Master the Game: Kuinka pelata pokeria kuin ammattilainen?

Oletko kiinnostunut pokerista, mutta et tiedä, mistä aloittaa?? Haluatko parantaa taitojasi ja viedä pelisi seuraavalle tasolle?? Älä katso pidemmälle! Tässä kattavassa oppaassa tutustumme pokerin perussääntöihin, pelin eri variantteihin sekä vinkkeihin ja temppuihin, joiden avulla pääset eteenpäin seuraavassa pelissäsi.

Pokeri on kiehtova peli, joka vaatii sekoitusta taitoa, strategiaa ja tuuria. Pokerimaailmassa on aina jotain uutta opittavaa aina käsien sijoituksen perusteiden ymmärtämisestä bluffaamisen taidon hallitsemiseen. Olitpa sitten täysin aloittelija tai kokenut pelaaja, tämä opas antaa sinulle hyödyllisiä tietoja, joiden avulla voit parantaa pelaamistasi ja parantaa pelaamista lisätä mahdollisuuksiasi voittamisesta.

Seuraavissa osioissa perehdymme pokerin perusteisiin ja tutkimme eri muunnelmien vivahteita Texas Hold’emista Omahaan. Käsittelemme myös pelikassan hallinnan merkitystä, pöytäetikettiä ja vastustajien lukemista, jotta voit pysyä pelin kärjessä. Aloitetaan siis matkamme pokerin jännittävään maailmaan ja aletaan hioa taitojamme pöydissä!

Pokerin perusteet: Säännöt, termit ja käsitteet, jotka sinun on tiedettävä

Kansi ja kortit

Pokeria pelataan tavallisella 52 kortin pakalla. Jokaisella kortilla on arvo ja väri. Neljä maata ovat risti, ruutu, hertta ja pata. Rivit ovat järjestyksessä alimmasta ylimpään: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, jätkä, kuningatar, kuningas, ässä.

Pokerissa maita ei aseteta paremmuusjärjestykseen, ja kaikki neljä maata ovat samanarvoisia. Vain sijalla on merkitystä, joten käsi
10 ♥, J ♥, Q ♥, K ♥, A ♥ on sama kuin käsi 10♦, J♦, Q♦, Q♦, K♦, A♦.

Käsijärjestys

Pokerin tavoitteena on voittaa rahaa voittamalla potteja, jotka ovat pelaajien kädessä tekemiä merkkikokoelmia. Voittaakseen potin pelaajalla on oltava paras käsi showdownissa, mikä tarkoittaa, että hänellä on oltava korkeimmalla sijalla oleva käsi niiden pelaajien joukossa, jotka pysyivät kädessä loppuun asti mukana LeoVegas.

 • Alin käsijärjestys on korkea kortti, joka on käsi, jossa ei ole mitään muita alla lueteltuja yhdistelmiä.
 • Pari on käsi, jossa on kaksi samanarvoista korttia, kuten esim 2♣ 2♦.
 • Kaksi paria on käsi, jossa on kaksi paria samanvärisiä kortteja, kuten esim 5♥ 5♦ 7♣ 7♠.
 • Kolme samanlaista on käsi, jossa on kolme samanarvoista korttia, kuten esim Q♥ Q♦ Q♦ Q♣.
 • Suora on käsi, jossa on viisi peräkkäistä korttia, kuten esim 6♣ 7♦ 8♥ 9♠ 10♣.
 • Värisuora on käsi, jossa on viisi samaa maata olevaa korttia, kuten esim 2♠ 4♠ 5♠ J♠ A♠ A♠.
 • Täyskäsi on käsi, jossa on kolme korttia yhtä arvoa ja kaksi korttia toista arvoa, kuten esim 8♣ 8♠ 8♦ 4♣ 4♠.
 • Nelonen on käsi, jossa on neljä samanarvoista korttia, kuten esim A♥ A♣ A♣ A♠ A♦.
 • Värisuoralla tarkoitetaan kättä, jossa on viisi korttia, jotka ovat peräkkäin samanarvoisia ja samanvärisiä, kuten esimerkiksi 10♠ J♠ Q♠ K♠ A♠.
 • Kuninkaallinen värisuora on värisuora, joka alkaa 10:llä ja jossa on jätkä, kuningatar, kuningas ja ässä, jotka kaikki ovat kortteja samaa maata, esimerkiksi 10♥ J♥ Q♥ K♥ A♥.

Panostuskierrokset

Pokeri on panostuspeli, ja jokaisessa kädessä voi olla useita panostuskierroksia. Ensimmäinen panostuskierros tapahtuu sen jälkeen, kun jokaiselle pelaajalle on jaettu kaksi korttia kuvapuoli alaspäin, joita kutsutaan taskukorteiksi. Ison blindin vasemmalla puolella oleva pelaaja aloittaa panostuksen, ja pelaajat voivat maksaa, korottaa tai luovuttaa.

