Plussan ja miinuksen merkityksen ymmärtäminen vedonlyönnissä

Vedonlyönti voi olla hauska ja jännittävä tapa nauttia urheilusta ja muista tapahtumista, mutta uusille pelaajille se voi olla myös hämmentävää ja pelottavaa. Yksi vedonlyönnin osa-alue, joka usein hämmentää aloittelijoita, on plus- ja miinusmerkkien käyttö vedonlyöntikertoimissa.

Tämän oppaan tarkoituksena on antaa selkeä ja tiivis selitys siitä, mitä nämä symbolit tarkoittavat, miten ne vaikuttavat mahdollisiin voittoihisi ja miten voit käyttää niitä tietoon perustuvien vedonlyöntipäätösten tekemiseen. Olitpa sitten urheilufani, joka haluaa lyödä vetoa suosikkijoukkueesi puolesta, tai aloitteleva uhkapeluri, joka toivoo onneaan, tämä opas auttaa sinua ymmärtämään vedonlyönnin perusteet plus- ja miinusmerkkien avulla.

Aloitamme määrittelemällä, mitä plus- ja miinusmerkit tarkoittavat vedonlyönnissä, ja siirrymme sitten tutkimaan erilaisia vedonlyöntityyppejä, joissa näitä symboleja käytetään. Opit lukemaan kertoimia, laskemaan mahdolliset voittosi ja arvioimaan eri vedonlyöntivaihtoehtojen riskiä ja palkitsevuutta. Tämän oppaan loppuun mennessä sinulla on vankka käsitys yhdestä urheiluvedonlyönnin tärkeimmistä osa-alueista, ja sinulla on valmiudet tehdä älykkäämpiä ja kannattavampia vetoja.

Plussan ja miinuksen ymmärtäminen vedonlyönnissä: Opas aloittelijoille

Mikä on plus ja miinus vedonlyönnissä?

Urheiluvedonlyönnissä plus ja miinus ovat termejä, joita käytetään tietyn pelin tai tapahtuman lopputuloksen todennäköisyyden määrittämiseen. Plus tarkoittaa altavastaajan, kun taas miinus tarkoittaa suosikkia.

Yksinkertaistaaksemme asiaa, otamme esimerkin jalkapallo-ottelusta joukkueen A ja joukkueen B välillä. Jos kertoimissa on joukkue A:n kohdalla plusmerkki (+), se tarkoittaa, että joukkue A on altavastaaja, ja sen puolesta veikkaaminen johtaa suurempaan voittoon voiton sattuessa. Toisaalta, jos joukkue A:n nimen vieressä on miinusmerkki (-), se tarkoittaa, että se on suosikki, ja sen puolesta lyöminen johtaa pienempään voittoon, jos se voittaa LeoVegas.

Plus- ja miinusmerkkejä käytetään tasapainottamaan sekä suosikin että altavastaajan vedonlyöntiä. Vedonvälittäjät käyttävät kertoimia näyttääkseen molempien joukkueiden vedonlyönnin tasapainon ja säätävät niitä sen mukaisesti säilyttääkseen voittonsa lopputuloksesta riippumatta.

Kuinka lukea plus- ja miinuskertoimia vedonlyönnissä??

Vedonlyönti on suosittu harrastus, josta monet ihmiset ympäri maailmaa nauttivat. Kyse on urheilutapahtuman lopputuloksen ennustamisesta ja vedonlyönnistä tuloksen perusteella. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, miten pelin kertoimia luetaan.

Pelin kertoimet näkyvät yleensä plus- ja miinusmerkkisinä, ja ne näkyvät joukkueen nimen vieressä. Plusmerkki edustaa altavastaajan, kun taas miinusmerkki suosikkia.

Kun luet kertoimia, sinun on ymmärrettävä plus- ja miinusmerkkien merkitys. Miinusmerkki tarkoittaa, että joukkue on suosikki voittamaan pelin. Miinusmerkin vieressä oleva numero edustaa rahamäärää, joka sinun on panostettava voittaaksesi 100 dollaria. Jos esimerkiksi joukkueen kerroin on -150, sinun on panostettava 150 dollaria voittaaksesi 100 dollaria.

