Mitä tarkoittaa Bet? Kattava opas Betin merkityksen ymmärtämiseen

Lyhenteet ovat merkittävä osa jokapäiväistä keskusteluamme ja vielä enemmän digitaalisessa maailmassa. Jotkin näistä lyhenteistä nauttivat laajaa suosiota, ja niitä käyttävät kaikenikäiset ja -taustaiset ihmiset. Yksi tällainen lyhenne on BET, josta on tullut osa monien ihmisten päivittäistä sanastoa. Ne, joille termi ei ole tuttu, voivat olla uteliaita seuraavista asioista sen merkitys ja alkuperä.

BET on lyhenne, joka tarkoittaa "Black Entertainment Television"." Se on televisioverkko, jonka perusti vuonna 1980 Robert L. Johnson, joka palvelee afroamerikkalaista yhteisöä. Perustamisestaan lähtien verkosto on saanut merkittävän kannattajakunnan, ja sen ohjelmista ja palkintoshow'sta on tullut olennainen osa afroamerikkalaisen yhteisön kulttuuria.

Vuosien mittaan ja verkoston kasvavan suosion myötä lyhenne BET on tullut yleisemmäksi, ja se on sisällytetty arkikieleen ja eri yhteyksiin. BET:stä on tullut kulttuurinen ja sosiaalinen koetinkivi, joka edustaa kaikkea musiikista, kulttuurista ja yhteiskunnasta rotuidentiteettiin, yhtenäisyyteen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Tässä artikkelissa syvennytään siihen, mitä BET tarkoittaa BET tarkoittaa, miten se syntyi ja mitä se tarkoittaa eri ihmisille.

Mikä on BET ja sen merkitys?

BET on suosittu lyhenne, joka tulee sanoista Black Entertainment Television (Musta viihde-tv). Tämä lyhenne viittaa kaapeli- ja satelliittitelevisioverkkoon, joka palvelee pääasiassa afroamerikkalaista yleisöä Yhdysvalloissa.

BET-kanava tunnetaan laajasta ohjelmatarjonnastaan, johon kuuluu musiikkivideoita, alkuperäisiä tv-sarjoja, elokuvia, uutisia ja tosi-tv-ohjelmia. Verkolla on myös palkinto-ohjelmia, kuten BET Awards, jossa palkitaan mustien viihde-, musiikki-, urheilu- ja hyväntekeväisyysalan huippuosaamista LeoVegas.

BET:n historia

BET:n perusti vuonna 1980 Robert L. Johnson, entinen lobbari ja liikemies, -. Hän perusti verkoston tarjotakseen afroamerikkalaisen median edustusta ja viihdettä, jota ei ollut saatavilla valtavirran televisiossa.

Verkko aloitti musiikkivideoiden esittämisen ja laajeni myöhemmin omaperäisiin ohjelmiin ja dokumentteihin. Kanavasta tuli nopeasti suosittu afroamerikkalaisten katsojien keskuudessa, ja 1990-luvun puoliväliin mennessä BET oli afroamerikkalaiselle yleisölle suunnattu kaapeliverkko, jolla oli parhaat katsojaluvut.

Nykyään BET on saatavilla yli 55 miljoonassa kotitaloudessa seuraavissa maissa Yhdysvalloissa ja se on laajentunut maailmanlaajuisesti Eurooppaan, Afrikkaan ja Aasiaan.

Päätelmä

Lopuksi BET on lyhenne sanoista Black Entertainment Television, kaapeli- ja satelliittitelevisioverkko, joka tarjoaa viihdeohjelmia pääasiassa afroamerikkalaisille yleisöille. Verkoston perusti vuonna 1980 Robert L. Johnson tarjotakseen alustan musiikkivideoille, ja myöhemmin se laajeni alkuperäisohjelmiin ja dokumentteihin.