Ensimmäisen panostuskierroksen jälkeen kolme yhteistä korttia käännetään kuvapuoli ylöspäin pöydän keskelle. Tätä kutsutaan flopiksi. Toinen panostuskierros alkaa jakajan napin vasemmalta puolelta. Sitten jaetaan neljäs yhteinen kortti, jota kutsutaan turniksi, kuvapuoli ylöspäin, ja uusi panostuskierros alkaa. Lopuksi jaetaan viides ja viimeinen yhteinen kortti, jota kutsutaan riveriksi, ja viimeinen panostuskierros käydään.

Kun kaikki panostukset on tehty, jäljellä olevat pelaajat paljastavat korttinsa, ja paras käsi voittaa potin.

Pokerin säännöt

Yleiskatsaus

Pokeri on korttipeli, jossa pelaajat lyövät vetoja kätensä arvon perusteella. Pelin voittaja on pelaaja, jolla on pelin lopussa korkein käsi. Pokerista on useita muunnelmia, mutta perussäännöt pysyvät samoina.

Kansi

Pokerissa käytetään tavallista 52 kortin pakkaa. Kortit asetetaan paremmuusjärjestykseen korkeimmasta matalimpaan: Ässä, kuningas, kuningatar, jätkä, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. Lisäksi on neljä maata: hertta, ruutu, risti ja pata. Kaikki värit ovat pokerissa samanarvoisia.

Kierrokset

Pokeria pelataan kierroksittain, ja jokainen kierros koostuu useista vaiheista. Ensimmäinen vaihe on jako, jossa jokaiselle pelaajalle annetaan korttisarja. Toinen vaihe on panostuskierros, jossa pelaajat panostavat kätensä vahvuuden mukaan. Kolmas vaihe on floppi, jossa paljastetaan kolme yhteistä korttia. Neljäs vaihe on vuoro, jossa paljastetaan toinen yhteinen kortti. Viides ja viimeinen vaihe on river, jossa viimeinen yhteinen kortti paljastetaan.

Kädet

Pelin tavoitteena on saada korkeimmalle sijoittunut käsi pelin lopussa. Käsien sijoitus määräytyy käden korttien voimakkuuden mukaan. Kädet ovat alenevassa järjestyksessä: Kuninkaallinen väri, värisuora, neloset, täyskäsi, väri, suora, kolmoset, kaksi paria, yksi pari ja korkea kortti.

Voittaja

Pelin voittaja on pelaaja, jolla on pelin lopussa korkein käsi. Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on samanarvoinen käsi, potti jaetaan heidän kesken.

Pokerikäsien ymmärtäminen

Pokerikäsien sijoittaminen paremmuusjärjestykseen:

Pokeri on korttipeli, jossa pelaajat muodostavat viiden kortin käden. Kädet asetetaan paremmuusjärjestykseen niiden voimakkuuden ja pelaajan perusteella joista korkein arvokkain käsi voittaa. Korkeimmalle sijoittunut käsi on Royal Flush, joka koostuu samanvärisistä ässistä, kuninkaasta, kuningattaresta, jätkästä ja kympistä. Pokerikäsien järjestys jatkuu seuraavasti: värisuora, neloset, täyskäsi, väri, väri, suora, kolmoset, kaksi paria, yksi pari ja korkea kortti.

Pokerikäsien tyypit:

Käsien luokittelun lisäksi pokerissa on erilaisia käsien tyyppejä. Tehdyt kädet ovat käsiä, jotka ovat jo valmiit ja jotka eivät vaadi uusia kortteja nostettavaksi. Nostokäsi on käsi, joka tarvitsee yhden tai useamman kortin tullakseen täydelliseksi kädeksi. Käsi voi olla myös premium-käsi, joka on korkea-arvoinen käsi, joka voittaa useimmat muut kädet, tai junk-käsi, joka on matala-arvoinen käsi, joka ei todennäköisesti voita.

Käsien arvot:

Jokainen kortti kädessä vaikuttaa käden kokonaisarvoon. Arvokkaimmat kortit ovat ässät, joita seuraavat kuninkaat, kuningattaret, kuningattaret, jätit ja niin edelleen. Korttien värit eivät vaikuta käden arvoon, mutta voivat vaikuttaa pelin lopputulokseen joissakin tilanteissa. Jos esimerkiksi kahdella pelaajalla on samanarvoinen käsi, se pelaaja, jonka kädessä on eniten arvokkaita kortteja, voittaa.

