Kuka laulaa Poker Face? Tutustu artistiin listaykköseksi nousseen hitin takana

Poker Face on yksi 2000-luvun suurimmista pop-hiteistä, ja sitä on soitettu radioasemilla ympäri maailmaa lukemattomia kertoja. Kappaleesta tuli heti klassikko, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, ja sen jälkeen sitä ovat coveroineet lukuisat artistit eri genreistä.

Mutta kuka on tämän unohtumattoman hittisinglen takana oleva artisti?? Vastaus ei ole kukaan muu kuin Lady Gaga. Stefani Joanne Angelina Germanottana syntynyt Lady Gaga rynnisti musiikkikentälle 2000-luvun lopulla ainutlaatuisella muotitajullaan, omituisilla musiikkivideoillaan ja tarttuvilla pop-hymneillään, kuten Just Dancella ja Poker Facella.

Tässä artikkelissa tarkastelemme perusteellisesti Lady Gagan nousua kuuluisuuteen, Poker Facen syntytarinaa ja sitä, mikä teki singlestä niin menestyksekkään. Olitpa sitten vannoutunut Gaga-fani tai vain nautit tarttuvasta popmusiikista, jatka lukemista saadaksesi lisätietoja artistista, joka on yhden vuosikymmenen suurimmista hiteistä takana.

Etsitkö "Poker Face" -biisin takana olevaa artistia??

Jos ihmettelet, kuka on hitti-singlen "Poker Face" takana olet oikeassa paikassa. Tästä sähköistävästä kappaleesta tuli välitön hitti, kun se julkaistiin vuonna 2008.

Taiteilija "Poker Facen" takana ei ole kukaan muu kuin Lady Gaga. Tämä tunnettu poplaulaja nousi kuuluisuuteen 2000-luvun lopulla ja on siitä lähtien tehnyt nimeä itselleen.

"Poker Face" oli yksi Lady Gagan ensimmäisistä suurista hiteistä, ja siitä tuli nopeasti fanien suosikki. Kappaleen tarttuva biitti ja mieleenpainuva kertosäe ovat tehneet siitä yhden viime vuosikymmenen ikonisimmista kappaleista LeoVegas.

Olitpa Lady Gagan vankkumaton fani tai vain satunnainen kuuntelija, on vaikea kieltää "Poker Facen" vaikutusta on vaikuttanut musiikkimaailmaan. Joten jos etsit artistia tämän uskomattoman hitti-singlen takana.., katso vain Lady Gaga itse.

Lahjakas muusikko, joka toi meille "Poker Facen"..

Jokaisen hittisinglen takana on lahjakas artisti, joka on valanut sydämensä ja sielunsa musiikkiinsa. "Poker Facen" takana oleva artisti ei ole kukaan muu kuin ikoninen Lady Gaga. Hänen ainutlaatuinen persoonansa ja uskomaton äänensä ovat tehneet hänestä musiikkialan rakastetun ikonin.

Stefani Joanne Angelina Germanotta, joka tunnetaan taiteilijanimellä Lady Gaga, nousi kuuluisuuteen debyyttialbumillaan "The Fame" vuonna 2008. Albumi, joka sisälsi hittejä, kuten "Paparazzi" ja "Just Dance" ansaitsi kriitikoiden suosion ja vakiinnutti hänen asemansa musiikkiteollisuuden merkittävänä voimana.

Lady Gagan musiikki tunnetaan tarttuvista biiteistä, sisäänpäinkääntyneistä sanoituksista ja uskomattomasta laulusta. Hänen kappaleensa käsittelevät usein rakkauden, voimaantumisen ja itsensä hyväksymisen teemoja. Hän on voittanut uransa aikana lukuisia palkintoja, muun muassa useita Grammy-palkintoja ja Golden Globe -palkintoja.

 • Lady Gagan ainutlaatuinen muotitaju ja yliampuvat esitykset ovat myös saaneet hänelle uskollisen fanijoukon.
 • Musiikkiuransa lisäksi Lady Gaga on esiintynyt useissa elokuvissa ja tv-ohjelmissa.
 • Hän on myös filantrooppi, joka käyttää alustaansa tietoisuuden lisäämiseksi tärkeistä asioista, kuten mielenterveydestä ja LGBTQ+-oikeuksista.

