Perimmäinen opas How I Met Your Mother -sarjan läpsyttelyvedon ymmärtämiseen -jakso

Yksi menestyssarjan "How I Met Your Mother" ikonisimmista juonenkäänteistä.. on surullisen kuuluisa slap-veto. Koko sarjan ajan läppäveto tarjoaa koomista helpotusta ja kaaosta, kun hahmot lyövät vetoa siitä, kuinka monta läppää Marshall on Barneylle velkaa. Läppävedon alkuperä ja säännöt eivät kuitenkaan ole niin suoraviivaisia kuin miltä ne näyttävät.

Vaikka slap-veto saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta vedolta, sitä ympäröi mysteeri ja jännitys. Sarjan fanit ovat keskustelleet ja analysoineet iskuvetoa jo vuosia yrittäen koota koko tarinaa yhteen. Kuka keksi slap betin idean?? Kuinka monta läppää Barney on velkaa ja miksi?? Mitä ovat Slap-vedon säännöt ja seuraukset?

Koska läpsäisyvetoon liittyy niin paljon kysymyksiä, on aika selvittää totuus ja tutkia legendaarista juonta sarjassa "How I Met Your Mother"." Alun vedonlyönnistä lopulliseen läpsäisyyn sukellamme syvälle yhden television suurimman vedonlyönnin historiaan ja tarinaan...

Lähde mukaan matkalle läppävedon käänteisiin ja löydä totuus yhden hauskimman ja arvaamattomimman juonenkäänteen takaa sarjassa "How I Met Your Mother"."

Perusasiat

Legendaarinen läppäveto sarjasta How I Met Your Mother (Kuinka tapasin äitisi)

The Slap Bet on televisiosarjassa How I Met Your Mother toistuva vitsi, jossa kaksi hahmoa lyö vetoa siitä, että tietyn tapahtuman lopputulos tapahtuu tavalla tai toisella. Vedon häviäjä joutuu saamaan voittajan määrittelemän määrän läimäytyksiä kasvoihin.

Slap Bet otettiin käyttöön toisella kaudella, ja siitä tuli nopeasti yksi sarjan historian rakastetuimmista ja ikonisimmista juonenkäänteistä. Vedon alkuperä on hieman hämärä, mutta yleisesti ymmärretään, että se syntyi Barneyn ja Marshallin hahmojen välisestä kiistasta, joka koski Robin-nimisen hahmon entisen poikaystävän todellista henkilöllisyyttä LeoVegas.

Vedon panokset ovat korkeat, ja sekä Barney että Marshall haluavat päättäväisesti todistaa olevansa oikeassa. Useiden jaksojen aikana nämä kaksi hahmoa ryhtyvät yhä monimutkaisempiin juonitteluihin saadakseen totuuden selville ja käyttävät kaikkea lahjuksista kidutukseen saadakseen tahtonsa läpi.

 • The Slap Bet sisältää paljon siitä, mikä tekee How I Met Your Motherista niin rakastetun fanien keskuudessa: sen vahva luonnehdinta, nokkela huumori ja kyky kutoa kiehtova tarina näennäisesti pienistä yksityiskohdista.
 • Sarjan faneille Slap Bet ei ole vain hauska juonenkäänne, vaan elämäntapa. Viittaukset vedonlyöntiin ovat edelleen yleisiä fanien keskuudessa, jotka käyttävät sitä eräänlaisena leikkimielisen kilpailun ja toveruuden lyhenteenä.
 • Huolimatta sarjan vedon lopullisesta ratkaisusta (jota emme spoilaa tässä), Slap Bet -konsepti säilyy edelleen rakastettuna osana pop-kulttuurin tarinaa.

Legendaarisen läppävedon purkaminen sarjasta How I Met Your Mother (Kuinka tapasin äitisi)

Alkuperä

Slap Bet on toistuva vitsi sarjassa How I Met Your Mother joka pyörii kahden hahmon, Marshallin ja Barneyn, välisen vedon ympärillä. Alun perin veto johtui Marshallin epäilystä, että Barney oli sekaantunut johonkin noloon, mutta Barney kieltäytyi paljastamasta tietoa… Saadakseen Barneyn paljastamaan salaisuuden Marshall ehdotti vetoa, jossa voittaja palkittiin viidellä läpsäisyllä, joita voitiin käyttää milloin tahansa tulevaisuudessa…

Barney suostui vetoon, mutta ehdotti vastavetoa, jossa voittaja palkitaan kolmella läpsäisyllä välittömästi. Marshall hyväksyi vastapanoksen ja voitti, mutta käytti nopeasti kolme läpsäisyään saamatta Barneylta mitään uutta tietoa. Viiden läpsäisyn veto pysyi voimassa, ja läpsäisyä käytettiin säästeliäästi koko sarjan ajan.