Pokerikäden kertoimien ymmärtäminen:

Pokeri on taito- ja sattumapeli, ja tiettyjen käsien todennäköisyyksien ymmärtäminen voi auttaa pelaajia tekemään parempia päätöksiä. Todennäköisyys saada esimerkiksi kuninkaallinen väri on erittäin pieni, mutta todennäköisyys olla jaettu pari tai kaksi paria ovat paljon suuremmat. Pelaajat voivat käyttää tietämystään kertoimista päättäessään, kuinka aggressiivisesti he pelaavat kätensä ja milloin he voivat luovuttaa.

Bluffaaminen pokerissa

Bluffaamisen ymmärtäminen

Bluffaaminen pokerissa tarkoittaa sitä, että pelaaja korottaa tai panostaa heikolla kädellä saadakseen vastustajansa luovuttamaan vahvemmat kätensä. Bluffauksen tavoitteena on voittaa potti ilman, että sinulla on kortteja, jotka tukevat sitä. Se voi olla tehokas ase pelaajan arsenaalissa, mutta se voi myös kostautua, jos sitä ei toteuteta oikein.

Milloin bluffata

Bluffaaminen kannattaa tehdä vain silloin, kun tilanne vaatii sitä. Hyvä hetki bluffaamiseen on silloin, kun vastustajasi pelaavat passiivisesti eivätkä näytä vahvuutta omissa käsissään. On myös hyvä idea bluffata, kun pöytä näyttää pelottavalta, kuten silloin, kun pöydällä on paljon korkeita kortteja tai mahdollisia väri- tai suoravetoisia kortteja. Bluffausta tulisi kuitenkin käyttää säästeliäästi, sillä se voi muuttua ennalta arvattavaksi, jos sitä tehdään liian usein.

Bluffaamisen taito

Bluffaaminen on sekä taidetta että tiedettä. Onnistuneen bluffauksen avain on olla vakuuttava ja tehdä tarinastasi uskottava. On tärkeää, että bluffatessa on johdonmukainen lähestymistapa, kuten että panostat aina saman verran tai käyttäydyt samalla tavalla. On myös tärkeää olla tietoinen vastustajiesi taipumuksista ja räätälöidä bluffityyli sen mukaan.

 • Muista, että bluffaaminen ei ole taattu strategia, ja sitä on käytettävä varoen.
 • Tiedä, milloin luovuttaa, jos bluffisi ei onnistu.
 • Ole tietoinen imagostasi pöydässä ja säädä bluffauksesi sen mukaisesti.
 • Harjoittelu ja kokemus ovat avainasemassa menestyksekkääksi bluffaajaksi tulemisessa.

Bluffaaminen voi olla riskialtis liike, mutta oikein tehtynä se voi tuottaa paljon voittoa. Bluffaamisen taidon ymmärtäminen vaatii aikaa, harjoittelua ja kokemusta, mutta se on tärkeä taito jokaisen pokerinpelaajan työkalupakissa.

Pokerin vedonlyöntistrategiat

Ennen kuin hyppäät peliin, on tärkeää ymmärtää pokerin vedonlyöntistrategiat. Vedonlyönnin taidon hallitseminen on avainasemassa pokeripelien voittamisessa.

Pokerissa on kolme pääpanostyyppiä; ne tunnetaan nimillä No-Limit, Pot-Limit ja Fixed Limit.

 • No-Limit-pokeristrategioihin liittyy yleensä suuri riski mutta suuret palkinnot. Tässä vedonlyöntityypissä pelaajilla ei ole enimmäispanosrajaa, ja voit mennä all-in missä tahansa pelin vaiheessa.
 • Pot-Limit-pokerissa panokset asetetaan kiinteän minimi- ja maksimipanosvälin sisällä. Enimmäispanosraja määräytyy potin koon mukaan.
 • Fixed-Limit-pokerissa panokset asetetaan koko pelin ajan kiinteän panosalueen sisällä. Pelaajat voivat korottaa vain ennalta määrättyyn summaan asti ja panostaa vain kiinteissä erissä.

Sen tietäminen, mitä panostusstrategiaa kannattaa käyttää pelissä, voi riippua useista tekijöistä, kuten pelityypistä, pöydän pelaajista ja pelin vaiheesta. Vedonlyönnissä on olennaista arvioida omaa asemaa ja tehdä oikea päätös oikeaan aikaan.

Kaiken kaikkiaan pokerin vedonlyöntistrategiat edellyttävät kriittistä ajattelua ja tietoon perustuvien päätösten tekemistä. Harjoittelun ja kokemuksen avulla voit kehittää tyyliäsi ja löytää itsellesi parhaiten sopivat strategiat.