Nykyään BET on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista televisiokanavista afroamerikkalaisen yleisön keskuudessa, ja sen laaja ohjelmatarjonta sisältää musiikkia, alkuperäisiä tv-ohjelmia, elokuvia, uutisia ja tosi-tv-ohjelmia. Verkko isännöi myös palkintogaaloja, kuten BET Awards -kilpailua, jossa palkitaan mustien huippuosaamista viihteen, musiikin, urheilun ja hyväntekeväisyyden alalla.

BET Merkitys

BET on lyhenne sanoista Black Entertainment Television, kanava, joka palvelee pääasiassa afroamerikkalaista yleisöä.

BET:n perusti vuonna 1980 Robert L. Johnson, joka pyrki luomaan mustien viihteelle foorumin valtavirran mediassa. Nykyään BET tarjoaa monenlaista ohjelmaa, kuten uutisia, tosi-tv-ohjelmia, komediaa ja musiikkivideoita.

Vuosien varrella BET on joutunut kohtaamaan kritiikkiä ja kiistoja ohjelmistonsa ja mustan kulttuurin kuvaamisensa vuoksi. Tästä huolimatta kanava on edelleen suosittu ja vaikutusvaltainen viihdeteollisuudessa.

Rakastat tai vihaat sitä, mutta BET:n vaikutusta mustien ihmisten edustukseen mediassa ei voi kiistää. Se on antanut äänen aliedustetuille tarinoille ja taiteilijoille ja tarjonnut tilaa mustan huippuosaamisen kukoistukselle.

BET:n historia

BET:n (Black Entertainment Television) perusti Robert L. Johnson. Johnson vuonna 1980 mustien omistamana kaapelitelevisioverkkona. Idea BET:n perustamisesta lähti Johnsonin uskosta, että afroamerikkalaista yhteisöä edustaville ohjelmille oli tarvetta.

BET aloitti aluksi pienenä verkostona, jolla oli vain muutama tunti ohjelmaa päivässä. Monipuolisemman ohjelmatarjonnan kysynnän kasvaessa BET kuitenkin laajensi tarjontaansa ja alkoi esittää enemmän musiikkivideoita, alkuperäisohjelmia ja elokuvia.

Yksi BET:n merkittävimmistä ohjelmista oli "106&" Park" musiikkivideoiden lähtölaskentaohjelma, joka esitettiin vuosina 2000-2014. Tästä ohjelmasta tuli uskomattoman suosittu ja se auttoi vahvistamaan BET:n mainetta johtavana toimijana urbaanin viihteen alalla.

Vuonna 2001 Viacom osti BET:n, mikä herätti kiistaa joidenkin afroamerikkalaisten keskuudessa, joiden mielestä BET oli menettänyt alkuperäisen tarkoituksensa ja muuttunut liian kaupalliseksi. Kritiikistä huolimatta BET on jatkanut kukoistustaan ja on edelleen tärkeä foorumi afroamerikkalaisten äänille viihdemediassa.

BET Awards

BET on lyhenne sanoista Black Entertainment Television

BET Awards on vuosittainen tapahtuma, jossa juhlistetaan afroamerikkalaisten saavutuksia viihteen, musiikin, urheilun ja muiden kulttuurin alojen alalla. Seremonia lähetetään suorana BET:llä, ja se on erittäin odotettu tapahtuma afroamerikkalaisessa yhteisössä.

BET Awards järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001, ja siitä lähtien siitä on tullut yksi viihdeteollisuuden arvostetuimmista tapahtumista. Näytöksessä esiintyy joitakin musiikin ja viihteen suurimpia nimiä, ja lisäksi palkintoja jaetaan muun muassa parhaan näyttelijän, parhaan näyttelijättären ja parhaan hip hop -artistin kategorioissa.

Vuosien varrella BET Awards on juhlistanut monia afroamerikkalaisia ikoneita, kuten Whitney Houstonia, Michael Jacksonia ja Princeä. Seremonia on ollut myös foorumi, jolla on nostettu esiin tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä, ja puheissa ja esityksissä on usein keskitytty aiheisiin kuten poliisiväkivaltaan, rasismiin ja eriarvoisuuteen.