Slap Betin alkuperästä on tullut legendaarinen osa How I Met Your Mother -sarjaa, ja konsepti on jopa synnyttänyt spinoff-mediaa, kuten kirjan “The Bro Code” Barney Stinson. Vetoa käytetään usein esimerkkinä sarjan nokkelasta käsikirjoituksesta ja kyvystä luoda pitkäkestoisia vitsejä, jotka jatkuvat huvittavina koko sarjan ajan.

Slap-vedonlyönnin säännöt

How I Met Your Mother -sarjan legendaarisella Slap Bet -vedolla on joitakin tiukkoja sääntöjä, joita on noudatettava. Tässä on muutamia tärkeimmistä ohjeista:

 • Vain Marshall voi läpsäistä Barneyta. Tämä oli yksi vedon alussa vahvistetuista perussäännöistä. Kukaan muu ei saa antaa läppää.
 • Läpsyt voi lunastaa milloin tahansa. Slap Betin perimmäinen voima on sen arvaamattomuudessa... Kun Marshall on ansainnut lätkän, hän voi lunastaa sen milloin tahansa, mikä yllättää Barneyn.
 • Läpsyjä ei voi siirtää tai lainata. Marshall ei voi antaa toiselle läpsäisyä, eikä Barney voi lainata läpsäisyä toiselta. Vedonlyönnin on oltava suora ja henkilökohtainen vaihto kahden osallistujan välillä.
 • Iskujen on oltava puhtaita. Ei lyömistä vyön alle, ei lyömistä esineillä eikä lyömistä vihaisena. Läpsäyksen on oltava "puhdas" ja kunnioittavaa vaihtoa ystävien välillä.
 • Vain viisi läpsäisyä on sallittua. Vetoon kuuluu viisi läpsäisyä, ja kun ne kaikki on lunastettu, veto on virallisesti ohi.

Näiden sääntöjen ansiosta Slap Bet on klassinen esimerkki hyvin suunnitellusta ja huolellisesti säännellystä uhkapelistä. How I Met Your Mother -sarjan fanit muistavat aina jokaisen läpsäisyn edeltävät kiihkeät hetket ja nokkelat juonittelut, jotka liittyivät vedon voittamiseen. Muista vain: läpsäise aina vastuullisesti!

Legendaarisen läppävedon korkeat panokset

Yksi How I Met Your Mother -ohjelman ikonisimmista juonenkäänteistä liittyy Marshallin ja Barneyn väliseen kuuluisaan läpsyttelyvetoon. Vedon panokset olivat korkeat, sillä häviäjä saisi voittajalta tuskallisen läpsäisyn. Veto ei kuitenkaan koskenut vain fyysistä kipua. Myös emotionaaliset ja psykologiset panokset olivat mukana.

Marshallille vedon voittaminen merkitsi lopullisen vallan saamista Barneyyn. Se antaisi hänelle mahdollisuuden kostaa kaikki ne kepposet ja juonittelut, joita Barney oli vuosien varrella tehnyt -. Vedon voittaminen oli Marshallille ylpeyden aihe, ja hän oli päättänyt tehdä kaikkensa, jotta voittajaksi.

Barneylle vedon häviäminen merkitsi muutakin kuin fyysistä kipua... Se merkitsi hänen maineensa menettämistä mestarimanipuloijana ja naistenmiehenä. Läpsäisy olisi julkinen nöyryytys, ja Barney oli valmis tekemään kaikkensa välttääkseen sen. Hänen pelkonsa läpsäisyä kohtaan johti hänet kuitenkin lopulta huijaamaan ja valehtelemaan, mikä vain lisäsi panoksia.