Pokerin pelaaminen verkossa

Teknologian kehittyminen on tehnyt mahdolliseksi pelata pokeria verkossa mukavasti omasta kodista käsin. Nettipokerin avulla voit pelata ihmisiä ympäri maailmaa vastaan, mikä tekee pelistä entistäkin jännittävämmän ja kilpailukykyisemmän. Se tarjoaa myös erilaisia pelityyppejä, jotka vaihtelevat Texas Hold'emista Stud-pokeriin ja muuhun.

Yksi nettipokerin suurimmista eduista on se, että voit pelata mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Nettipokerihuoneet ovat avoinna ympäri vuorokauden, joten voit pelata silloin, kun siltä tuntuu. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia pukeutumisesta tai matkustamisesta kasinolle, sillä voit osallistua peleihin tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi käsin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että pokerin pelaaminen verkossa vaatii eri strategiaa kuin henkilökohtainen pelaaminen. Et voi lukea vastustajiesi kehonkieltä tai reaktioita, joten sinun on luotettava muihin vihjeisiin, kuten panosten kokoon ja ajoitukseen. On myös tärkeää valita hyvämaineinen nettipokerisivusto, joka tarjoaa reilua peliä ja turvallisia tapahtumia.

 • Varmista, että valitset sivuston, jolla on paljon pelaajia ja aktiivisia pöytiä.
 • Tarkista, että sivusto on saanut lisenssin ja sääntelyn hyvämaineisilta viranomaisilta.
 • Selvitä, mitkä maksuvaihtoehdot ovat käytettävissä, ja varmista, että ne ovat turvallisia.

Nettipokerin pelaaminen voi olla palkitseva kokemus, mutta on tärkeää suhtautua siihen samalla vakavuudella ja omistautumisella kuin perinteisiin pokeripeleihin. Varmista, että pysyt keskittyneenä ja sitoutuneena taitojesi parantamiseen.

Pokerin evoluutio: Lyhyt historia

Pokeri ei ole vain peli, vaan se on kulttuurimme heijastuma ja olennainen osa yhteiskuntaa. Varhaisimmat pokerin kuvaukset ovat peräisin 1800-luvun alkupuolelta Yhdysvalloista, jolloin sitä pelattiin viiden kortin pelinä. Vuosien varrella peli on kokenut useita muutoksia säännöissään, rakenteessaan ja pelitavassaan.

Pokeri tunnustettiin virallisesti vasta 1970-luvulla, jolloin ensimmäinen World Series of Poker (WSOP) järjestettiin Las Vegasissa. Sittemmin pokeri on saavuttanut valtavan suosion maailmanlaajuisesti. Siitä on tullut peli, jota pelataan eri muodoissa, kuten Texas Hold'emissa, Omahassa, Seven-Card Studissa ja muissa muodoissa.

Pokerin historia on kiehtova, sillä se liittyy läheisesti Yhdysvaltain historiaan. Pokeri kehittyi tapana viettää aikaa jokilaivoilla ja villin lännen saluunoissa kultakuumeen aikana. Peli levisi nopeasti ympäri maata, ja 1800-luvun puoliväliin mennessä siitä oli tullut suosittu harrastus kaikkialla Yhdysvalloissa.

Nykyään pokeri on enemmän kuin pelkkä peli; se on kilpaurheilua, sosiaalista toimintaa ja väline, jolla kehitetään tärkeitä taitoja, kuten strategiaa, kriittistä ajattelua ja päätöksentekoa. Peli on kehittynyt maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, joka ylittää rajat, kulttuurit ja kielet. On kiehtovaa nähdä, miten pokeri on kulkenut pitkän matkan vaatimattomista alkuajoistaan nykyiseen asemaansa kuin yksi kaikkein Suosittuja pelejä maailmassa.

Pokeriturnaukset ja tapahtumat

Johdanto

Pokerin pelaaminen voi olla hauska ja jännittävä kokemus, mutta monille pelaajille turnauksiin ja tapahtumiin osallistuminen vie pelin uudelle tasolle. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut pelaaja, pokeriturnaukset tarjoavat mahdollisuuden testata taitojasi muita pelaajia vastaan ja mahdollisesti voittaa suuria palkintoja. Tässä oppaassa tutustumme pokeriturnausten ja -tapahtumien maailmaan ja annamme vinkkejä siihen, miten valmistautua ja kilpailla menestyksekkäästi.

Turnauksen valitseminen

Ennen pokeriturnaukseen osallistumista on tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin sisäänosto, blinditasot ja palkintopotti. Jotkin turnaukset vaativat korkeamman sisäänoston kuin toiset, joten varmista, että valitset budjettiisi sopivan turnauksen. Kiinnitä lisäksi huomiota sokeiden rakenteeseen, sillä se voi vaikuttaa suuresti pelin tempoon ja strategiaan. Katso lopuksi palkintopotista, onko se aikasi ja rahasi arvoinen.