Toisaalta plus-merkki tarkoittaa, että joukkue on altavastaaja. Plus-merkin vieressä oleva numero edustaa rahamäärää, jonka voit voittaa 100 dollarin panoksella. Jos esimerkiksi joukkueen kerroin on +200, voit voittaa 200 dollaria 100 dollarin panoksella.

On myös tärkeää huomata, että kertoimet voivat muuttua ennen peliä eri tekijöiden, kuten pelaajien loukkaantumisten tai sään muutosten, vuoksi. Kun seuraat kertoimia ja ymmärrät, miten niitä luetaan, voit saada etulyöntiaseman vedonlyönnissä.

Positiiviset vs. negatiiviset kertoimet plus- ja miinusmerkkisessä vedonlyönnissä

Plus- ja miinusmerkkisissä vedonlyönneissä tietyn lopputuloksen kertoimet esitetään joko positiivisina tai negatiivisina. Positiiviset kertoimet tarkoittavat, että kyseiseen lopputulokseen kohdistuvalla vedolla on suurempi mahdollinen voitto kuin alkuperäisellä vedolla, kun taas negatiiviset kertoimet tarkoittavat, että mahdollinen voitto on pienempi kuin alkuperäisellä vedolla.

Positiiviset kertoimet liittyvät tyypillisesti altavastaajiin tai vähemmän todennäköisiin tuloksiin, kun taas negatiivisia kertoimia tarjotaan yleisemmin suosikeille tai erittäin todennäköisille tuloksille. Esimerkiksi jalkapallojoukkueella, jolla on positiivinen kerroin voittaa ottelu, voi olla kerroin +500, mikä tarkoittaa 500 dollarin mahdollista voittoa 100 dollarin panoksella. Vaihtoehtoisesti erittäin suosikkihevosella voi olla negatiivinen kerroin -200, mikä tarkoittaa, että 100 dollarin panoksella voidaan maksaa 50 dollaria.

Yksi keskeinen ero positiivisten ja negatiivisten kertoimien välillä plus- ja miinusvedonlyönnissä on tapa, jolla ne ilmaistaan ja lasketaan. Positiiviset kertoimet ilmoitetaan tyypillisesti numeroarvona, joka on suurempi kuin 100, kuten +150 tai +300, kun taas negatiiviset kertoimet ilmoitetaan numeroarvona, joka on pienempi kuin 100, kuten -200 tai -400. Positiivisen vedon mahdollisen voiton laskemiseksi kerrotaan vedon määrä positiivisella kertoimella ja lisätään sitten alkuperäisen vedon määrä. Laske negatiivisen vedon mahdollinen voitto jakamalla vedon summa negatiivisella kertoimella ja lisäämällä alkuperäinen vedon summa.

 • Positiiviset kertoimet: Suurempi mahdollinen voitto kuin alkuperäinen panos, liittyy yleensä altavastaajiin tai epätodennäköisempiin tuloksiin.
 • Negatiiviset kertoimet: Pienempi mahdollinen voitto kuin alkuperäisessä vedossa, liittyy yleensä suosikkeihin tai erittäin todennäköisiin tuloksiin.
 • Laskelma: Positiiviset kertoimet ilmaistaan arvona, joka on suurempi kuin 100, negatiiviset kertoimet ilmaistaan arvona, joka on pienempi kuin 100. Positiivisen vedon mahdollisen voiton laskemiseksi kerrotaan vedon määrä positiivisella kertoimella ja lisätään alkuperäinen panos. Laske negatiivisen vedon mahdollinen voitto jakamalla panoksen määrä negatiivisella kertoimella ja lisäämällä alkuperäinen panos.

Mitä plus- ja miinusmerkit tarkoittavat Moneyline-vedonlyönnissä??

Moneyline-vedonlyönti on suosittu urheiluvedonlyönnin muoto. Siinä lyödään vetoa urheilutapahtuman voittajasta. Moneyline-vedonlyönnissä plus- ja miinusmerkkejä käytetään edustamaan suosikkijoukkueen ja altavastaajan kertoimia. Vedonlyönti suosikkijoukkueelle tarkoittaa, että sinun täytyy riskeerata enemmän rahaa voittaaksesi pienemmän voiton, kun taas vedonlyönti altavastaajan joukkueelle tarkoittaa, että riskeeraat vähemmän rahaa voittaaksesi suuremman voiton.