Läppäveto ei ollut vain kahden ystävän välinen peli. Se oli tahdon taistelu, lojaalisuuden testi ja osoitus heidän ystävyytensä voimadynamiikasta. Vedon korkeat panokset tekivät siitä yhden sarjan historian ikimuistoisimmista ja viihdyttävimmistä juonenkäänteistä.

Lähtölaskenta

Jännitys kasvaa

Lähtölaskenta How I Met Your Motherin legendaarisen läppävedon viimeiseen paljastukseen oli täynnä jännitystä ja odotusta. Sarjan fanit odottivat henkeään pidätellen, kumpi selviytyisi voittajana Marshallin ja Barneyn pitkäaikaisesta vedonlyönnistä, jota oli tehty jo vuosia. Jännitys kasvoi joka jaksolla, kun molemmat osapuolet valmistautuivat lopulliseen välienselvittelyyn.

Lopullinen välienselvittely

Kun lähtölaskennan viimeiset hetket lähestyivät, jännitys oli käsin kosketeltavissa. Näyttämö oli valmiina lopulliseen välienselvittelyyn, kun Marshall ja Barney kohtasivat eeppisessä älyllisessä ja fyysisessä taistelussa. Panokset olivat korkeat, ja voittaja sai oikeuden läimäyttää häviäjää niin kovaa kuin halusi, milloin ja missä tahansa.

Suuri paljastus

Vihdoin ja viimein koitti hetki. Lähtölaskenta päättyi, ja legendaarinen läppäveto paljastui vihdoin. Paljastamatta mitään spoilereita, on turvallista sanoa, että finaali ei tuottanut pettymystä. Fanit jäivät hurraamaan, haukkomaan henkeään ja nauramaan, kun pitkäaikainen tarina sai jännittävän lopun. Se oli sopiva loppu yhdelle kaikkien aikojen suurimmista tv-vedonlyöntisagoista, ja fanit puhuvat legendaarisesta läpsäysvedosta vielä tänäkin päivänä.

Ensimmäinen läpsäisy

How I Met Your Mother -sarjan legendaarisen läpsyttelyvedon ensimmäisen läpsäyksen sai Barney Marshallille. Tämä tapahtui 2. kauden jaksossa 9, jonka nimi oli "Slap Bet"." Vedonlyönti tehtiin sen selvittämiseksi, oliko Robin salaa kanadalainen poptähti nimeltä Robin Sparkles, kuten Barney epäili.

Marshall oli vedonlyönnin tuloksena voittanut oikeuden läpsäistä Barneya viisi kertaa, mutta Barney sai valita, saiko hän ne kaikki kerralla vai hajauttaa ne ajallisesti. Hän päätti viisaasti hajauttaa ne, sillä odotus siitä, milloin seuraava läpsäisy tulisi, oli melkein yhtä paha kuin itse läpsäisy.

Ensimmäinen läpsäisy tuli yllättäen, ja Barney yllättyi, kun hän lauloi keksimäänsä laulua "You Just Got Slapped" itsekseen kylpyhuoneessa. Äänekkäästi "Läpsäisy antaa"!" Marshall antoi niin voimakkaan läimäyksen, että Barneyn kasvot muuttuivat punaisiksi ja hän kaatui lattialle.

Ensimmäinen läpsäisy määritteli lopun läpsyttelyvedon sävyn, ja oli selvää, että Marshall ei pidättäytynyt. Kun lähtölaskenta seuraavaan läpsäisyyn alkoi, katsojat ihmettelivät milloin ja missä tuleeko seuraava läpsäisy.

Toinen läpsäisy

Kun Marshallin toisen läpsäyksen lähtölaskenta jatkui, ilmassa oli jännitystä. Barney yritti kaikin keinoin välttää sitä, aina Marshallin anomisesta sopimuksen ehdottamiseen, johon kuului elinikäinen pukujen pitäminen... Mutta kaikki hänen ponnistelunsa olivat turhia.

Lopulta, lähtölaskennan lopussa, Marshall antoi toistaiseksi hurjimman läpsäisyn, jonka seurauksena Barney kiemurteli maassa kivusta. Se oli todella legendaarinen.