BET Awards ei ole vain afroamerikkalaisten saavutusten juhla, vaan myös kulttuuri-ilmiö, joka on auttanut muokkaamaan viihdeteollisuutta. Musiikin, esitysten ja puheiden kautta BET Awardsista on tullut afroamerikkalaisen kokemuksen heijastuma ja monimuotoisuuden ja osallisuuden juhla.

BET Experience

Mikä on BET Experience?

BET Experience on vuosittainen nelipäiväinen tapahtuma, jonka järjestää Black Entertainment Television (BET) -verkosto. Se on afroamerikkalaisen kulttuurin juhla, joka sisältää musiikkia, komediaa, muotia, urheilua ja paljon muuta. Tapahtuma järjestetään Los Angelesissa, Kaliforniassa, ja se houkuttelee monipuolista yleisöä kaikkialta maailmasta.

BET-kokemuksen historia

BET Experience lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 BET Awards -viikonloppuna, joka sisälsi BET Awards -seremonian. Vuosien varrella siitä on kasvanut suurempi tapahtuma, jossa on useita tapahtumapaikkoja ja jossa järjestetään erilaisia aktiviteetteja osallistujille. BET Experience -tapahtumaa pidetään tärkeänä foorumina, jossa esitellään mustien huippuosaamista ja edistetään mustan yhteisön yhtenäisyyttä.

Mitä odottaa BET Experience -tapahtumassa

 • Suosittujen artistien live-musiikkiesityksiä
 • Komediaesityksiä, joissa esiintyvät huippukoomikot
 • Muotinäytöksiä, joissa esitellään mustia muotisuunnittelijoita
 • Urheilukilpailut ja -pelit
 • Kauneus- ja lifestyle-seminaareja

BET Experience tarjoaa myös mahdollisuuden verkostoitua muiden mustien ammattilaisten ja yrittäjien kanssa. Tapahtumassa järjestetään erilaisia paneelikeskusteluja ja työpajoja, joiden tarkoituksena on voimaannuttaa ja inspiroida osallistujia.

Johtopäätös

BET Experience on jännittävä tapahtuma, joka juhlistaa mustaa kulttuuria ja edistää mustan yhteisön yhtenäisyyttä. Elävästä musiikista muotinäytöksiin, osallistujat voivat odottaa erilaisia aktiviteetteja, jotka esittelevät mustan huippuosaamisen parhaimmistoa. Tästä tapahtumasta on tullut keskeinen osa afroamerikkalaista yhteisöä, ja sen vaikutus tuntuu vielä vuosien ajan.

BET Television Network

BET Television Network on suosittu kaapelitelevisioverkko, joka on tunnettu viihdyttävien, mustaa kulttuuria juhlistavien ohjelmien esittämisestä. Verkko tarjoaa katsojille erilaisia ohjelmia, kuten draamoja, komediasarjoja, tosi-tv-sarjoja ja musiikkivideoita, jotka vetoavat monenlaiseen yleisöön.

BET Television Network on sitoutunut juhlistamaan moninaisuutta ja voimaannuttamaan mustaa yhteisöä. Verkosto on tunnettu ajatuksia herättävien dokumenttien, mukaansatempaavien erikoisohjelmien ja tapahtumien tuottamisesta ja lähettämisestä, joiden tavoitteena on kouluttaa, inspiroida ja kohottaa katsojia.

Joitakin BET Television Network -kanavalla esitettyjä suosittuja ohjelmia ovat Being Mary Jane, The Game, Boomerang ja The New Edition Story. Verkko on myös tuottanut ja lähettänyt menestyksekkäästi palkintosarjoja, kuten BET Awards, BET Hip Hop Awards ja Black Girls Rock!, joissa tunnustetaan ja juhlitaan mustien taiteilijoiden, muusikoiden ja kulttuuri-ikonien saavutuksia.