Kaiken kaikkiaan Lady Gagan valtava lahjakkuus ja omistautuminen taideteokselleen ovat tehneet hänestä yksi eniten aikamme rakastetuimmiksi taiteilijoiksi. "Poker Face" Vaikka se on vain yksi hänen lukuisista hiteistään, se on edelleen fanien suosikki ja todiste hänen uskomattomasta musiikillisesta osaamisestaan.

Varhainen elämä

Stefani Joanne Angelina Germanotta, joka tunnetaan ammatillisesti nimellä Lady Gaga, syntyi 28. maaliskuuta 1986 New Yorkissa. Hän kasvoi katolisessa perheessä Upper West Sidella ja kävi yksityistä katolista koulua.

Lady Gaga aloitti pianonsoiton opettelun jo nelivuotiaana, ja kolmetoistavuotiaana hän alkoi kirjoittaa omaa musiikkia. Hän sai vaikutteita David Bowien, Queenin ja Madonnan kaltaisilta artisteilta, ja pian hän esiintyi avoimissa mikrofoni-illoissa ja festivaaleilla ympäri New Yorkia.

Valmistuttuaan lukiosta Lady Gaga opiskeli New Yorkin yliopiston Tisch School of the Arts -yliopistossa, mutta jätti opinnot kesken toisen vuoden aikana jatkaakseen musiikkiuraansa täysipäiväisesti. Hän alkoi työskennellä lauluntekijänä muille artisteille, kuten Britney Spearsille ja Akonille, ennen kuin sai itse levytyssopimuksen levy-yhtiön kanssa.

Lady Gagan ainutlaatuinen tyyli ja musiikillinen lahjakkuus saivat hänet nopeasti seuraajiksi, ja hän julkaisi debyyttialbuminsa "The Fame" vuonna 2008. Albumi oli kaupallinen menestys, ja se sisälsi hittisinglejä, kuten "Just Dance" ja "Poker Face" joka siivitti Lady Gagan kansainväliseen maineeseen.

Musiikkiuran alku

Lady Gaga, oikealta nimeltään Stefani Joanne Angelina Germanotta, syntyi 28. maaliskuuta 1986 New Yorkissa. Hän varttui italialaista alkuperää olevassa perheessä ja altistui nuorena musiikin eri muodoille. 4-vuotiaana hän alkoi soittaa pianoa ja 13-vuotiaana hän oli kirjoittanut ensimmäisen pianoballadinsa.

Teini-ikäisenä Lady Gaga oli vahvasti mukana musiikkielämässä ja hän esiintyi eri bändeissä ympäri New Yorkia. Hän kävi New Yorkin yliopiston Tisch School of the Arts -koulua, jossa hän opiskeli musiikkia ja esiintyi erilaisissa teatteriesityksissä. Tänä aikana hän alkoi esitellä lahjakkuuttaan laulujen kirjoittamisessa ja alkoi rakentaa pientä kannattajakuntaa.

Vuonna 2006 Lady Gaga sai sopimuksen Def Jam Recordings -levy-yhtiöltä, mutta myöhemmin hänet erotettiin levy-yhtiöltä ilman, että hän olisi julkaissut yhtään musiikkia. Lannistumatta hän jatkoi musiikin työstämistä ja alkoi esiintyä eri paikoissa ympäri New Yorkia. Yhden näistä keikoista aikana Vincent Herbert löysi hänet, ja lopulta hän teki sopimuksen hänen levy-yhtiönsä Streamline Recordsin kanssa, joka on Interscope Recordsin tytäryhtiö.

Ensimmäinen albumin julkaisu

Vuonna 2008 artisti hittisinglen "Poker Face" takana debytoi ensimmäisellä studioalbumillaan "The Fame"." Albumi julkaistiin 19. elokuuta 2008, ja se sai kriitikoiden suosiota. Levy sisältää sekoituksen elektronisia, pop- ja tanssikappaleita, jotka esittelevät artistin ainutlaatuista tyyliä ja musiikillista luovuutta.

Albumi sisältää hittisinglejä, kuten "Just Dance" "Poker Face" ja "Paparazzi" jotka kaikki nousivat listojen kärkeen ja vahvistivat artistin asemaa musiikkiteollisuuden nousevana supertähtenä. "The Fame" sisältää myös yhteistyötä tunnettujen tuottajien ja muusikoiden, kuten RedOnen ja Colby O'Donisin kanssa.

