Tutustu perimmäiseen oppaaseen siitä, mikä voittaa mitä pokerissa

Oletko aloittelija, joka haluaa kokeilla onneaan pokerissa?? Onko sinulla vaikeuksia muistaa, mitkä kortit ovat korkeammalla kuin toiset?? Älä huoli, sillä me huolehdimme sinusta. Pokerin korttijärjestyksen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää pelin voittamisen kannalta. Koska pelissä on niin monia muunnelmia, sen tietäminen, mikä voittaa mitäkin, voi olla pelottava tehtävä.

Tässä artikkelissa annamme sinulle täydellisen oppaan pokerikäsien paremmuusjärjestyksestä. Käymme läpi kunkin käden hierarkian alimmasta korkeimpaan rankingiin ja tarjoamme näkemyksiä yleisistä pokeristrategioista, joiden avulla voit voittaa.

Pelasitpa sitten Texas Hold’emia, Omahaa tai Seven Card Studia, nämä rankingit pätevät kaikkialla. Istu siis alas, rentoudu ja valmistaudu oppimaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, mikä voittaa mitä pokerissa.

Pokerikäsien perusteet

Pokeri on korttipeli, jossa jokainen pelaaja pyrkii saamaan parhaan korttiyhdistelmän voittaakseen potin. Aluksi kaikille pelaajille jaetaan kaksi korttia - ns. taskukortit - kuvapuoli alaspäin. Tämän jälkeen pöytään jaetaan viisi yhteistä korttia kuvapuoli ylöspäin, ja pelaajat voivat käyttää näitä kortteja parhaan kätensä muodostamiseen.

Pelaajilla on kymmenen erilaista pokerikättä, jotka vaihtelevat High Cardista - pienimmästä kädestä - Royal Flushiin - korkeimpaan käteen. Kädet järjestetään seuraavassa järjestyksessä:

 • Royal Flush: A, K, Q, J, J, 10, kaikki samaa maata
 • Värisuora: Kaikki viisi samaa maata olevaa korttia peräkkäin
 • Neloset: Kaikki neljä samaa korttia
 • Full House: Kolme korttia yhtä arvoa ja kaksi korttia toista arvoa
 • Värisuora: Viisi korttia samaa maata, mutta ei peräkkäin
 • Suora: Viisi korttia peräkkäin, mutta ei samaa maata
 • Kolme samanlaista: Kolme samanarvoista korttia
 • Kaksi paria: Kaksi korttia yhtä arvoa ja kaksi korttia toista arvoa
 • Pari: Kaksi samanarvoista korttia
 • Korkea kortti: Korkein kortti kädessäsi, kun mikään muu yhdistelmä ei ole mahdollinen

On tärkeää muistaa, että jos kahdella tai useammalla pelaajalla on sama käden arvo, tasapelin ratkaisee käden korkeimman arvoisen kortin arvo. Jos esimerkiksi kahdella pelaajalla on ässäpari, se pelaaja, jolla on korkein potkukortti - seuraavaksi korkein kortti - voittaa käden LeoVegas.

Nyt kun tunnet pokerikäsien perusteet, on aika alkaa harjoitella taitojasi ja oppia lisää pelistä! Onnea!

Korkea kortti vs. Yksi pari

Korkea kortti ja yksi pari ovat kaksi pokerin heikointa kättä. Korkein kortti on silloin, kun sinulla ei ole paria tai yhdistelmää, ja korkein korttisi määrittää kätesi vahvuuden. Yksi pari on, kun sinulla on kaksi samanarvoista korttia, ja kolme muuta korttia voivat olla minkä tahansa arvoisia.

Jos kahdella pelaajalla on sama korkea kortti, toiseksi korkeimman kortin arvo ratkaisee voittajan. Jos kaikilla viidellä kortilla on sama arvo, tilanne on tasan, ja potti jaetaan pelaajien kesken. Jos kyseessä on yksi pari, pelaaja, jolla on korkein pari, voittaa. Jos molemmilla pelaajilla on sama pari, voittaja määräytyy korkeimman ei-parin mukaisen kortin perusteella.