Plus-merkkiä (+) käytetään osoittamaan altavastaajana olevan joukkueen kertoimia. Jos esimerkiksi joukkueen moneyline on +200, se tarkoittaa, että 100 dollarin veto joukkueelle tuottaa 200 dollaria voittoa, jos se voittaa. Toisaalta miinusmerkkiä (-) käytetään ilmaisemaan suosikkijoukkueen kertoimia. Jos esimerkiksi joukkueen moneyline on -200, se tarkoittaa, että sinun on riskeerattava 200 dollaria voittaaksesi 100 dollaria, jos joukkue voittaa.

Plus- ja miinusmerkkien merkityksen ymmärtäminen moneyline-vedonlyönnissä on tärkeää aloittelijoille. Sen avulla he voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä lyödessään vetoa urheilutapahtumista. Lisäksi se auttaa välttämään kalliiden virheiden tekemistä lyömällä vetoa väärälle joukkueelle tai ymmärtämällä kertoimet väärin. Kun aloittelijat ymmärtävät hyvin moneyline-vedonlyönnin, he voivat lisätä voittomahdollisuuksiaan ja nauttia urheiluvedonlyönnin jännityksestä.

Plus- ja miinusmerkkien ymmärtäminen Point Spread -vedonlyönnissä

Point spread -vedonlyönti on suosittu urheiluvedonlyönnin muoto, jossa lyödään vetoa siitä, että tietty joukkue joko voittaa tietyllä marginaalilla tai häviää alle tietyn marginaalin. Kun tarkastelet pistevedonlyönnin kertoimia, näet usein plus- tai miinusmerkin numeron edessä, joka edustaa pistemäärää. Mutta mitä nämä symbolit tarkoittavat?

Plus-merkki (+) pistevedonlyönnissä

Pistevedonlyönnissä plus-merkki tarkoittaa altavastaajana olevaa joukkuetta. Tämä tarkoittaa, että joukkueen odotetaan häviävän pelin tietyllä marginaalilla tai pisteillä. Jos lyöt vetoa altavastaajan joukkueen puolesta plus-merkillä, lyöt vetoa siitä, että joukkue joko voittaa pelin suoraan tai häviää alle pisteen eron.

Jos esimerkiksi NFL-ottelun pistemarginaali on +7 altavastaajan joukkueelle, tämä tarkoittaa, että sen odotetaan häviävän 7 pisteellä. Jos lyöt vetoa altavastaajan joukkueen puolesta plus-merkillä ja se häviää vain 3 pisteellä, olet voittanut vetosi.

Miinusmerkki (-) piste-eron vedonlyönnissä

Pistevedonlyönnissä miinusmerkki tarkoittaa suosikkijoukkuetta. Tämä tarkoittaa, että joukkueen odotetaan voittavan pelin tietyllä marginaalilla tai pisteillä. Jos lyöt vetoa suosikkijoukkueen puolesta miinusmerkkisellä merkillä, lyöt vetoa siitä, että joukkue voittaa pelin enemmän kuin pisteen erolla.

Jos esimerkiksi NBA-ottelun pistemarginaali on -3...5 suosikkijoukkueen kohdalla tämä tarkoittaa, että sen odotetaan voittavan yli 3 pisteellä. Jos lyöt vetoa suosikkijoukkueesta miinusmerkkisellä merkillä ja se voittaa vain 2 pisteellä, olet hävinnyt vedon.

 • Muista: Kun lyöt vetoa piste-eroista, joukkue, jossa on plusmerkki, on altavastaaja ja joukkue, jossa on miinusmerkki, on suosikki.
 • Varoitus: On tärkeää pitää mielessä, että piste-ero voi muuttua vedonlyöntiaktiivisuuden ja muiden tekijöiden perusteella. Tarkista aina pistemarginaali ja kertoimet juuri ennen vedonlyöntiä.

Pistevedonlyönti voi olla hauska ja jännittävä tapa lyödä vetoa suosikkiurheilujoukkueistasi. Ymmärtämällä plus- ja miinusmerkit piste-erovedonlyönnissä voitte tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja parantaa vedonlyönnin voittomahdollisuudet.