Turnaukseen valmistautuminen

Valmistautuminen on avain menestykseen missä tahansa pokeriturnauksessa. Varmista, että olet tutustunut turnauksen sääntöihin ja formaattiin etukäteen, ja harjoittele pelaamista samanlaisilla blindirakenteilla. Kehitä lisäksi vankka strategia ja noudata sitä koko turnauksen ajan. On myös tärkeää pysyä keskittyneenä ja välttää häiriötekijöitä pelin aikana.

Osallistuminen live-tapahtumiin

Livepokeritapahtumiin osallistuminen voi olla pelaajille jännittävä kokemus. Nämä tapahtumat houkuttelevat usein huippupelaajia ympäri maailmaa ja tarjoavat suuria palkintopotteja. Kun osallistut live-tapahtumiin, varmista, että suunnittelet etukäteen ja varaat majoituksen ajoissa. Pukeudu lisäksi asianmukaisesti ja tuo mukanasi positiivinen asenne.

Johtopäätös

Osallistuminen pokeriturnauksiin ja -tapahtumiin voi olla loistava tapa parantaa peliäsi ja mahdollisesti voittaa suuria palkintoja. Valitsemalla turnaukset huolellisesti, valmistautumalla perusteellisesti ja keskittymällä pelin aikana voit lisätä menestymismahdollisuuksiasi. Muista nauttia kokemuksesta ja pitää hauskaa lopputuloksesta riippumatta.

Kuuluisia pokerinpelaajia

Phil Ivey

Phil Iveytä pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista pokerinpelaajista. Hän on voittanut 10 World Series of Poker -ranneketta ja kerännyt yli 30 miljoonaa dollaria turnausvoittoja. Poikkeuksellisista taidoistaan ja analyyttisestä mielestään tunnettua Iveytä pidetään usein omassa luokassaan.

Daniel Negreanu

Daniel Negreanu on kanadalainen pokeriammattilainen, joka on voittanut kuusi World Series of Poker -ranneketta ja kaksi World Poker Tourin mestaruutta. Hänet tunnetaan kyvystään lukea vastustajia ja aggressiivisesta pelityylistään. Negreanu on myös suosittu pokerin kommentaattori ja kirjailija.

Vanessa Selbst

Vanessa Selbst on eläkkeellä oleva yhdysvaltalainen pokerinpelaaja, jota pidetään yleisesti yhtenä pelin historian parhaista naispelaajista. Hän on voittanut kolme World Series of Poker -ranneketta ja hänet on rankattu kaikkien aikojen parhaiten tienaavaksi naispelaajaksi. Selbst on myös menestynyt asianajaja ja sosiaalinen aktivisti.

 • Doyle Brunson - Tunnetaan "pokerin kummisetänä" Doyle Brunson on legendaarinen pelaaja, joka on voittanut urallaan kymmenen World Series of Poker -ranneketta. Hän on kaksinkertainen WSOP Main Eventin voittaja ja on kirjoittanut useita kirjoja pokeristrategiasta.
 • Phil Hellmuth - 15 World Series of Poker -rannekkeella Phil Hellmuth pitää hallussaan ennätystä eniten WSOP-titteleitä voittaneista pelaajista. Hänet tunnetaan räväkästä persoonallisuudestaan ja hänen tavaramerkistään, jossa hänellä on hupullinen collegepaita ja aurinkolasit.

Nämä ovat vain muutamia monista kuuluisista pokerinpelaajista, jotka ovat jättäneet jälkensä peliin. Olitpa sitten aloittelija, joka haluaa parantaa taitojaan, tai kokenut pelaaja, joka toivoo oppivansa parhailta, näiden pokerilegendojen strategioiden ja tekniikoiden tutkiminen voi auttaa sinua nostamaan pelisi seuraavalle tasolle.

Pokerin etiketti ja terminologia

Etiketti pokerissa

On tärkeää noudattaa asianmukaista etikettiä pokeria pelatessa, jotta peli olisi kunnioittavaa ja reilua. Yksi tärkeimmistä säännöistä on pidättäytyä keskustelemasta käsistä, joissa et ole osallisena. Tämä ei ainoastaan häiritse pelin kulkua, vaan voi myös antaa epäreilua etua muille pelaajille.

Toinen tärkeä osa pokerietikettiä on ottaa huomioon muut pelaajat ja heidän toimintansa. Pidä peli käynnissä toimimalla ajoissa, kun on sinun vuorosi pelata. Vältä liiallista juhlimista tai valittamista käden voittamisen tai häviämisen jälkeen, sillä sitä voidaan pitää epäkunnioittavana.