Albumin menestys toi artistille lukuisia palkintoehdokkuuksia ja voittoja, kuten Grammy-palkinnon parhaasta elektronisesta/tanssialbumista ja useita MTV Video Music Awards -palkintoja. "The Fame" myi maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen myydyimmistä albumeista.

 • "The Fame" oli artistin ensimmäinen studioalbumi
 • Albumi sisältää hittisinglejä, kuten "Just Dance" "Poker Face" ja "Paparazzi"
 • Albumi sai kriitikoiden suosion ja sitä myytiin maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta
 • Taiteilija voitti lukuisia palkintoja "The Fame" -elokuvasta Grammy-palkinto parhaasta elektronisesta/tanssialbumista

The Fame: Lady Gagan läpimurtoalbumi

Lady Gagan vuonna 2008 julkaistu debyyttialbumi The Fame nosti hänet maailmanlaajuiseen maineeseen ja vahvisti hänen asemaansa pop-ikonina. Albumilla on hittejä kuten "Just Dance" "Poker Face" ja "Paparazzi" jotka kaikki nousivat listojen kärkeen maailmanlaajuisesti. The Famea on myyty maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa kappaletta ja se toi Lady Gagalle kaksi Grammy-palkintoa.

The Famen kappaleille ovat ominaisia tarttuvat biitit, voimakas laulu ja provosoivat sanoitukset. Lady Gagan ainutlaatuinen tyylitaju ja teatraaliset esitykset vaikuttivat myös hänen menestykseensä ja erottavat hänet muista saman genren artisteista.

Albumin teemoja ovat rakkaus, maine ja itsensä vahvistaminen. Lady Gaga on kertonut avoimesti kamppailustaan mielenterveyden ja riippuvuuden kanssa, ja monet The Famen kappaleista käsittelevät näitä aiheita rehellisesti ja haavoittuvasti.

The Fame on vaikuttanut pysyvästi populaarikulttuuriin, inspiroinut muotivirtauksia, tanssirutiineja ja lukemattomia covereita ja parodioita. Se on edelleen osoitus Lady Gagan lahjakkuudesta lauluntekijänä, esiintyjänä ja kulttuurivoimana, ja sitä juhlivat edelleen niin fanit kuin kriitikotkin.

Ikoninen kappale "Poker Face"

"Poker Face" on vuonna 2008 julkaistu ikoninen pop-kappale, josta tuli nopeasti maailmanlaajuinen hitti. Kappaleen vauhdikas tempo ja tarttuva kertosäe sekä nokkelat sanoitukset saivat heti yleisön puolelleen ympäri maailmaa. Sen suosio nosti artistin parrasvaloihin ja vakiinnutti heidän paikkansa popkulttuurin historiassa.

Kappaleen sanoituksista - jotka kertovat todellisten tunteiden piilottamisesta ja "pokerinaaman" pukemisesta - on tullut osa arkikieltä. Kappaleen takana olevaa artistia on ylistetty hänen äänialastaan, lauluntekotaidoistaan ja ainutlaatuisesta tyylistään. Kappale on innoittanut covereita, remixejä ja jopa tanssivillityksen.

"Poker Face" on voittanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia ja vakiinnuttanut paikkansa popmusiikin historiassa. Menestys on nostanut artistin yhdeksi kaikkien aikojen myydyimmistä muusikoista. Kappale on edelleen suosittu ja siitä on tullut pop-kulttuurin peruspilari."

Menestys listoilla

Poker Facen nousu

"Poker Face" julkaistiin vuonna 2008 siitä tuli nopeasti valtava hitti Lady Gagalle. Kappale vietti kaksikymmentä viikkoa Billboard Hot 100 -listalla ja oli korkeimmillaan numero kaksi. Se oli listaykkönen myös useissa muissa maissa, kuten Australiassa, Kanadassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Poker Facen odottamaton menestys auttoi vakiinnuttamaan Lady Gagan aseman popmusiikin suurena voimana. Kappaleen tarttuva melodia ja ainutlaatuiset sanoitukset saivat yleisön ympäri maailmaa, ja se on edelleen yksi Lady Gagan suosituimmista ja tunnistettavimmista kappaleista.

