Ymmärtämällä säännöt ja kehittämällä vankan strategian voit parantaa mahdollisuuksiasi Razzin voittaminen. Muista aina kiinnittää huomiota pöydällä ja kädessä oleviin kortteihin, vältä epätodennäköisten korttien jahtaamista ja tarkkaile vastustajiesi pelityyliä. Kun seuraavan kerran etsit uutta peliä, jota pelata ystävien kanssa, kokeile Razzia!

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Razz-pokeri?

Razz-pokeri on seitsemän kortin stud-pokerin lowball-muunnos, jossa pienin käsi voittaa.

Mitkä ovat Razzin käsijärjestykset??

Razz-pokerissa käsien sijoitus on sama kuin perinteisessä pokerissa, jossa pienin käsi on paras. Paras mahdollinen käsi Razzissa on A-2-3-4-5, joka tunnetaan myös nimellä "wheel" tai "polkupyörä".

Miten pelaat Razzia?

Pelaajille jaetaan seitsemän korttia, joista kaksi ensimmäistä ja seitsemäs kortti jaetaan kuvapuoli alaspäin ja loput neljä korttia ylöspäin. Peli alkaa ante-panoksella, jota seuraa pakotettu panos, jota kutsutaan bring-iniksi. Tämän jälkeen peli etenee siten, että jokaisella pelaajalla on mahdollisuus panostaa, korottaa tai luovuttaa. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman pieni viiden kortin käsi käyttäen mitä tahansa jaettujen seitsemän kortin yhdistelmää.

Mitä strategioita minun pitäisi käyttää pelatessani Razzia?

On tärkeää kiinnittää huomiota jo jaettuihin kortteihin sekä omassa kädessäsi että pöydässä oleviin kortteihin. Tämä auttaa sinua tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, mitkä kortit kannattaa pitää ja mitkä heittää pois. Lisäksi on tärkeää välttää sellaisten korttien jahtaamista, jotka eivät todennäköisesti paranna kättäsi. Lopuksi, vastustajien ja heidän pelityyliensä tarkkailu voi olla yhtä tärkeää kuin oman käden pelaaminen.