 • Mielenkiintoista on, että alkuperäisessä käsikirjoituksessa Marshallin piti läpsäistä Barneyta heti lähtölaskennan päätyttyä...
 • Jason Segel (joka näyttelee Marshallia) ehdotti kuitenkin, että siihen lisättäisiin hetki epäröintiä, jotta siitä tulisi dramaattisempi.
 • Tämä päätös osoittautui nerokkaaksi ja teki lopullisesta läpsäyksestä entistäkin tyydyttävämmän katsojille.

Kaiken kaikkiaan toinen läpsäisy oli ratkaiseva hetki HIMYM-historiassa, ja se muistetaan vielä vuosia eteenpäin yhtenä sarjan ikonisimmista kohtauksista.

Kolmas isku

Kolmas läpsäisy How I Met Your Mother -ohjelman legendaarisessa läpsäisyvedossa oli viimeinen läpsäisy, jonka Marshall sai antaa Barneylle heidän sopimuksensa ehtojen mukaisesti. Se oli erittäin odotettu tapahtuma, sillä toisesta läpsäyksestä oli kulunut useita vuosia.

Marshall oli suunnitellut läpsäisyä jo jonkin aikaa, ja Barney oli jatkuvasti vainoharhainen siitä, että se tapahtuisi milloin tahansa. Viimeinen läpsäisy tapahtui Atlantic Cityn matkalla, jossa Marshall paljasti, että hän oli säästänyt kaikki läpsäisynsä yhtä eeppistä hetkeä varten.

 • Barney yritti perääntyä vedosta ja tarjoutui tekemään sen sijaan mitä tahansa Marshall halusi.
 • Marshall esitti Barneylle listan noloja tehtäviä, kuten mekon pukeminen ja yhden miehen show'n esittäminen Times Squarella.
 • Lopulta Barney taipui ja otti vastaan viimeisen läimäyksen ja myönsi eläneensä pelossa jo vuosia.

Kolmas läpsäisy oli merkittävä tapahtuma sarjan faneille, ja se tarjosi tyydyttävän päätöksen pitkään jatkuneelle juonipaketille. Vaikka jotkut katsojat saattoivat toivoa, että Barney selviäisi vedosta vahingoittumattomana, useimmat olivat innoissaan nähdessään Marshallin vihdoin antavan kauan odotetun läpsäisynsä.

Neljäs ja viimeinen läpsäisy

Kuukausia kestäneen odotuksen jälkeen neljäs ja viimeinen läpsäisy annettiin vihdoin How I Met Your Mother -sarjassa.

Ted, Marshall ja Lily olivat sopineet, että Marshall oli velkaa Tediltä kolme läpsäisyä osana pitkäaikaista vedonlyöntiä. Koska läppävedon komissaarilla Robinilla oli kuitenkin veto-oikeus, hän asetti säännön, jonka mukaan Ted sai antaa Marshallille vain kaksi läppää aina kun hän halusi, jolloin yksi läppä jäi Marshallin pään yläpuolelle määräämättömäksi ajaksi.

Marshallin ja Lilyn hääviikonloppuna Marshall antoi kolmannen ja viimeisen läpsäisyn, yllätti Tedin tunteikkaan hetken aikana ja antoi tyydyttävän iskun. Mutta yksi läppä jäi vielä jakamatta...

Pitkän kiusoittelun ja valmistelun jälkeen Ted päätti lopulta käyttää viimeistä läpsäisyä ratkaistakseen riidan Barneyn kanssa punaisesta cowboy-kengästä. Dramaattisessa paljastuksessa Barneyn omien häiden aikana Ted ilmestyi läppävedon lähtölaskentakellon kanssa ja jakoi äärimmäistä oikeutta neljännellä ja viimeisellä läpsäyksellä...

Vaikka läpsäisypanos saattoi alkaa yksinkertaisena vitsinä ystävien kesken, siitä tuli ikoninen ja ikimuistoinen osa How I Met Your Motherin perintöä, ja fanit odottivat innokkaasti jokaista uutta läpsäisyä ja luovia tapoja, joilla ne annettiin.

Jännittävä loppuratkaisu: Viimeinen läpsäisy

Lukuisien vuosien odotuksen jälkeen jännitys huipentui viimein eeppisen Slap Bet -saagan viimeiseen läpsäisyyn. Lähtölaskenta oli kestänyt kuukausia, ja odotus oli käsin kosketeltavissa, kun sovittu hetki lähestyi.