Tärkeintä on, että pokerietiketti tarkoittaa rehellisyyttä ja reiluutta pelissä. Älä huijaa tai manipuloi kortteja millään tavalla ja pelaa aina parhaiden kykyjesi mukaan.

Pokeriterminologia

Pokeriterminologian ymmärtäminen on avainasemassa menestyvän pelaajan kehittymisessä. Seuraavassa on muutamia termejä, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Blind: pakotettu panos, joka kahden pelaajan on tehtävä ennen jokaisen käden alkua. Jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja asettaa pienen blindin ja hänen vasemmalla puolellaan oleva pelaaja asettaa ison blindin.
 • Flop: kolme ensimmäistä avointa korttia, jotka jaetaan ensimmäisen panostuskierroksen jälkeen.
 • Joki: viides ja viimeinen avoin kortti, joka jaetaan kolmen panostuskierroksen jälkeen.
 • Showdown: pelin viimeinen vaihe, jossa jäljellä olevat pelaajat paljastavat kätensä ja voittaja selviää.
 • Potti: pelaajien tietyssä kädessä panostamien rahojen tai pelimerkkien kokonaismäärä.

Ymmärtämällä nämä termit ja muun pokerijargonin pelaajat voivat kommunikoida tehokkaasti ja navigoida pelissä helposti.

Yleiset virheet pokerissa

Pokeri on taito- ja strategiapeli, mutta kokeneimmatkin pelaajat voivat tehdä virheitä. Seuraavassa on muutamia yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää:

 • Liian monen käden pelaaminen. Voi olla houkuttelevaa pelata jokainen käsi, mutta liian monen käden pelaaminen voi johtaa siihen, että menetät paljon rahaa. Vältä pelaamasta käsiä, joissa ei ole paljon potentiaalia.
 • Pelaaminen passiivisesti. Passiivista pelaamista voidaan pitää heikkona ja se voi antaa vastustajille mahdollisuuden ottaa pelin hallintaansa. Ole aggressiivisempi, kun sinulla on vahva käsi.
 • Vastustajien lukematta jättäminen. On tärkeää kiinnittää huomiota vastustajasi käyttäytymiseen ja toimintaan. Lukemalla heidän kehonkieltään, ilmeitä ja panostustapojaan voit saada tietoa heidän korteistaan ja strategiastaan.
 • Tilttiin meneminen. Suuren potin häviäminen tai huono lyönti voi olla turhauttavaa, mutta tunteiden päästäminen valloilleen voi johtaa huonoon pelaamiseen ja entistä suurempaan rahan menetykseen. Pysyä rauhallisena ja keskittyneenä.
 • Pelikassan hallitsematta jättäminen. On tärkeää, että sinulla on budjetti ja pysyt siinä kiinni. Vältä pelaamista panoksilla, jotka ovat liian suuria pelikassaasi nähden. Liian suuren rahamäärän menettäminen voi olla kallis virhe.

Välttämällä näitä yleisiä virheitä voit parantaa pokeripeliäsi ja lisätä voittomahdollisuudet.

Poker Resources

Jos haluat opi pelaamaan pokeria tai parantaa peliäsi, on monia resursseja käytettävissäsi. Olipa kyse sitten kirjoista, videoista tai verkkofoorumeista, tietoa riittää. Tässä on muutamia hyödyllisiä resursseja, joita kannattaa harkita:

 • Kirjat: Saatavilla on lukemattomia pokerikirjoja, jotka kattavat kaiken aloittelijan strategiasta edistyneisiin taktiikoihin. Joitakin suosittuja nimikkeitä ovat esimerkiksi "The Theory of Poker" David Sklansky "Harrington on Hold'em" kirjoittanut Dan Harrington, ja "Ace on the River".. Barry Greenstein.
 • Videot: Verkkovideokurssit voivat olla hyvä tapa oppia pokeristrategiaa ja -tekniikoita. Verkkosivustot, kuten Upswing Poker ja Run It Once, tarjoavat laadukasta videosisältöä, jossa on mukana joitakin pelin huippupelaajia.
 • Foorumit: Nettipokerifoorumit voivat olla loistava tiedon ja neuvojen lähde. Sivustot, kuten Two Plus Two ja PokerStrategy.com on aktiivisia yhteisöjä, joissa pelaajat voivat keskustella strategiasta, esittää kysymyksiä ja jakaa neuvoja.
 • Valmennus: Jos kaipaat henkilökohtaisempaa opastusta, harkitse työskentelyä pokerivalmentajan kanssa. Monet ammattilaispelaajat tarjoavat valmennuspalveluja joko verkossa tai henkilökohtaisesti.