Kaiken kaikkiaan BET Television Networkista on tullut tärkeä osa televisiomaailmaa. Sen omistautuminen mustan kulttuurin edistämiselle ja laadukkaiden, mukaansatempaavien ohjelmien tuottamiselle on auttanut sitä saamaan yhteyden yleisöön ympäri maata ja sen ulkopuolella.

BET Her

BET Her on BET:n (Black Entertainment Television) alainen televisioverkko ja tuotemerkki, joka keskittyy viihde- ja ohjelmatarjontaan kaikenrotuisille naisille.

Verkko tarjoaa yhdistelmän alkuperäisohjelmia, elokuvia ja hankittuja ohjelmia, jotka on suunnattu naisten kiinnostuksen kohteisiin, kuten elämäntyyliin, terveyteen, ihmissuhteisiin ja perheeseen. Verkoston tavoitteena on tarjota alusta, jossa naiset näkevät itsensä edustettuina ja kuulevat ääntään.

 • BET Her tunnettiin alun perin nimellä Centric, joka aloitti toimintansa vuonna 1996.
 • Verkko nimettiin uudelleen BET Heriksi vuonna 2017, jotta se vastaisi paremmin verkoston yleisöä ja missiota.
 • BET Her lähettää muun muassa ohjelmia Hit the Floor, Being Mary Jane ja The Wendy Williams Experience.

BET Her jatkaa kasvuaan ja laajentaa ohjelmistonsa palvelemaan monipuolista naisyleisöä, joka on kiinnostunut erilaisista aiheista ja viihteestä.

BET+ suoratoistopalvelu

BET+ on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa yksinoikeuden BET-ohjelmiin ja -sisältöön. Syyskuussa 2019 lanseerattu BET+-alusta tarjoaa monenlaista sisältöä suosituista elokuvista, tv-sarjoista ja erikoisohjelmista. Tilaajat voivat katsoa vanhoja BET-ohjelmia tai löytää uutta sisältöä, jota ei ole koskaan aiemmin lähetetty.

BET+ tarjoaa myös alkuperäisohjelmia, kuten "First Wives Club" "Isompi" ja "American Gangster: Trap Queens" jotka ovat yksinoikeudella suoratoistopalvelussa. Lisäksi BET+:lla on laaja kirjasto afroamerikkalaisia elokuvia, dokumentteja ja stand up -komediasarjoja.

Palvelu maksaa 9 dollaria.99 euroa kuukaudessa, ja se on saatavilla useilla suoratoistoalustoilla, kuten iOS, Android, Apple TV, Amazon Fire TV ja Roku. BET+ tarjoaa myös uusille tilaajille seitsemän päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana he voivat kokeilla palvelua.

BET+:sta on tullut suosittu suoratoistopalvelu afroamerikkalaisen viihteen fanien keskuudessa, ja se on jatkanut sisällön kirjastonsa kasvattamista. Alusta tarjoaa ainutlaatuisen katselukokemuksen ja pääsyn ohjelmiin ja sisältöön, joita ei löydy mistään muualta.

BET Digital

BET Digital on Black Entertainment Televisionin (BET) osasto, joka on suosittu amerikkalainen kaapeli- ja satelliittitelevisiokanava. BET Digital hallinnoi kaikkia verkon digitaalisia ominaisuuksia ja tuottaa alkuperäistä digitaalista sisältöä eri alustoille.

BET Digitalin tehtävänä on luoda yhteys yleisöönsä digitaalisen median välityksellä luomalla kiinnostavaa ja viihdyttävää sisältöä, joka heijastaa mustaa kulttuuria. Se tuottaa monenlaista sisältöä, kuten uutisia, alkuperäisiä sarjoja, lyhytvideoita ja interaktiivisia kokemuksia.