Marshall Eriksenillä, Slap Bet -kilpailun komissaarilla, oli ollut valta antaa viimeinen läpsäisy ystävälleen Barney Stinsonille... Legendaarisen vedon dramaattisessa huipennuksessa Marshall antoi viimein kauan odotetun viimeisen läpsäisyn show'n fanien iloksi.

Viimeinen läpsäisy oli eeppinen hetki, johon kuului täysin koreografioitu musiikkinumero ja joukko taustatanssijoita. Itse läpsäisy annettiin sellaisella voimalla, että Barney horjahti ja fanit hurrasivat riemusta.

Kun viimeinen läpsäisy kaikui läpi sarjan mytologian, siitä tuli How I Met Your Motherin todellinen kohokohta ja se on edelleen ikoninen hetki tv-historiassa. Jännitys ja tyytyväisyys siitä, että läpsäisy viimein tapahtui vuosien valmistelun jälkeen, oli enemmän kuin odottamisen arvoista.

Vaikutus hahmoihin

Legendaarinen Slap Bet How I Met Your Äidillä oli merkittävä vaikutus mukana olleisiin hahmoihin. Marshallille se oli tilaisuus kostaa Barneylle kaikki hänen katalat tekonsa... Hänen kostonhalunsa oli niin suuri, että hän oli valmis odottamaan vuosia tilaisuuttaan käyttää Slap Bet -lyöntipeliä. Kolmannen ja viimeisen läpsäyksen odotus oli melkein yhtä jännittävää katsojille kuin Marshallille.

Barney taas ei ollut yhtä innostunut Slap Betistä. Hän yritti välttää tekojensa seuraukset neuvottelemalla Ehdot ja edellytykset rangaistuksesta, mutta lopulta hänen oli hyväksyttävä viimeinen läpsäisy. Se oli Barneylle nöyryyttävä kokemus ja opetti häntä ottamaan vastuun teoistaan.

Ted ja Robin kärsivät myös läppävedosta. He joutuivat keskelle jatkuvaa riitaa ja joutuivat kestämään jokaisen läpsäisyn odotuksen ja jälkiseuraukset. Heidän reaktionsa Slap Betiin tarjosivat koomista helpotusta ja lisäsivät ryhmän dynamiikkaa.

Slap Bet toimi myös keinona vahvistaa Marshallin ja Tedin välistä suhdetta. Marshallin kostoretken kautta Ted sai todistaa Marshallin lojaalisuuden syvyyden ja halun suojella ystäviään... Tämä side vahvistui entisestään myöhemmillä kausilla, kun Marshall ja Ted seisoivat toistensa rinnalla elämänmuutosten läpi.

 • Yhteenvetona, How I Met Your Mother -ohjelman Slap Betillä oli merkittävä vaikutus hahmoihin. Se tarjosi koomista helpotusta, opetti arvokkaita asioita vastuullisuudesta ja vahvisti hahmojen välisiä siteitä. Se tullaan aina muistamaan yhtenä televisiohistorian legendaarisimmista vedoista.

Meemit ja viittaukset

Slap Bet on yksi ikonisimmista ja rakastetuimmista juonenkäänteistä tv-sarjasta How I Met Your Mother. Vuosien varrella sarjasta on tullut kulttuuri-ilmiö, ja fanit ovat luoneet lukemattomia meemejä ja viittauksia sarjaan.

Itse läpsimisestä on tullut internet-meemi, jossa ihmiset käyttävät gif-kuvia ja kuvia hahmoista, jotka läpsivät toisiaan kaikenlaisissa eri yhteyksissä. Siitä on tullut myös iskulause, jossa ihmiset sanovat usein "sinua lyötiin juuri" jokapäiväisessä keskustelussa.

Yksi suosituimmista viittauksista Slap Betiin on "Slapsgiving" loma. Tämä on leikki kiitospäivästä, mutta kiitoksen sijaan ihmiset antavat läpsyjä. Siitä on tullut suosittu meemi, jossa ihmiset jakavat kuvia ja videoita ja toivottavat toisilleen hyvää Slapsgivingia.