Muista, että avain pokeripelisi parantamiseen on se, että käytät aikaa ja vaivaa oppimiseen ja harjoitteluun. Oikeilla resursseilla ja omistautumisella parantamiseen kenestä tahansa voi tulla menestyvä pokerinpelaaja.

Pokerin vinkit ja niksit

1. Älä pelaa jokaista kättä

Yksi suurimmista virheistä, joita uudet pelaajat tekevät, on pelata kaikki jaetut kädet. Todellisuudessa sinun pitäisi pelata vain pieni osa käsistä ja luovuttaa loput.

 • Keskity vahvojen käsien pelaamiseen ja heikkojen luovuttamiseen.
 • Älä kiinny tunteellisesti käteen vain siksi, että olet jo sijoittanut siihen rahaa.

2. Kiinnitä huomiota vastustajiin

Pokeri on tietopeli. Mitä enemmän tietoa sinulla on vastustajistasi, sitä parempia päätöksiä voit tehdä.

 • Tarkkaile vastustajiesi toimintaa ja kehonkieltä.
 • Ota huomioon heidän vedonlyöntitapansa ja -tapansa.
 • Käytä tätä tietoa määrittääksesi, bluffaavatko he vai onko heillä vahva käsi.

3. Hallitse pelikassaasi

On tärkeää, että sinulla on tietty määrä rahaa, jonka olet valmis menettämään pokeria pelatessasi. Tätä kutsutaan pelikassaasi. Älä koskaan pelaa rahoilla, joita sinulla ei ole varaa menettää.

 • Aseta kullekin istunnolle budjetti ja pidä siitä kiinni.
 • Vältä tappioiden jahtaamista jatkamalla pelaamista sen jälkeen, kun olet ylittänyt budjettisi.
 • Harkitse pienemmillä panoksilla pelaamista, jos pelikassasi on rajallinen.

4. Harjoittele hyvää pöytäetikettiä

Pokerin pelaamisessa ei ole kyse vain kädessäsi olevista korteista, vaan myös siitä, miten olet vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa. Hyvä pöytäetiketti voi auttaa sinua rakentamaan positiivista mainetta ja välttämään tarpeettomia konflikteja.

 • Vältä puhumasta kädestäsi tai antamasta neuvoja muille pelaajille.
 • Älä hidasta peliä tekemällä päätöksiä liian kauan.
 • Kunnioita muiden pelaajien henkilökohtaista tilaa ja vältä häiriötekijöitä, kuten puhelimen käyttämistä pöydän ääressä.

Pokerin myytit ja väärinkäsitykset

Myytti: Pokeri on onnenpeli

Vaikka tuurilla on varmasti merkitystä pokerissa, se ei ole läheskään ainoa tekijä, joka määrittää menestyksen. Taitavat pelaajat pystyvät analysoimaan vastustajiaan, lukemaan heidän kehonkieltään ja tekemään tietoon perustuvia päätöksiä oman kätensä vahvuuden ja pöydän tilanteen perusteella. Lisäksi pitkällä aikavälillä paremmilla pelaajilla on taipumus voittaa useammin kuin vähemmän taitavilla pelaajilla, mikä osoittaa, että taidolla on merkittävä rooli pokerissa.

Myytti: Nettipokeri on manipuloitua

Monet ihmiset uskovat, että nettipokerisivustot ovat manipuloituja ja antavat tietyille pelaajille epäreilun edun. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Nettipokerisivustot käyttävät kehittyneitä satunnaislukugeneraattoreita varmistaakseen, että kortit jaetaan satunnaisesti ja oikeudenmukaisesti. Lisäksi näitä sivustoja säännellään ja tarkastetaan tiukasti, jotta varmistetaan, että ne toimivat oikeudenmukaisesti ja avoimesti.

Harhaluulo: Bluffaaminen on pokerin tärkein osa

Vaikka bluffaaminen on keskeinen strategia pokerissa, se ei ole pelin ehdoton edellytys. Taitavat pelaajat pystyvät voittamaan ilman bluffaamista tekemällä älykkäitä, strategisia päätöksiä käden aikana. Liiallinen bluffaaminen voi itse asiassa olla haitaksi, sillä se voi tehdä sinusta ennustettavan ja helposti luettavan.

Väärinymmärrys: Vain miehet pelaavat pokeria

Pokeri kuvataan usein miesvaltaisena pelinä, mutta totuus on, että naiset pystyvät pelaamaan ja voittamaan pokeria aivan yhtä hyvin kuin miehetkin. Viime vuosina on ollut paljon lahjakkaita naispelaajia, jotka ovat tehneet itselleen nimeä pokerin maailmassa. On tärkeää rohkaista kaiken sukupuolen ja taustan omaavia pelaajia osallistumaan peliin.