Korkean kortin käsiä käytetään usein viimeisenä keinona, kun pelaajilla ei ole parempaa kättä. Yhden parin käsillä on hieman enemmän arvoa, mutta niitä voivat silti voittaa vahvemmat kädet, kuten kaksi paria, kolme paria, suora, värisuora, värisuora, täyskäsi, neloset, värisuora ja kuninkaallinen värisuora.

Pokerikäsien hierarkian ja kunkin käden vahvuuden tunteminen on tärkeää aloittelijoille, jotta he voivat pelata menestyksekkäästi. On olennaista olla strateginen ja ymmärtää kunkin käden kertoimet ja mahdolliset yhdistelmät, jotka voivat voittaa oman käden.

Kaksi paria vs. Kolme samanlaista

Käsien sijoitusten ymmärtäminen

Pokerissa on tärkeää ymmärtää eri käsien arvojärjestys. Kaksi yleisimmin sekaisin menevää kättä ovat kaksi paria ja kolme samanlaista. Kaksi paria koostuu kahdesta samanarvoisesta kortista, jotka on yhdistetty kahteen muuhun samanarvoiseksi luokiteltuun korttiin, jotka ovat erilaisia kuin ensimmäinen pari. Kolme samanlaista korttia on puolestaan käsi, joka sisältää kolme samanarvoista korttia.

Kahden parin ja kolmen samanlaisen pelaajan vertailu

Kun verrataan kahta paria ja kolmea samanlaista, kolmen samanlaisen käsi on aina vahvempi. Tämä johtuu siitä, että kolmella parilla on korkeampi sijoitus käsihierarkiassa kuin kahdella parilla. Jos esimerkiksi molemmilla pelaajilla on kaksi paria, joista toisella on 8- ja kuningaspari ja toisella 9- ja kymppipari, pelaaja, jolla on 9- ja kymppipari, voittaa.

Tietäen milloin luovuttaa

Pokeria pelatessa on tärkeää tietää, milloin käsi kannattaa luovuttaa. Jos sinulla on kaksi paria ja vastustajallasi on kolmoset, on erittäin suositeltavaa luovuttaa ja vähentää tappioita. Ei ole suositeltavaa yrittää bluffata tiensä ulos tästä tilanteesta, sillä todennäköisyys, että joka on ykkönen ovat alhaiset.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kun kyseessä on kaksi paria vastaan kolme samanlaista, kolme samanlaista on vahvempi käsi. Käsien eri arvojen tunteminen on pokerissa ratkaisevan tärkeää, ja sen ymmärtäminen, milloin kättä kannattaa luovuttaa, voi pelastaa sinut menettämästä paljon rahaa.

Suora vs. Värisuora: Eron ymmärtäminen

Suora

Suora pokerissa on viiden kortin yhdistelmä, riippumatta niiden maasta. Esimerkiksi 4, 5, 6, 7 ja 8, jotka ovat kaikki eri värisiä, muodostavat suoran.

Suorat asetetaan järjestyksessä korkeimman kortin perusteella. Tämä tarkoittaa, että 5, 6, 7, 8 ja 9:stä muodostettu suora voittaa 2, 3, 4, 5 ja 6:sta muodostetun suoran.

On tärkeää huomata, että ässää voidaan käyttää suoran täydentämiseen joko yhdistelmän korkeimpana tai matalimpana korttina.

Värisuora

Värivärillä tarkoitetaan pokerissa sitä, että sinulla on viisi korttia samaa maata, mutta ei välttämättä peräkkäin. Jos sinulla on esimerkiksi kädessäsi viisi ruutukorttia, sinulla on väri.

Värivärin arvojärjestys perustuu käden korkeimpaan korttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että värivärit, jotka koostuvat ässästä, kuninkaasta, kuningattaresta, jätkästä ja 10:stä (värin sama puku) voittaisi värin, jossa on 9, 8, 7, 6 ja 5 (samaa maata).

Jos kaksi värisuoraa kilpailee keskenään, se käsi, jossa on korkeimmalle sijoittunut kortti, voittaa. Jos molemmilla on sama korkein kortti, toiseksi korkein kortti ratkaisee voittajan, ja niin edelleen, kunnes voittaja on selvillä.