Johdatus plus- ja miinusvedonlyönti-strategiaan aloittelijoille

Vedonlyönnissä voidaan käyttää monia erilaisia strategioita. Plus- ja miinusvedonlyönti, jota kutsutaan myös "moneyline-vedonlyönniksi" on yksi suoraviivaisimmista strategioista, jotka aloittelijoiden on helppo ymmärtää. Tämäntyyppinen vedonlyönti antaa vedonlyöjille mahdollisuuden lyödä vetoa siitä, kumpi joukkue voittaa pelin tai tapahtuman suoraan, ilman pistemäärää.

Plus- ja miinusmerkit kertoimien edessä osoittavat, suositaanko yhtä joukkuetta toista vastaan. Joukkuetta, jonka kertoimen edessä on miinusmerkki (-), pidetään suosikkina, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi panostaa enemmän rahaa voittaaksesi vähemmän. Toisaalta joukkue, jonka kertoimen edessä on plusmerkki (+), on altavastaaja, mikä tarkoittaa, että voit voittaa enemmän rahaa kuin panoksesi, jos tämä joukkue voittaa.

Sanotaan esimerkiksi, että urheiluvedonlyönnillä on seuraavat kertoimet jalkapallo-ottelulle:
New England Patriots -120
Denver Broncos +150
Tässä skenaariossa Patriots on suosikki, mikä näkyy miinusmerkillä kertoimen edessä. Vedonlyöjän pitäisi panostaa 120 dollaria Patriotsin puolesta voittaakseen 100 dollaria. Toisaalta Broncos on altavastaaja, mikä näkyy plus-merkillä kertoimien edessä. Vedonlyöjä voittaisi 150 dollaria, jos hän panostaisi 100 dollaria Broncosin puolesta ja tämä voittaisi pelin.

On tärkeää huomata, että kertoimet voivat muuttua ennen peliä tai tapahtumaa eri tekijöiden, kuten loukkaantumisten, sääolosuhteiden tai vedonlyöntivolyymin perusteella. Aloittelijana on tärkeää pitää silmällä kertoimia ja tehdä tutkimusta, ennen kuin lyö vetoa plus- ja miinusstrategian avulla.

Plus- ja miinusvedonlyönnin hyvät ja huonot puolet

Plussaa:

 • Helppo ymmärtää: Plus- ja miinusvedonlyönti on yksinkertainen käsite ymmärtää myös niille, jotka ovat uusia urheiluvedonlyönnissä.
 • Ennustustarkkuus: Plus- ja miinusvedonlyöntikertoimien avulla on helpompi ennustaa tietyn lopputuloksen todennäköisyys.
 • Suuremmat voitot: Altavastaajan panostaminen plus-vedolla voi johtaa suurempiin voittoihin, jos altavastaaja voittaa, toisin kuin suosikin panostaminen miinus-vedolla.
 • Mahdollisuudet arvoon: Plus- ja miinusvedonlyöntikertoimet voivat usein tarjota tilaisuuksia löytää arvovetoja, joissa kertoimet ovat sinun eduksesi.

Huonot puolet:

 • Vähemmän joustavuutta: Plus- ja miinusvedonlyöntivaihtoehdot eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa urheilulajeissa tai tapahtumissa.
 • Vähemmän vaihtelua: Vedonlyönti pelkästään plus- ja miinuskertoimien perusteella voi toistua ja rajoittaa vedonlyöntivalikoimaa.
 • Vähemmän kontrollia: Vedonlyönti miinuskertoimella tarkoittaa pienempien voittokertoimien hyväksymistä ja pienempää määräysvaltaa mahdollisiin voittoihin.
 • Vähemmän jännitystä: Vedonlyönti suosikkia vastaan miinusvedolla saattaa tarjota vähemmän jännitystä ja innostusta kuin vedonlyönti altavastaajan puolesta plusvedolla.

Miten voitot lasketaan plus- ja miinuskertoimilla??

Urheiluvedonlyönnissä eri kertoimien ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää. Plus- ja miinuskertoimet, jotka tunnetaan myös nimellä amerikkalaiset kertoimet, ovat laajalti käytössä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Plus-kertoimet edustavat voittoa, jonka voit tehdä 100 dollarin panoksella. Jos esimerkiksi kertoimet ovat +150, saat 150 dollarin voiton 100 dollarin panoksella. Voit laskea mahdolliset voittosi kertomalla panostamasi summan plus-kertoimella ja jakamalla sen 100:lla. Jos siis haluat lyödä 50 dollaria vetoa +150 altavastaajan puolesta, mahdollinen voittosi olisi 75 dollaria (50 x 150 / 100 = 75).