Joitakin BET Digitalin suosituimpia digitaalisia ominaisuuksia ovat BET.com, BET Now -sovellus ja BET Her. BET.com on verkkosivusto, joka tarjoaa ajankohtaisia uutisia, viihdejournalismia, eksklusiivisia haastatteluja ja alkuperäistä sisältöä. BET Now -sovellus tarjoaa pääsyn suoriin TV-lähetyksiin, koko jaksoihin ja eksklusiivisiin pätkiin verkon ohjelmista. BET Her on kaapeliverkko, joka tarjoaa mustille naisille suunnattua ohjelmistoa, johon kuuluu alkuperäisiä sarjoja, elokuvia ja dokumentteja.

BET Digitalin digitaalisilla ominaisuuksilla on merkittävä vaikutus siihen, miten fanit kuluttavat sisältöä ja ovat vuorovaikutuksessa brändin kanssa. BET Digital ymmärtää, miten tärkeää pysyy digitaalisella alalla kehityksen kärjessä ja etsii säännöllisesti innovatiivisia tapoja sitouttaa yleisöään.

BET International

Johdanto

BET International on televisioverkko, jonka kohderyhmänä ovat pääasiassa Afrikka, Karibia, Eurooppa ja Yhdysvallat. BET International tarjoaa ohjelmistoa, joka sisältää musiikkivideoita, tosi-tv-ohjelmia ja uutissisältöä.

Ohjelmat

BET Internationalin ohjelmistossa on erilaisia ohjelmia ja tyylilajeja. Verkon alkuperäisohjelmiin kuuluu ohjelmia kuten "Top Actor Africa" ja "About The Business." BET Internationalin musiikkiohjelmat esittelevät urbaanin musiikin viimeisintä antia sekä tunnetuilta että nousevilta artisteilta. Kanavalla on myös uutisohjelmia, kuten "BET News Special" ja "BET Tonight."

Kansainvälinen laajentuminen

BET International laajensi toimintaansa Yhdysvaltojen ulkopuolelle vuonna 2008, kun se aloitti toimintansa Yhdistyneessä kuningaskunnassa Sky-kanavalla 194. Sittemmin BET International on aloittanut toimintansa useissa Afrikan maissa, kuten Etelä-Afrikassa, Nigeriassa ja Ghanassa. Kanava on myös laajentanut toimintaansa Karibialle ja Eurooppaan.

Palkinnot

BET International esittää oman palkintogaalansa, BET Awardsin, jossa esitellään musiikin, elokuvien, urheilun ja muiden alojen parhaita palkittavia. BET Awards -gaala houkuttelee viihdealan suurimpia nimiä, ja siitä on tullut yksi alan arvostetuimmista palkintogaaloista. BET International järjestää myös BET Hip Hop Awards -palkinnot, jotka keskittyvät erityisesti hip hop -genreen.

Johtopäätös

Kansainvälisesti tunnustettuna mediabrändinä BET International palvelee monipuolista yleisöä erilaisilla ohjelmilla. Verkoston sitoutuminen alkuperäissisällön luomiseen ja tavoittavuuden laajentamiseen on tehnyt siitä yhden urbaanin viihteen vaikutusvaltaisimmista kanavista.

BET Filantropia

BET ei ole vain merkittävä televisioverkko, vaan se on myös sitoutunut antamaan takaisin yhteisölle hyväntekeväisyystoiminnan kautta. BET Philanthropy on verkoston hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee erilaisia syitä ja järjestöjä, jotka ovat linjassa verkoston mission ja arvojen kanssa.

BET Philanthropyn kautta verkosto on tukenut aloitteita, kuten äänestäjien rekisteröintikampanjoita, nuorten mentorointiohjelmia ja katastrofiapua. He ovat myös tehneet yhteistyötä sellaisten järjestöjen kanssa kuin NAACP, United Way ja Boys and Girls Clubs of America.