Suoran ja värin eron ymmärtäminen on tärkeää kaikille pokerinpelaajille. Vaikka molemmat ovat vahvoja käsiä, värin arvo on yleensä korkeampi, mutta tämä voi muuttua eri pelimuunnelmissa. Jatka harjoittelua ja opettelua, niin opit pelaamaan hetkessä!

Full House vs. Neloset

Mikä on täyskäsi?

Täyskäsi on pokerikäsi, joka koostuu kolmesta samanarvoisesta kortista ja kahdesta muunarvoisesta kortista." Jos pelaajalla on esimerkiksi kolme kuningasta ja kaksi kuningatarta, hänellä on täyskäsi.

Mikä on nelinpeli?

Neloset ovat pokerikäsi, joka koostuu neljästä samanarvoisesta kortista ja yhdestä muusta kortista. Jos pelaajalla on esimerkiksi neljä jätkää ja yksi kuningatar, hänellä on neljä samanlaista korttia.

Kumpi käsi voittaa?

Pokeripelissä korkeampi käsi voittaa. Jos täyskäsi vastaan. Neloset, neloset voittavat täyskäden. Neloset ovat paljon harvinaisempia käsiä, joten niillä on korkeampi arvojärjestys.

Miten tämä muistetaan?

Hyvä tapa muistaa, kumpi käsi voittaa toisen, on ajatella sanaa “neljä” Nelosessa, joka on korkeampi kuin sana “full” täyskädessä. Neljä samanlaista voittaa siis täyskäden.

Värisuora vs. Royal Flush: Mitä eroa on?

Värisuora

Värisuora on käsi, joka koostuu viidestä samanvärisestä kortista numerojärjestyksessä, esimerkiksi herttakortit 5-6-7-8-9. Tämä käsi voittaa kaikki alemman tason kädet, mukaan lukien kolmoset, täyskädet ja neloset.

Tavallisessa 52 kortin pakassa on 10 mahdollista suoran värin yhdistelmää: ässä-korkea, kuningas-korkea, kuningatar-korkea, jätkä-korkea, 10-korkea, 9-korkea, 8-korkea, 7-korkea, 6-korkea ja 5-korkea. Todennäköisyys saada värisuora Texas Hold'emissa on noin 0 %.03%.

Royal Flush

Kuninkaallinen väri on pokerin korkein käsi, ja se koostuu kymppistä, jätkästä, kuningattaresta, kuninkaasta ja ässästä, jotka ovat kaikki samaa maata. Esimerkiksi 10-J-Q-K-A pata. Koska kaikki kortit ovat samaa maata ja numerojärjestyksessä, kuninkaallinen väri katsotaan myös värisuoraksi, ja se voittaa kaikki alempiarvoiset kädet.

Kuninkaallinen väri on pokerin harvinaisin käsi, ja sen saamisen todennäköisyys Texas Hold'emissa on noin 0.0002%. Sitä pidetään kerran elämässä -kätenä, ja se yhdistetään usein suurten turnausten ja jättipottien voittamiseen.

Tärkeimmät asiat: Kuninkaallinen värisuora on erityyppinen värisuora, joka koostuu samanvärisistä kympeistä, jätkästä, kuningattaresta, kuninkaasta ja ässistä. Se on pokerin harvinaisin ja arvokkain käsi ja voittaa kaikki muut kädet.

Potin kertoimien ymmärtäminen

Mitä ovat potin kertoimet?

Potin kertoimet ovat tärkeä käsite pokerissa. Yksinkertaisesti sanottuna potin kertoimet tarkoittavat potin koon ja panoksen suhdetta, joka sinun on maksettava jatkaaksesi käden pelaamista. Potin kertoimien ymmärtäminen on tärkeää, koska sen avulla voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, pitäisikö tietyssä tilanteessa maksaa, luovuttaa vai korottaa.