Miinuskertoimet taas edustavat summaa, joka sinun on panostettava voittaaksesi 100 dollaria. Jos esimerkiksi kerroin on -200, sinun on panostettava 200 dollaria voittaaksesi 100 dollaria. Voit laskea mahdollisen voittosi jakamalla panoksesi summan miinuskertoimella ja lisäämällä 1. Jos siis haluat lyödä 50 dollaria vetoa -200-suosikista, mahdollinen voittosi on 75 dollaria (50 / 2 + 1 = 75).

On tärkeää huomata, että molemmissa tapauksissa potentiaaliset voittosi sisältävät alkuperäisen panoksesi summan. Jos siis voitat 100 dollarin vedon +150-kertoimella, kokonaisvoittosi on 250 dollaria (100 dollarin alkuperäinen panoksesi plus 150 dollarin voitto).

Ymmärrys siitä, miten voitot lasketaan plus- ja miinuskertoimilla, on olennaisen tärkeää urheiluvedonlyönnin onnistumisen kannalta. Muista, että kertoimet voivat muuttua esimerkiksi loukkaantumisten, sääolosuhteiden ja yleisten mielipiteiden perusteella, joten on tärkeää pysyä ajan tasalla viimeisimmistä tiedoista ennen vedonlyöntiäsi.

Esimerkkejä plus- ja miinusvedoista urheilussa

Plus- ja miinusvedot ovat kaksi yleisintä vedonlyöntityyppiä urheilussa. A "plus" veto tarkoittaa, että vedonlyöjä panostaa altavastaajan puolesta, kun taas "miinus" veto tarkoittaa, että vedonlyöjä veikkaa suosikkia.

Jos esimerkiksi Lakersin ja Clippersin välisessä koripallo-ottelussa piste-ero on +6 Clippersille ja -6 Lakersille, vedonlyöjä, joka lyö vetoa Clippersin puolesta, lyö vetoa plussan puolesta, kun taas vedonlyöjä, joka lyö vetoa Lakersin puolesta, lyö vetoa miinuksen puolesta.

Toisessa esimerkissä, jos Patriotsin ja Jetsin välisessä jalkapallo-ottelussa Patriotsin pistemarginaali on -3 ja Jetsin +3, Patriotsin puolesta lyönyt vedonlyöjä lyö vetoa miinuspuolelle, kun taas Jetsin puolesta lyönyt vedonlyöjä lyö vetoa pluspuolelle.

Plus- ja miinusvedonlyöntiä voidaan käyttää myös muunlaisissa vedoissa, kuten moneyline-vedoissa. Moneyline-vedossa "plussa" on veto tarkoittaa, että vedonlyöjä voittaa enemmän rahaa kuin mitä hän on panostanut, jos hän voittaa vedon, kun taas "miinus" tarkoittaa, että vedonlyöjä voittaa enemmän rahaa kuin hän on panostanut veto tarkoittaa, että vedonlyöjä voittaa vähemmän rahaa kuin mitä hän panosti, jos hän voittaa vedon.

Jos esimerkiksi Federerin ja Nadalin välisessä tennisottelussa rahasijoituslinja on +200 Federerille ja -200 Nadalille, vedonlyöjä, joka panostaa 100 dollaria Federerille, voittaa 200 dollaria, jos Federer voittaa ottelun, kun taas vedonlyöjä, joka panostaa 200 dollaria Nadalille, voittaa 100 dollaria, jos Nadal voittaa ottelun.

 • Yhteenveto: Plus- ja miinusvedot ovat yleisiä vedonlyöntityyppejä urheilussa. Plus-voitto on "plus"-voitto tarkoittaa, että vedonlyöjä panostaa altavastaajan puolesta, kun taas "miinus"-veto tarkoittaa, että vedonlyöjä panostaa altavastaajan puolesta veto tarkoittaa, että vedonlyöjä lyö vetoa suosikin puolesta. Näitä vedonlyöntityyppejä voidaan käyttää point spread- ja moneyline-vedoissa.