BET Philanthropy tunnustaa, että on tärkeää nostaa esiin syrjäytyneitä yhteisöjä ja vahvistaa ääniä, jotka usein jäävät huomiotta. He pyrkivät hyväntekeväisyystoiminnallaan vaikuttamaan konkreettisesti niiden elämään, joita he palvelevat.

 • Voter Empowerment: BET Philanthropy työskentelee äänestäjien rekisteröinnin ja sitoutumisen lisäämiseksi syrjäytyneissä yhteisöissä.
 • Koulutus: BET Philanthropy tekee yhteistyötä järjestöjen kanssa, jotka tarjoavat koulutusmahdollisuuksia ja resursseja heikommassa asemassa oleville nuorille.
 • Katastrofiapu: BET Philanthropy tukee avustustoimia luonnonkatastrofien jälkeen.

Kaiken kaikkiaan BET Philanthropy on olennainen osa verkoston sitoutumista sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja yhteisölliseen osallistumiseen. Niiden ponnistelut ovat vaikuttaneet myönteisesti lukemattomiin yksilöihin ja yhteisöihin eri puolilla maata.

BETin sosiaalinen media

BET, joka on lyhenne sanoista Black Entertainment Television, on suosittu kaapelitelevisioverkko, joka palvelee afroamerikkalaista yleisöä. Televisio-ohjelmistonsa lisäksi BET on kuitenkin tehnyt merkittävän vaikutuksen myös sosiaalisen median maailmaan.

BET:llä on useita sosiaalisen median sivuja suosituilla alustoilla, kuten Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Näillä sivuilla BET jakaa monenlaista sisältöä, kuten julkkisuutisia, viihdepäivityksiä ja yksinoikeudella tehtyjä haastatteluja alan tunnetuimpien henkilöiden kanssa.

Sosiaalisen median sivujen lisäksi BET:llä on myös verkkosivusto, jossa on artikkeleita ja videoita alan uusimmista uutisista ja tapahtumista. Verkkosivustolla on myös käyttäjien tuottamaa sisältöä käsittelevä osio, jossa fanit voivat lähettää ja jakaa omaa sisältöään.

BET:n sosiaalisen median ansiosta verkosto voi olla yhteydessä katsojiinsa ja faneihinsa uusilla ja kiinnostavilla tavoilla. Jakamalla kohderyhmälleen merkityksellistä ja kiinnostavaa sisältöä BET:stä on tullut kiinteä osa afroamerikkalaisen yhteisön sosiaalista mediaa.

BETin suositut ohjelmat

BET, lyhenne sanoista Black Entertainment Television, on tuottanut laadukasta sisältöä jo yli 40 vuoden ajan. Tässä on joitakin osoitteessa suosituin ohjelmia verkossa:

 • Peli - draamasarja, jossa seurataan ammattilaisjalkapalloilijoiden ja heidän elämänkumppaniensa elämää.
 • Being Mary Jane - Gabrielle Unionin tähdittämässä sarjassa seurataan menestyvän uutisankkurin elämää, kun hän selviytyy henkilökohtaisista ja ammatillisista suhteistaan.
 • Boomerang - Sarja on reboot vuoden 1992 samannimisestä elokuvasta, ja siinä seurataan nuoria ammattilaisia, jotka selvittävät uraansa ja ihmissuhteitaan nykypäivän Atlantassa.
 • American Soul - a fiktiivinen kertomus Don Corneliuksen ja hänen ikonisen musiikki- ja tanssiohjelmansa Soul Trainin noususta.

BET tuottaa myös erilaisia tosi-tv-ohjelmia, kuten The Real Housewives of Atlanta -spinoffin Hollywoodin todelliset talomiehet ja deittiohjelma Roomaan rakkauden vuoksi.