Yleiset pokerimyytit ja väärinkäsitykset
Myytti/väärinkäsitysTodellisuus
Pokeri on onnenpeliTaidoilla on merkittävä rooli menestyksen määrittelyssä
Nettipokeri on manipuloituaNettipokerisivustot käyttävät satunnaislukugeneraattoreita, ja ne tarkastetaan oikeudenmukaisuuden varmistamiseksi
Bluffaaminen on pokerin tärkein osaÄlykäs, strateginen päätöksenteko on avain menestykseen pokerissa
Vain miehet pelaavat pokeriaPokerissa voivat kunnostautua kaiken sukupuolen ja taustan pelaajat

Pokerimuunnelmat ja -pelit

Pokeri on dynaaminen peli. Pokeria pelataan nykyään eri muodoissa ja muunnelmissa. Suosituimpia ovat Texas Hold'em, Omaha, Razz, Seven-Card Stud ja Five-Card Draw.

Texas Hold'em on suosituin maailmanlaajuisesti pelattava pokerin muunnelma. Tässä pelissä on neljä panostuskierrosta, joissa pelaajat pyrkivät parhaaseen käteen. Omahassa pelaajille jaetaan neljä taskukorttia, ja pelissä on panostuskierroksia ja yhteiskortteja. Razz on lowball-peli, jossa pelaajat pyrkivät saamaan korkeimman mahdollisen käden viidestä kortista. Seven-Card Studissa jokaiselle pelaajalle jaetaan seitsemän korttia, ja tavoitteena on saada paras käsi.

Vaikka jokainen variaatio on erilainen, ne noudattavat samankaltaisia sääntöjä ja strategioita. Moniin peleihin liittyy myös bluffia, jolloin pelaaja teeskentelee, että hänellä on vahva käsi, vaikka hänellä ei todellisuudessa olekaan. Näiden variaatioiden ja niiden sääntöjen ymmärtäminen on tärkeää, jotta voi navigoida kussakin pelissä tehokkaasti. Aloittelijoiden on suositeltavaa aloittaa Texas Hold'emilla ennen kuin he siirtyvät muihin muunnelmiin.

Perinteisten pokeripelien lisäksi on olemassa myös useita muita muunnelmia. Joitakin näistä ovat Pineapple, Crazy Pineapple, Omaha Hi-Lo ja Chinese Poker. Pineapple-pelissä pelaajille jaetaan kolme taskukorttia, ja flopin jälkeen yksi kortti on heitettävä pois. Crazy Pineapple -pelissä pelaajat hylkäävät heikot kätensä flopin jälkeen. Omaha Hi-Lo on Omahan muunnelma, jossa potti jaetaan parhaan korkean ja parhaan matalan käden kesken. Kiinalaisessa pokerissa pelaajat tekevät kolme kättä 13 kortista.

Kaiken kaikkiaan pokerin eri variaatioiden oppiminen voi lisätä pelin jännitystä ja nautintoa. Jokainen variaatio tarjoaa ainutlaatuisia haasteita ja vaatii erilaisia taitoja. On tärkeää pitää mieli avoimena ja olla valmis oppimaan uusia pelimuotoja, jotta voi kehittyä monipuoliseksi pokerinpelaajaksi.

Pokeri ja peliriippuvuus

Vaikka pokeri voi olla hauska ja jännittävä peli, on tärkeää tiedostaa peliriippuvuuden kehittymisen riskit. Peliriippuvuus on vakava ongelma, joka vaikuttaa yksilöihin ja voi johtaa taloudellisiin, emotionaalisiin ja fyysisiin ongelmiin.

On ratkaisevan tärkeää harjoittaa aina vastuullista pelaamista ja olla käyttämättä koskaan enemmän rahaa kuin mitä on käytettävissä on varaa hävitä. Jos sinusta tuntuu, että sinulla tai jollakulla tuttavallasi saattaa olla peliriippuvuus, on tärkeää hakea apua ja tukea.

Peliriippuvuuden merkkejä voivat olla esimerkiksi jatkuva pelaamisen ajatteleminen, pelaaminen muihin menoihin tarkoitetuilla rahoilla, valehtelu pelaamisesta ja levoton tai ärtynyt olo silloin, kun ei pelata. Neuvonta tai tukiryhmä voi olla avuksi näiden asioiden käsittelyssä.

Muista aina asettaa hyvinvointisi etusijalle ja älä koskaan anna pelaamisen muuttua ongelmaksi. Nauti pokeripelistä vastuullisesti ja tarkoituksenasi on pitää hauskaa ja seurustella muiden pelaajien kanssa.