Vinkkejä vedonlyöntiin plus- ja miinuskertoimilla

Urheiluvedonlyönnin aloittelijana voi olla hämmentävää ymmärtää, miten plus- ja miinuskertoimet toimivat. Mutta kun opit sen, se voi parantua voittomahdollisuutesi ja auttaa sinua tekemään tietoisempia vetoja.

Vinkki 1: Tunne ero plus- ja miinuskertoimien välillä

Miinuskertoimet kertovat suosikkijoukkueen tai pelaajan, kun taas plus-kertoimet kertovat altavastaajan. Miinuskertoimet edellyttävät suurempaa panosta pienemmän voiton saamiseksi, kun taas plus-kertoimet tarjoavat suuremman voiton pienemmällä panoksella.

Vinkki 2: Tee tutkimusta

Ennen vedonlyöntiäsi tutki joukkueen tai pelaajan suoritusta, loukkaantumistilannetta ja muita merkityksellisiä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa pelin tai ottelun lopputulokseen. Tämä auttaa sinua tekemään tietoisemman päätöksen siitä, mitä kertoimia kannattaa lyödä vetoa vastaan.

Vinkki 3: Harjoittele vastuullista pelaamista

Aseta itsellesi budjetti ja pidä siitä kiinni. Älä jahtaa tappioita äläkä lyö vetoa enemmän kuin voit varaa hävitä. Muista, että urheiluvedonlyönnin pitäisi olla hauskaa, ei taloudellisen rasituksen lähde.

Vinkki 4: Etsi parhaat kertoimet

Älä pelkää etsiä parhaita kertoimia, sillä ne voivat vaihdella eri urheiluvedonvälittäjien välillä. Kertoimien vertailu voi parantaa mahdollisuuksiasi saada parempi voitto.

Vinkki 5: Pidä kirjaa vedoistasi

Vedonlyöntien seuraaminen voi auttaa sinua näet mallit vedonlyöntikäyttäytymisessäsi ja tunnistat alueet, joilla on parantamisen varaa. Voit myös käyttää sitä nähdäksesi, minkälaiset kertoimet ja vedot toimivat sinulle parhaiten.

Yleisiä väärinkäsityksiä plus- ja miinusvedonlyönnistä

Monilla urheiluvedonlyönnin aloittelijoilla on virheellisiä käsityksiä plus- ja miinusvedonlyönnistä. Yksi yleinen väärinkäsitys on, että plus-merkki tarkoittaa suosikkijoukkuetta, kun taas miinusmerkki tarkoittaa altavastaajan joukkuetta. Todellisuudessa plus- ja miinusmerkit edustavat vain piste-eroa, joka on tapa tasoittaa kahden vastakkaisen joukkueen välisiä kertoimia.

Toinen väärinkäsitys on, että plus- tai miinusmerkki tarkoittaa aina tiettyä pistemäärää. Näin ei kuitenkaan aina ole. Plus- tai miinusmerkin edustama pistemäärä vaihtelee pelin ja vedonlyönnin kertoimien mukaan.

Jotkut vedonlyöjät uskovat myös, että vain pelin lopputuloksella on merkitystä plus- ja miinusvedoissa. Pistemäärässä otetaan kuitenkin huomioon lopputulos sekä voiton tai tappion marginaali. Joukkue voi siis voittaa pelin, mutta ei silti pysty kattamaan pistemäärää, jolloin plus- tai miinusmerkkisen vedon asettaneet vedonlyöjät häviävät.

 • Myytti: Plusmerkki osoittaa aina suosikkijoukkueen.
 • Fakta: Plus- ja miinusmerkit edustavat piste-eroa, eivät joukkueen suosikkia tai altavastaajia.
 • Myytti: Plus- tai miinusmerkki osoittaa aina tietyn pistemäärän.
 • Fakta: Plus- tai miinusmerkin edustama pistemäärä vaihtelee pelin ja urheiluvedonlyönnin kertoimien mukaan.
 • Myytti: Vain lopputuloksella on merkitystä plus- ja miinusvedoissa.
 • Fakta: Pistemarginaali ottaa huomioon lopullisen pistemäärän ja voiton tai tappion marginaalin.

Mistä löydät plus- ja miinusvedonlyöntilinjat ja kertoimet?