Potin kertoimien laskeminen

Jotta voit laskea potin kertoimen, sinun on tiedettävä potin koko ja panoksen suuruus. Jos potissa on esimerkiksi 100 dollaria ja vastustajasi panostaa 10 dollaria, pottikertoimesi on 10:1. Jos vastustajasi panostaa 10 dollaria, pottikertoimesi on 10:1. Tämä tarkoittaa, että sinun on voitettava käsi vähintään 1 kertaa 10:stä, jotta voittaisit voiton.

Potin kertoimien käyttäminen päätöksenteossa

Kun olet laskenut potin kertoimet, voit käyttää niitä tehdessäsi päätöksiä siitä, haluatko maksaa, luovuttaa vai korottaa. Jos potin kertoimet ovat paremmat kuin mahdollisuutesi voittaa käsi, on yleensä hyvä idea maksaa panos. Jos potin kertoimet ovat huonommat kuin mahdollisuutesi voittaa käsi, on yleensä parasta luovuttaa. Jos sinulla on hyvät potin kertoimet ja vahva käsi, voit korottaa.

Potin kertoimiin vaikuttavat tekijät

Useat tekijät voivat vaikuttaa potin kertoimiin, kuten käden pelaajamäärä, sinun ja vastustajiesi tekemien panosten suuruus ja asemasi. Yleisesti ottaen, jos kädessä on enemmän pelaajia tai panokset ovat suuria, potin kertoimet ovat huonommat. Jos taas kädessä on vähemmän pelaajia tai panokset ovat pieniä, potin todennäköisyys paranee. Lisäksi jos olet myöhemmässä asemassa, potin kertoimet voivat olla paremmat, koska sinulla on enemmän tietoa vastustajiesi käsistä.

Johtopäätös

Potin kertoimet ovat tärkeä käsite pokerissa, ja niiden hallitseminen on tärkeää, jos haluat kehittyä taitavaksi pelaajaksi. Kun ymmärrät potin kertoimet ja käytät niitä päätöksenteossa, voit olla strategisempi ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä pokeripöydässä. Muista, että potin kertoimet eivät ole ainoa tekijä, joka on otettava huomioon päätöksiä tehdessäsi, mutta ne ovat tärkeä työkalu pokeriarsenaalissasi.

Bluffauksen perusteet

Bluffaaminen on olennainen osa pokeristrategiaa, mutta siinä ei ole kyse vain paremman käden teeskentelystä. Bluffaamiseksi onnistuneesti sinun on ymmärrettävä vastustajasi, pelitilanne ja toimintojesi mahdolliset seuraukset.

Yksi bluffaamisen avaimista on valita oikea hetki. Bluffaaminen pelin alkuvaiheessa, kun potti on pieni, voi olla riskialtista, koska vastustajasi saattavat todennäköisemmin maksaa bluffisi. Myöhemmillä kierroksilla, kun potti on suurempi ja vastustajasi ovat sijoittaneet enemmän rahaa, he saattavat olla haluttomampia maksamaan, jolloin on parempi aika bluffata.

Toinen tärkeä osa bluffausta on vastustajan lukeminen. Yritä tarkkailla heidän käyttäytymistään ja panostustapojaan määrittääksesi, kuinka vahva heidän kätensä on. Jos huomaat, että he vaikuttavat epävarmoilta kädestään tai jos he panostavat jatkuvasti pieniä summia, se voi olla hyvä tilaisuus bluffata.

On kuitenkin tärkeää tiedostaa myös bluffaamisen riskit. Jos bluffaat liian usein, vastustajasi saattavat huomata sen ja alkaa kutsua bluffiasi useammin. Tämä voi johtaa siihen, että menetät enemmän rahaa pitkällä aikavälillä. On siis tärkeää käyttää bluffausta säästeliäästi ja strategisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että bluffaaminen on tärkeä osa pokeristrategiaa, mutta sitä ei pidä käyttää holtittomasti. Huolellisella harkinnalla, havainnoinnilla ja ajoituksella bluffaaminen voi olla tehokas työkalu pokeriarsenaalissasi.