BET-musiikkiohjelmat

BET Awards

BET Awards on Black Entertainment Televisionin (BET) isännöimä vuosittainen tapahtuma, jossa juhlistetaan afroamerikkalaisten ja muiden vähemmistöihin kuuluvien taiteilijoiden saavutuksia musiikin, television, urheilun ja elokuvien alalla. Tapahtumassa esiintyy livenä eri huippuartisteja, kuten Beyoncé, Rihanna, Travis Scott ja muita, jotka esittävät musiikkia. BET Awards -show on yksi eniten-katsotuin palkintoshow kaapelitelevisiossa, ja sitä on järjestetty vuodesta 2001 lähtien.

BET Hip Hop Awards

BET Hip Hop Awards on toinen Black Entertainment Televisionin isännöimä vuosittainen tapahtuma, joka keskittyy hip hop -musiikkiin ja -kulttuuriin. Tapahtumassa kuullaan live-esityksiä hip hop -artisteilta sekä palkintoja parhaille hip hop -musiikkivideoita, albumeita ja artisteja. Voittajat valitsee alan asiantuntijoista ja yleisöstä koostuva raati. Ensimmäinen BET Hip Hop Awards järjestettiin vuonna 2006, ja se on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella.

106& Park

106& Park oli musiikkivideoiden lähtölaskentaohjelma, jota esitettiin BET:ssä vuosina 2000-2014. Show sisälsi suosittujen musiikkiartistien live-haastatteluja, eksklusiivista kulissien takaista sisältöä ja jaksoja, joissa katsojat saattoivat soittaa ja pyytää suosikkimusiikkivideoitaan. Ohjelman juontajina toimi joukko nuoria, energisiä juontajia, jotka olivat yhteydessä ohjelman ydinyleisöön, joka koostui teini-ikäisistä ja nuorista aikuisista. Showsta tuli kulttuuri-ilmiö ja se auttoi käynnistämään useiden menestyneiden juontajien, kuten Bow Wow'n ja Rocsi Diazin, uran.

Rap City

Rap City oli musiikkivideo-ohjelma, joka esitettiin BET-ohjelmassa vuosina 1989-2008. Ohjelma keskittyi ensisijaisesti hip hop -musiikkiin ja -kulttuuriin, ja siinä esitettiin vierailevien artistien live-videoesityksiä sekä kommentteja ja haastatteluja merkittävien hip hop -hahmojen kanssa. Ohjelma tunnettiin karusta, underground-tunnelmastaan, ja se auttoi käynnistämään useiden merkittävien hiphop-ikonien, kuten Big Daddy Kanen, KRS-Onen ja Wu-Tang Clanin, uran.

 • BET-ohjelmat juhlistavat ja esittelevät afroamerikkalaisia ja muita vähemmistöartisteja musiikkiteollisuudessa.
 • BET Awards on vuosittainen tapahtuma, jossa tunnustetaan ja palkitaan musiikin, urheilun ja elokuvien parhaita saavutuksia.
 • BET Hip Hop -palkinnot on toinen vuosittainen tapahtuma, joka keskittyy erityisesti hip hop -musiikkiin ja -kulttuuriin.
 • 106& Park oli suosittu musiikkivideoiden lähtölaskentaohjelma, jota esitettiin BET-ohjelmassa 14 vuoden ajan.
 • Rap City oli pitkään jatkunut musiikkivideo-ohjelma, joka keskittyi hip hop -musiikkiin ja -kulttuuriin.

BET Specials

BET Awards

BET Awards on vuosittainen tapahtuma, jossa juhlistetaan afroamerikkalaisten ja muiden etnisten vähemmistöjen saavutuksia musiikin, näyttelemisen, urheilun ja muiden alojen alalla. Tapahtumassa on esityksiä, kunnianosoituksia ja palkintojen jakoja.

BET Hip Hop -palkinnot

BET Hip Hop Awards on vuosittainen tapahtuma, jossa tunnustetaan hiphop-artistien ja tuottajien panos. Ohjelmassa on esityksiä, cyphers ja palkintojenjako kategorioissa, kuten paras hiphop-video ja paras mixtape.