Toinen suosittu viittaus Slap Betiin on "Slap Bet Commissioner" joka on vastuussa kaikkien läpsimiseen liittyvien toimintojen valvonnasta. Tästä on tullut suosittu meemi, jossa ihmiset kutsuvat itseään vitsillä Slap Bet Commissioneriksi tai luovat parodiatilejä sosiaalisessa mediassa.

Slap Bet on myös inspiroinut fanitaidetta, jossa taiteilijat ovat luoneet piirroksia ja maalauksia hahmoista, jotka läpsivät toisiaan. Se on innoittanut jopa musiikkiparodioita, joissa ihmiset ovat kirjoittaneet kappaleita Slap Betistä ja siihen osallistuvista hahmoista.

Kaiken kaikkiaan Slap Bet on jättänyt pysyvän vaikutuksen How I Met Your Mother -sarjan faneihin, ja sen perintö jatkaa elämäänsä lukemattomien meemien, viittausten ja fanien luomusten kautta.

Perintö

Kiistanalaisesta luonteestaan huolimatta Slap Bet on epäilemättä jättänyt pysyvän jäljen osallistujiensa elämään. Tämän legendaarisen vedon perintö tuntuu vielä vuosia sen jälkeen, kun se esiteltiin How I Met Your Mother -ohjelmassa.

Ensinnäkin siitä on tullut pop-kulttuuri-ilmiö, ja sarjan fanit toistavat usein Slap Bet -tapahtumaa tai viittaavat siihen jokapäiväisessä elämässään. Se on myös synnyttänyt lukemattomia meemejä, fanifiktiota ja jopa lautapelin.

Popkulttuurisen asemansa lisäksi Slap Bet on myös opettanut arvokkaita asioita luottamuksesta, uskollisuudesta ja anteeksiannosta. Koko sarjan ajan hahmot oppivat hallitsemaan suhteitaan toisiinsa, myöntämään virheensä ja hyvittämään ne tarvittaessa.

Loppujen lopuksi Slap Bet on enemmän kuin vain hassu veto ystävien kesken; se on osoitus ystävyyden kestävästä voimasta sekä rehellisyyden ja anteeksiannon merkityksestä kaikissa suhteissa.

Muut TV-ohjelmia koskevat läpsimisvedot

Puistot ja vapaa-aika

Suositussa televisiosarjassa Parks and Recreation yksi hahmoista, Andy Dwyer, joutuu suorittamaan listan haasteita voittaakseen läpsimisvedon. Haasteet vaihtelevat voin syömisestä vartijan kanssa pussailuun... Lopulta Andy selviytyy haasteista ja voittaa oikeuden läpsäistä ystäväänsä Aprilia niin kovaa kuin haluaa.

The Office

Eräässä The Office -sarjan jaksossa työntekijät osallistuvat vedonlyöntipeliin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuka osaa arvata, milloin yksi heidän kollegoistaan, Pam, synnyttää lapsen. Veikkauksen voittaja palkitaan mahdollisuudella läpsäistä toista kollegaa, Dwightia, milloin tahansa. Läpsäisy annetaan tekaistun paloharjoituksen aikana ja jättää Dwightin pyörryksiin.

Ystävät

Klassisen komediasarjan Friends eräässä jaksossa Ross ja Joey lyövät vetoa siitä, kumpi jaksaa pisimpään käymättä suihkussa tai vaihtamatta vaatteitaan. Alun perin vedonlyönnissä on kyse suuresta rahasummasta, mutta kun Ross saa tietää, että Joey on huijannut, hän päättää luopua rahasta saadakseen mahdollisuuden läpsäistä Joeya kasvoihin. Läpsäisy on erityisen tyydyttävä Rossille, joka oli ollut masentunut vedon häviämisestä.
TV ShowHahmot/osallistujatPanoksetVoittaja
Parks and RecreationAndy vastaan. AprilHaasteiden luettelon suorittaminenAndy
ToimistoTyöntekijät vedonlyöntipooliLäpsäisy, joka annetaan tekaistun paloharjoituksen aikanaPoolin voittaja
FriendsRoss vs. JoeyRaha tai kyky läpsäistäRoss

Oikean elämän läppävedot

Slap-vedot, kuten suositussa televisiosarjassa How I Met Your Mother, eivät ole vain fiktiivisiä käsitteitä. Todellisessa elämässä ihmiset ovat tehneet läppävetoja, ja jotkut niistä ovat jopa levinneet sosiaalisessa mediassa.