Tietäen milloin luovuttaa: Ratkaisevaa pokerin voittamisen kannalta

Älä jahtaa häviäviä käsiä

Yksi suurimmista virheistä, joita aloittelijat tekevät pokerissa, on yrittää pelastaa häviävä käsi sen sijaan, että luovuttaisi. Tämä voi johtaa siihen, että heität hyvää rahaa huonon perään ja lopulta häviät enemmän pitkällä aikavälillä. Jos sinulla ei ole vahvaa kättä, on parempi luovuttaa ja odottaa parempaa tilaisuutta kuin yrittää bluffata tiensä tappiollisen käden läpi.

Arvioi vastustajasi käyttäytymistä

Toinen tärkeä tekijä luovutusajankohdan määrittämisessä on vastustajiesi käyttäytymisen seuraaminen. Panostavatko he aggressiivisesti vai pelaavatko he varovaisesti?? Jos he pelaavat aggressiivisesti, heillä on todennäköisesti vahva käsi. Saattaa olla parasta luovuttaa ja odottaa parempaa tilaisuutta. Jos he pelaavat varovaisesti, voit ehkä bluffata itsesi läpi.

Harkitse kertoimia

Joskus kyse on vain todennäköisyyksien punnitsemisesta. Jos sinulla on keskivertokäsi ja potti on pieni, pelaamisen jatkaminen ei ehkä ole riskin arvoista. Jos sinulla on kuitenkin vahva käsi ja potti on suuri, voi olla riskin arvoista jatkaa pelaamista ja mahdollisesti voittaa paljon. Kun osaat lukea pöytää ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä kertoimien perusteella, voit lisätä riskiä mahdollisuuksiasi menestyä.

Älä anna tunteiden hallita päätöstäsi

Lopuksi on tärkeää, ettet anna tunteidesi hämärtää arvostelukykyäsi. Jos olet tappioputkessa, on helppo turhautua ja pyrkiä voittoon. Tämä voi kuitenkin johtaa impulsiivisiin ja riskialttiisiin päätöksiin. Pysy järkevänä ja ajattele objektiivisesti jokaista kättä. Älä pelkää taittaa, jos todennäköisyyksiä ovat't eduksesi.

Sijainnin merkitys

Kun pelaat pokeria, asemallasi pöydässä voi olla merkittävä vaikutus pelin lopputulokseen. Sijainti on termi, jota käytetään kuvaamaan sitä, missä istut suhteessa jakajaan, ja se voi vaikuttaa siihen, missä järjestyksessä toimit kunkin panostuskierroksen aikana.

Yleensä on parempi olla myöhemmässä asemassa, eli toimia vasta vastustajasi jälkeen, koska tällöin saat enemmän tietoa heidän käsistään. Jos toimit ensimmäisenä, sinulla on vain vähän tietoa, ja sinun on ehkä arvattava, mitä vastustajallasi on hallussasi. Jos taas olet myöhemmässä asemassa, sinulla on ollut tilaisuus tarkkailla vastustajasi toimia ja voit tehdä perustellumman päätöksen.

Myöhäisemmässä asemassa voit myös bluffata tehokkaammin. Jos vastustajasi ovat epävarmoja kätensä vahvuudesta ja toimit viimeisenä, voit tehdä suuren panostuksen ja mahdollisesti pelästyttää heidät luovuttamaan.

Asema on erityisen tärkeä pelatessasi Texas Hold'emia, joka on yksi suosituimmista pokerimuunnelmista. Texas Hold'emissa jakajan nappi liikkuu myötäpäivään pöydän ympäri jokaisen käden jälkeen, mikä tarkoittaa, että jokaisen pelaajan asema muuttuu pelin aikana. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota omaan asemaan ja mukauttaa strategiaa sen mukaisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että positio on pokeristrategian kriittinen osa-alue, jota ei pidä jättää huomiotta. Pelaajat, jotka pystyvät hyödyntämään asemaansa, voivat saada etulyöntiaseman vastustajiinsa nähden ja voittaa pitkällä aikavälillä tasaisemmin.