Jos etsit plus- ja miinusvedonlyöntilinjoja ja -kertoimia, voit löytää niitä useista paikoista. Yksi suosituimmista paikoista on online-urheiluvedonlyöntisivustot. Nämä sivustot tarjoavat laajan valikoiman vedonlyöntivaihtoehtoja, mukaan lukien plus- ja miinuslinjat eri urheilulajeille.

Voit löytää plus- ja miinuslinjat ja kertoimet myös paikallisesta urheiluvedonlyönnistäsi. Näissä toimipaikoissa on yleensä suuret taulut tai näytöt, joilla näkyvät suurten urheilutapahtumien nykyiset vedonlyöntilinjat. Voit yksinkertaisesti kävellä sisään, tarkistaa taulun ja lyö vetoa.

Urheiluvedonlyöntisivustojen ja paikallisten urheiluvedonlyöntisivustojen lisäksi voit löytää plus- ja miinusvedonlyöntilinjoja ja kertoimia myös urheilua käsittelevistä sanoma- ja aikakauslehdistä. Näissä julkaisuissa on yleensä oma osionsa tärkeimpien urheilutapahtumien vedonlyöntilinjoille ja kertoimille.

Jos olet todella tosissasi urheiluvedonlyönnin suhteen, kannattaa harkita maksullisen urheiluvedonlyöntipalvelun tilaamista. Nämä palvelut tarjoavat asiantuntija-analyysejä, vedonlyöntisuosituksia ja sisäpiiritietoa, mukaan lukien plus- ja miinusvedonlyöntilinjat ja kertoimet.

 • Urheiluvedonlyöntisivustot verkossa
 • Paikalliset urheiluvedonvälittäjät
 • Sanomalehdet ja aikakauslehdet
 • Maksulliset urheiluvedonlyöntipalvelut

Plus- ja miinusvedonlyönti vs. murto- ja desimaalikertoimet

Urheiluvedonlyönnissä on erilaisia tapoja näyttää ja ymmärtää kertoimia. Plus- ja miinusvedonlyönti, joka tunnetaan myös nimellä amerikkalainen kerroin, on suosittu Yhdysvalloissa käytetty järjestelmä. Tässä järjestelmässä kertoimet näytetään joko plus- tai miinusmerkillä numeron edessä. Miinusmerkki tarkoittaa suosikkia, kun taas plusmerkki tarkoittaa altavastaajana olevaa.

Toisaalta murtokertoimijärjestelmää käytetään pääasiassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa. Ne näytetään murtolukuna, kuten 9/1. Tämä tarkoittaa, että jokaista 1 dollarin panosta kohden mahdollinen voitto on 9 dollaria. Desimaalikertoimet ovat suosittuja myös Euroopassa ja Australiassa. Tässä järjestelmässä kertoimet ilmoitetaan desimaalilukuna, esimerkiksi 3.0. Tämä tarkoittaa, että jokaista 1 dollarin panosta kohden mahdollinen voitto on 3 dollaria.

Vaikka plus- ja miinusvedonlyönti voi olla aloittelijoille helpompi ymmärtää, jotkut suosivat murto- tai desimaalikertoimia niiden yksinkertaisuuden vuoksi. On tärkeää huomata, että eri urheiluvedonvälittäjät voivat käyttää erilaisia järjestelmiä, joten on tärkeää ymmärtää, miten kertoimet näytetään ennen vedonlyöntiä.

Käytetystä järjestelmästä riippumatta on tärkeää ymmärtää, miten kertoimia luetaan ja lasketaan, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä vedonlyönnissä. Tutkimuksen tekeminen, urheilulajin ymmärtäminen ja vedonlyönnin seuraaminen voivat myös auttaa lisäämään onnistumismahdollisuuksiasi.

Miten välttää plus- ja miinusvedonlyönnin sudenkuopat??