 • Pizza Bet
 • Vuonna 2014 yliopisto-opiskelija Yhdysvallat löi ystävänsä kanssa vetoa siitä, kuka pystyy syömään eniten pizzaa sairastumatta. Voittaja saisi läpsäistä häviäjää. Veto nauhoitettiin ja ladattiin YouTubeen, jossa se levisi ja keräsi yli 6 miljoonaa katselukertaa.

 • Sosiaalisen median veto
 • Vuonna 2017 kaksi brittiläistä ystävää löi lyömättömän vedon siitä, kumpi saisi enemmän seuraajia sosiaalisessa mediassa kuukaudessa. Häviäjä saisi läimäyksen. Vedonlyönti dokumentoitiin Instagramissa ja Twitterissä, jossa se sai laajaa huomiota ja kiinnitti jopa muutamien julkkisten huomion...

 • Presidentinvaaliveto
 • Vuonna 2020 kaksi ystävää Yhdysvalloissa löi vetoa siitä, kuka voittaa presidentinvaalit. Häviäjä saisi läimäyksen. Veto sai kannatusta sosiaalisessa mediassa ja johti jopa julkiseen läpsyttelyyn puistossa, jossa häviäjä sai kivuliaan mutta hyväntahtoisen läpsäyksen.

Oikean elämän läpsyttelyvedoissa ei ehkä ole samanlaista juonittelua ja jännitystä kuin tv-sarjoissa, mutta ne voivat olla yhtä viihdyttäviä katsella. Muista vain pitää ne turvallisina, laillisina ja yhteisymmärrykseen perustuvina.

Slap Bet Legacyn näkymät

How I Met Your Mother -ohjelmasta tuttu slap bet on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen katsojien mieleen. Siitä on tullut vertailukohta monille kepposiin ja vedonlyöntiin liittyville keskusteluille. Slap bet -konseptin ympärille on syntynyt useita spin-offeja, meemejä ja jopa kauppatavaraa. On turvallista sanoa, että slap bet on tullut jäädäkseen ja voi saada uusia muotoja tulevaisuudessa.

Sosiaalisen median vaikutuksesta läppävedon suosio voi nousta uusiin korkeuksiin. Sarjan fanit voivat nyt elää uudelleen suosikkihetkiään jakamalla pätkiä ja gif-kuvia sosiaalisen median alustoilla, mikä puolestaan luo synergiaa. Konsepti voi kehittyä sosiaalisen median trendejä pidemmälle, ja siitä voi tulla keskeinen osa kepposten maailmaa, joka on populaarikulttuurin olennainen piirre.

Slap bet -vedonlyönti voidaan mukauttaa erilaisiin yhteyksiin, jolloin siitä tulee monipuolisempi. Urheilujoukkueet voisivat esimerkiksi ottaa oman versionsa slap-vedosta osaksi ottelua edeltäviä rituaalejaan, mikä vahvistaisi käsitteen asemaa yhteenkuuluvuuden välineenä. Yksittäiset ihmiset voivat myös käyttää sitä erimielisyyksien ratkaisemiseen tai jännittyneen tilanteen lieventämiseen.

Hyvät puoletMiinukset
 • Slap-veto on ikimuistoinen.
 • Sitä voidaan käyttää eri yhteyksissä.
 • Slap bet voi edistää yhteenkuuluvuutta ja tiimityötä.
 • Se voi johtaa loukkaantumisiin.
 • Se voi kannustaa väkivaltaan ja epäterveeseen kilpailuun.
 • Jotkut ihmiset eivät ehkä pidä sitä huvittavana.

Yhteenvetona voidaan todeta, että läppävedon tulevaisuus näyttää valoisalta. Siitä voi tulla uusi populaarikulttuurin standardi, joka viihdyttää faneja ja tuo ihmiset yhteen. Näin laaja käyttöönotto edellyttäisi asianmukaista sääntelyä, jotta vältetään vedonlyönnin aiheuttamat haitat. Kaiken kaikkiaan slap betin legenda jatkaa kasvuaan, ja sen mahdollisuudet ovat rajattomat.