Vinkkejä asemissa pelaamiseen

Ymmärrä aseman merkitys

Asemassa oleminen tarkoittaa sitä, että toimit vastustajasi jälkeen. Tämä antaa sinulle etulyöntiaseman, koska pääset näkemään, mitä he tekevät, ennen kuin teet päätöksiä. On tärkeää ymmärtää tämän edun arvo ja käyttää sitä hyödyksesi.

Kiinnitä huomiota vastustajiin

Kun pelaat positiossa, on tärkeää kiinnittää huomiota vastustajiesi toimiin ja käyttää tätä tietoa päätöksissäsi. Tämä tarkoittaa, että sinun on tarkkailtava heidän panoskokojaan, taipumuksiaan ja käsivalikoimaansa. Näin voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja mahdollisesti päihittää vastustajasi.

Pidä vaihteluväli laaja

Kun pelaat positiossa, on tärkeää pitää vaihteluväli laaja. Tämä tarkoittaa, että pelaat erilaisia käsiä etkä vain premium-käsiä. Näin voit painostaa vastustajiasi enemmän ja mahdollisesti voittaa enemmän potteja.

Käytä asemaasi blindien ja potin varastamiseen

Yksi positiossa pelaamisen eduista on kyky varastaa blindit ja potit. Tämä tarkoittaa korottamista tai panostamista silloin, kun vastustajasi kädet ovat heikot tai he eivät ole osuneet floppiin. Näin voit voittaa potteja ilman, että sinun tarvitsee näyttää kättäsi.

Tiedä milloin luovuttaa

Positiossa pelaaminen ei tarkoita, että sinun pitäisi aina pelata jokaista kättä. Sinun on silti tiedettävä, milloin luovuttaa ja milloin jatkaa pelaamista. On tärkeää arvioida käden vahvuus ja tilanne ennen päätöksen tekemistä.

Päätelmä

Asemassa pelaaminen on tärkeä osa pokeria. Ymmärtämällä aseman merkityksen, kiinnittämällä huomiota vastustajiin, pitämällä valikoimasi laajana, käyttämällä asemaasi blindien ja potin varastamiseen ja tietämällä, milloin luovuttaa, sinusta voi tulla menestyksekkäämpi pokerinpelaaja.

Vinkkejä aseman ulkopuolella pelaamiseen

Ymmärrä riski

Kun pelaat pokerissa asemasta, olet epäedullisessa asemassa, koska sinun on pakko toimia ensimmäisenä tietämättä, mitä muut pelaajat tekevät. Tämä tarkoittaa, että sinun on oltava erityisen varovainen ja vältettävä riskinottoa, kun et ole varma tilanteesta. Liian aggressiivinen pelaaminen aseman ulkopuolella voi saattaa sinut haavoittuvaan asemaan ja johtaa tarpeettomiin tappioihin.

Ole valikoiva käsien suhteen

Kun olet aseman ulkopuolella, sinun on oltava nirso pelaamiesi käsien suhteen. Sinun on oltava tietoinen siitä, että pelaat vastustajia vastaan, joilla on asema sinuun nähden. Tämän vuoksi sinun tulisi välttää pelaamasta heikkoja käsiä, jotka saattavat asettaa sinut vaikeaan tilanteeseen, ja keskittyä sen sijaan vahvoihin käsiin, jotka ovat riskinoton arvoisia.

Älä takerru käteesi

Yksi yleinen virhe, jonka pelaajat tekevät pelatessaan aseman ulkopuolella, on kiintyä tunteellisesti käteensä. Tämä pätee erityisesti silloin, kun heillä on ensiluokkainen aloituskäsi. Vahva käsi ei kuitenkaan takaa voittoa pokerissa. Kun olet aseman ulkopuolella, sinun on oltava valmis luopumaan kädestä, jos tilanne sitä vaatii.

Pidä vastustajasi mielessä

Kun pelaat aseman ulkopuolella, on tärkeää pitää vastustajasi mielessäsi. Sinun tulisi kiinnittää huomiota heidän pelityyliinsä ja taipumuksiinsa, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä. Tämä auttaa ennakoit heidän siirtojaan ja suunnittelet strategiat sen mukaisesti.