BET Experience

BET Experience on nelipäiväinen festivaali, joka esittelee afroamerikkalaista kulttuuria ja viihdettä. Tapahtuma sisältää live-esityksiä, seminaareja ja paneelikeskusteluja esimerkiksi yrittäjyydestä ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.

BET Gospel

BET Gospel on BET:n spin-off-verkko, joka keskittyy gospel-musiikkiin ja siihen liittyviin ohjelmiin. Verkossa on konsertteja, haastatteluja ja musiikkivideoita eri gospel-artisteilta.

BET Her

BET Her on toinen BET:n spin-off-verkosto, joka keskittyy afroamerikkalaisille naisille suunnattuun ohjelmistoon. Verkossa on ohjelmia muun muassa terveyteen, ihmissuhteisiin ja taloudelliseen voimaantumiseen liittyvistä aiheista.

BET-ristiriidat

Edustuksen puute BET-ohjelmistossa

BET:tä on arvosteltu siitä, että sen ohjelmatarjonta ei ole riittävän monipuolista ja että se ei edusta mustaa yhteisöä. Kriitikot väittävät, että BET ylläpitää usein negatiivisia stereotypioita eikä tarjoa laadukasta sisältöä, joka kuvastaa tarkasti mustien kokemuksia.

Huolimatta siitä, että verkko on viime vuosina pyrkinyt monipuolistamaan ohjelmistonsa, BET:n edustuksen puute sekä ruudussa että sen ulkopuolella on edelleen kiistanalainen ilmiö. Verkkoa on syytetty siitä, että se ei tue mustia luovia tekijöitä eikä se ole onnistunut edistämään monipuolisia tarinoita, jotka ylittävät tyypillisen "hoodin" ja "hiphopista" troopit.

kyseenalaiset liiketoimintakäytännöt

BET:tä on arvosteltu myös sen kyseenalaisista liiketoimintakäytännöistä ja avoimuuden puutteesta. Vuonna 2010 verkostoa vastaan nostettiin kanne, jossa BET:n väitettiin harjoittavan "epäreilua kilpailua" vaatimalla artisteja esiintymään heidän verkostossaan, jotta heitä voidaan harkita BET Awards -ehdokkaiksi. Kanteessa väitetään myös, että verkosto käytti tekijänoikeudellisesti suojattua materiaalia väärin ilman lupaa.

Lisäksi BET:tä on syytetty alipalkkauksesta työntekijöilleen ja mustien lahjakkuuksien hyväksikäytöstä voittojen vuoksi. Verkko oli myös kiistan keskipisteessä, kun entinen toimitusjohtaja Debra L. Lee myönsi itselleen vuonna 2017 huikean 6 miljoonan dollarin bonuksen, mikä herätti arvostelijoiden paheksuntaa, sillä he väittivät, että se oli kohtuuton summa yhtiölle, joka kamppailee laskevien katsojalukujen kanssa.

Kiisteltyjen sarjojen peruuttaminen

BET on joutunut arvostelun kohteeksi, koska se on peruuttanut ohjelmia, joita on pidetty kiistanalaisina tai ajatuksia herättävinä. Vuonna 2017 verkko peruutti "The Quad" -ohjelman, draamasarja, joka käsitteli rotuun, politiikkaan ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä kysymyksiä yliopistokampuksella. Sarja oli kerännyt omistautuneen seuraajakunnan ja kriitikoiden suosion, mikä sai fanit arvelemaan, että sen peruuttaminen johtui sen kiistanalaisesta aiheesta.

Vastaavasti BET peruutti "The Breaks", hiphop-teollisuudesta kertovan sarjan vain yhden tuotantokauden jälkeen, huolimatta pääosin myönteisistä arvosteluista ja intohimoisesta fanijoukosta. Fanit ovat syyttäneet verkkoa siitä, että se ei tue ja edistä ohjelmia, jotka poikkeavat tavanomaisesta ohjelmatarjonnasta ja rikkovat "turvalliseksi" katsotun rajoja content.