Plus- ja miinusvedonlyönnissä on muutamia sudenkuoppia, jotka aloittelijoiden on hyvä tiedostaa, jotta he eivät menetä rahaa. Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Älä aseta vetoja sokeasti - On tärkeää tehdä tutkimuksia ja analyysejä ennen vedonlyöntiä. Älä valitse joukkuetta, jolla on pienin miinus tai suurin plussa. Katso joukkueiden nykykuntoa, aiempia ennätyksiä ja muita tärkeitä tilastoja, jotka voivat vaikuttaa pelin lopputulokseen.
 • Älä jahtaa tappioita - Jos häviät vedon, älä yritä heti voittaa rahoja takaisin asettamalla lisää vetoja. Tämä voi johtaa holtittomaan vedonlyöntiin ja suurempiin tappioihin. Pidä sen sijaan tauko, arvioi strategiasi uudelleen ja palaa takaisin kirkkain mielin.
 • Älä panosta liikaa rahaa - Vedonlyönnin jännityksessä on helppo innostua ja sijoittaa liikaa rahaa yhteen vetoon. Tämä voi johtaa suuriin tappioihin ja jopa konkurssiin. Aseta itsellesi budjetti ja pidä siitä kiinni. Älä lyö vetoa enemmän kuin sinulla on varaa hävitä.
 • Älä jätä kertoimia huomiotta - Kertoimet kuvaavat tietyn lopputuloksen todennäköisyyttä. Älä jätä niitä huomiotta ja aseta vetoja pelkästään henkilökohtaisten mieltymysten perusteella. Jos kertoimet ovat vahvasti suosikkijoukkuettasi vastaan, voi olla parempi välttää vedonlyöntiä sen puolesta.

Välttämällä nämä sudenkuopat voit tehdä tietoisempia ja laskelmoidumpia vetoja plus- ja miinusvedonlyönnissä ja lisätä voittomahdollisuuksiasi.

Plus- ja miinusmerkkiset vedonlyönnit Sanasto

Plus (+) Vedonlyönti

Urheiluvedonlyönnissä plusmerkki (+) tarkoittaa suosittua joukkuetta tai pelaajaa. Kun lyöt vetoa plus-linjalla, lyöt vetoa altavastaajan puolesta, ja panoksesi maksaa enemmän, jos he voittavat tai häviävät vähemmän kuin pistemäärä. Plus-merkki tarkoittaa myös positiivista urheiluvedonlyönnin rahasuorat. Positiiviset rahasijoituslinjat osoittavat summan, jonka vedonlyöjä voittaisi, jos hän panostaisi 100 dollaria.

Miinus (-) -vedonlyönti

Urheiluvedonlyönnissä miinusmerkki (-) edustaa joukkuetta tai pelaajaa, jonka odotetaan voittavan. Vedonlyöjät, jotka lyövät vetoa miinuslinjalla, lyövät vetoa suosikkia vastaan ja luovuttavat näin ollen pisteitä levikkeelle. Kun lyöt vetoa miinusmerkkisellä linjalla, sinun on voittaaksesi voitettava suosikkijoukkueesi tai -pelaajasi enemmän kuin pisteen marginaali. Miinusmerkki tarkoittaa myös negatiivisia rahasummia urheiluvedonlyönnissä. Negatiiviset rahasijoituslinjat ilmaisevat summan, joka vedonlyöjän on panostettava voittaakseen 100 dollaria.

Push

Push tapahtuu, kun pelin lopputulos osuu suoraan pisteiden välille. Pushissa ei voiteta tai menetetä rahaa, ja vedonlyöjän panos palautetaan.

Over/Under

Urheiluvedonlyönnissä over/under tai total viittaa pisteiden tai maalien yhteismäärään, jonka molemmat joukkueet tekevät ottelussa. Vedonlyöjät voivat lyödä vetoa siitä, ylittääkö vai alittaako kokonaispistemäärä urheiluvedonlyönnin ennalta määrätyn luvun.

Parlay

Parlay-veto on veto, jossa kaksi tai useampi yksittäinen veto yhdistetään yhdeksi vedoksi, jolla on korkeampi voitto. Juju on siinä, että kaikkien parlay-vedonlyönnin vedonlyöjän on voitettava, jotta vedonlyöjä voi saada voittoa. Jos yksikin veto parlay-vedossa häviää, koko veto häviää.

Teaser

Teaser-veto on samanlainen kuin parlay-veto, mutta sen avulla vedonlyöjä voi säätää pistemäärää omaksi edukseen. Voitto on kuitenkin pienempi kuin perinteisessä parlay-vedossa.

Money Line

Money line -vedonlyönti on vedonlyöntityyppi, jossa vedonlyöjä panostaa pelin suoraa voittajaa riippumatta pistemäärästä. Money line -vedoilla on erilaiset voitot riippuen siitä, kumpi joukkue on suosikki tai altavastaaja.