Pysy rauhallisena ja keskittyneenä

Paikan ulkopuolinen pelaaminen voi olla stressaavaa, varsinkin jos et ole tottunut siihen. On kuitenkin tärkeää pysyä rauhallisena ja keskittyneenä. Vältä arvaamattomia päätöksiä ja mieti asioita rauhassa. Näin voit tehdä parempia päätöksiä ja välttää kalliita virheitä.

Pokerikäsien arvojärjestys huijauslappu

Aloittelijana pokerin maailmassa on tärkeää ymmärtää käsien arvojärjestys, jotta voi tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja voittaa pelejä. Tässä on huijausluettelo eri pokerikäsien vahvuudesta nousevassa järjestyksessä:

 • Korkea kortti: Kun sinulla ei ole mitään muita tärkeysjärjestyksessä olevia käsiä, korkein korttisi on ratkaiseva tekijä. Ässä on korkein ja sen jälkeen kuningas, kuningatar, jätkä ja niin edelleen.
 • Parit: Kaksi samanarvoista korttia. Esimerkiksi kaksi ässää.
 • Kaksi paria: Kaksi parisarjaa. Esimerkiksi kaksi kuningasta ja kaksi kuningatarta.
 • Kolme samanlaista: Kolme samanarvoista korttia. Esimerkiksi kolme jätkää.
 • Suora: Viisi korttia numerojärjestyksessä maasta riippumatta. Esimerkiksi 2-3-4-5-6.
 • Värisuora: Viisi korttia samaa maata, ei numerojärjestyksessä. Esimerkiksi kaikki hertat.
 • Full House: Kolme samanlaista ja pari. Esimerkiksi kolme 8:aa ja kaksi 4:ää.
 • Neloset: Neljä samanarvoista korttia. Esimerkiksi neljä ässää.
 • Värisuora: Viisi korttia numerojärjestyksessä, kaikki samaa maata. Esimerkiksi: 9-10-Jack-Jack-Queen-King of Spades.
 • Kuninkaallinen väri: Värisuora ässällä, kuninkaalla, kuningattarella, kuningattarella, jätöllä ja 10:llä. Kaikki samaa maata.

Nyt kun ymmärrät paremmin erilaisia pokerikäsiä, voit käyttää tätä huijauslomaketta apuna pelien aikana. Muista, että käden vahvuus on vain yksi tekijä pelissä, ja strategialla ja psykologialla on myös suuri merkitys. Harjoittele, opettele ja pidä hauskaa!

Yleiset pokeritermit, jotka on hyvä tietää

Blind

Blind viittaa pakotettuun panokseen, jonka kaksi pelaajaa, jotka istuvat suoraan jakajan vasemmalla puolella, tekevät Texas Hold'em- ja Omaha-peleissä. Jakajaa välittömästi vasemmalla puolella oleva pelaaja asettaa pienen blindin, kun taas kaksi paikkaa vasemmalla istuva pelaaja asettaa ison blindin.

Floppi

Termiä floppi käytetään viittaamaan kolmeen ensimmäiseen yhteiseen korttiin, jotka jaetaan kuvapuoli ylöspäin pöytään Texas Hold'em -pelissä. Floppia seuraa toinen panostuskierros.

River

River tarkoittaa viidettä ja viimeistä yhteistä korttia, joka jaetaan kuvapuoli ylöspäin pöytään Texas Hold'em -pelissä. Sitä seuraa viimeinen panostuskierros, jonka jälkeen pelaajat paljastavat korttinsa voittajan määrittämiseksi.

Showdown

Showdown on pokerikierroksen viimeinen vaihe, jossa jäljellä olevat pelaajat paljastavat korttinsa voittajan selvittämiseksi. Pelaaja, jolla on pelisääntöjen mukaan korkein käsi, voittaa potin.

Call

Kun pelaaja vastaa edellisen panoksen määrää, hänen sanotaan maksaneen. Calling on yksi pokerin perusliikkeistä foldauksen ja korotuksen ohella.

Korotus

Korottaminen on sitä, kun pelaaja lisää edellisen panoksensa kokoa. Tämä tehdään yleensä painostamaan vastustajia ja kasvattamaan potin kokoa.

Fold

Luovuttaminen tarkoittaa sitä, että pelaaja päättää luopua kädestään ja kaikista tähän mennessä pottiin laittamistaan pelimerkeistä. Pelaajat voivat luovuttaa, kun he uskovat kätensä olevan heikko tai kun he haluavat säästää pelimerkkinsä parempaa tilaisuutta varten.

Potti

Potilla tarkoitetaan rahamäärä tai pelimerkkejä, jotka pelaajat ovat antaneet tietyssä kädessä. Käden voittaja ottaa potin.

Etiketti pokeripöydässä

Muiden pelaajien kunnioittaminen

Kun osallistut pokeripeliin, on tärkeää aina osoittaa kunnioitusta pöydän muita pelaajia kohtaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pidättäydyt epäkohteliaista tai halventavista kommenteista, pidät tunteesi kurissa ja vältät kaikenlaista käytöstä, jota voidaan pitää epäkunnioittavana tai häiritsevänä.

Huomion kiinnittäminen peliin

Toinen tärkeä osa pokerietikettiä on pelin seuraaminen koko ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että keskitytään kortteihin ja muihin pelaajiin ja vältetään häiriötekijöitä, jotka voivat johtaa siihen, että menetät vuoron tai tulkitset pelin väärin. On myös tärkeää välttää turhaa rupattelua tai muita häiriöitä, jotka voisivat häiritä pelin sujuvuutta.

Sääntöjen noudattaminen

Sen lisäksi, että osoitat kunnioitusta muita pelaajia kohtaan ja kiinnität huomiota peliin, on myös tärkeää noudattaa pelisääntöjä. Tämä tarkoittaa panostusrajojen, korotusvaatimusten ja muiden pelin keskeisten näkökohtien tuntemista ja niiden noudattamista koko ajan. Se tarkoittaa myös jakajan ja muiden pelisääntöjen noudattamisesta vastaavien virkailijoiden kunnioittamista.

Riitojen käsittely

Lopuksi on tärkeää tietää, miten pokeripelin aikana mahdollisesti syntyviä riitoja käsitellään. Tämä tarkoittaa sitä, että vältetään yhteenottoja tai riitoja muiden pelaajien kanssa ja sen sijaan haetaan apua jakajalta tai toimitsijalta mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi. Noudattamalla näitä peruskäytöstapoja voit auttaa varmistamaan, että pokerin pelaaminen pysyy hauskana, nautinnollisena ja kunnioittavana kokemuksena kaikille osapuolille.

Missä pelata pokeria verkossa

Nykyään internet on täynnä erilaisia sivustoja ja alustoja, joilla voit pelata pokeria verkossa. Voi olla ylivoimaista valita yksi, varsinkin jos olet aloittelija. Ennen kuin rekisteröidyt mille tahansa pokerisivustolle, sinun on kuitenkin otettava huomioon useita tekijöitä, kuten sivuston maine, pelivalikoima, käyttökokemus, maksuvaihtoehdot ja bonukset.

Yksi suosituimmista paikoista pelata pokeria verkossa on PokerStars. Se tarjoaa laajan valikoiman pelejä ja turnauksia, ja sitä pidetään yhtenä alan luotettavimmista pokerisivustoista. Toinen erinomainen valinta on 888poker, joka tarjoaa myös loistavia pelivaihtoehtoja ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän.

Jos etsit yhdysvaltalaisille pelaajille sopivaa sivustoa, harkitse Ignition Pokeria, sillä se toimii maassa laillisesti. Americas Cardroom on myös erinomainen vaihtoehto, jolla on uskollinen fanikunta ja usein järjestettäviä kampanjoita.

Muita merkittäviä pokerisivustoja, jotka kannattaa tarkistaa, ovat BetOnline, PartyPoker ja GGPoker. Ennen kuin valitset sivuston, on tärkeää tehdä tutkimusta ja lukea muiden pelaajien arvosteluja, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen. Muista pelata vastuullisesti ja pitää hauskaa. Onnea!