Muita listahittejä

"Poker Face" oli vasta alkua Lady Gagalle, joka julkaisi useita menestyksekkäitä albumeita ja hittisinglejä. Vuonna 2009 hän julkaisi kappaleen "Bad Romance" josta tuli toinen listahitti ja joka voitti useita palkintoja. Muita Lady Gagan suosittuja kappaleita ovat muun muassa "Born This Way" "Just Dance" ja "Shallow" jonka hän esitti Bradley Cooperin kanssa elokuva A Star is Born.

 • The Fame (2008)
 • The Fame Monster (2009)
 • Born This Way (2011)
 • Artpop (2013)
 • Joanne (2016)
 • Chromatica (2020)

Huolimatta laajasta menestyksestään listoilla Lady Gaga jatkaa popmusiikin rajojen ylittämistä ja itsensä uudelleen keksimistä jokaisen uuden julkaisunsa myötä, mikä on tuonut hänelle paikan yhtenä aikamme vaikutusvaltaisimmista artisteista.

"Poker Facen" vaikutus pop-kulttuurissa

"Poker Facen" julkaisu Lady Gagan vuonna 2008 esittämä kappale merkitsi käännekohtaa popkulttuurissa. Kappaleesta tuli välitön hitti ja se nousi listojen kärkeen monissa maissa ympäri maailmaa. Lady Gagan musiikin ja muodin ainutlaatuinen tyyli vaikutti merkittävästi musiikkiteollisuuteen ja tasoitti tietä monille muille artisteille.

Tarttuvien sanoitustensa ja vauhdikkaan temponsa ansiosta "Poker Face" tuli nopeasti bilehymni ja pop- ja tanssimusiikin fanien suosikki. Se on esiintynyt lukuisissa tv-ohjelmissa ja elokuvissa, mikä on vakiinnuttanut sen paikan popkulttuurin historiassa.

Lady Gagan räikeällä tyylillä ja rohkeilla muotivalinnoilla on ollut suuri vaikutus myös pop-kulttuuriin. Hänen asunsa, joihin usein kuuluu taidokkaita päähineitä ja yliampuvia asusteita, ovat inspiroineet lukemattomia muotivirtauksia, ja fanit ympäri maailmaa ovat jäljitelleet niitä. Hänen vaikutuksensa ulottuu muodin lisäksi taiteeseen, aktivismiin ja jopa politiikkaan.

Kaiken kaikkiaan Lady Gagan "Poker Face" on jättänyt pysyvän perinnön pop-kulttuuriin, joka edelleen inspiroi uusia artisteja ja viihdyttää faneja ympäri maailmaa. Rakastit tai vihasit häntä, Lady Gagan vaikutusta musiikkiteollisuuteen ja sen ulkopuolelle ei voi kiistää.

Yhteistyöt ja kiertueet

Koko uransa ajan hittisinglen "Poker Face" takana ollut artisti on tehnyt yhteistyötä lukuisten muiden muusikoiden kanssa ja lähtenyt useille kiertueille.

Yksi merkittävä yhteistyö oli Beyoncén kanssa kappaleessa "Telephone" josta tuli suuri hitti ja joka johti yhteiseen esiintymiseen vuoden 2010 Grammy-gaalassa. Toinen yhteistyö oli Tony Bennettin kanssa albumilla "Cheek to Cheek" joka sisälsi jazz-standardeja ja voitti Grammy-palkinnon parhaasta perinteisestä poplaulualbumista.

Mitä tulee kiertueisiin, artisti on lähtenyt useille maailmanlaajuisille kiertueille, mukaan lukien pitkäaikainen "Monster Ball Tour" "The Fame Monster" -albuminsa tueksi." Kiertueeseen kuului yli 200 keikkaa viidellä mantereella, ja se oli yksi vuoden tuottoisimmista kiertueista.

Artisti on myös kiertänyt seuraavien albumiensa, kuten "Born This Way", tueksi "ARTPOP" ja "Joanne." Näillä kiertueilla esiintyi taidokkaita pukuja, monimutkaisia lavasteita ja vaikuttavia koreografioita, jotka saivat yleisön ihastumaan.

Kaiken kaikkiaan "Poker Facen" takana oleva artisti on vakiinnuttanut asemansa dynaamisena ja monipuolisena esiintyjänä, joka pidentää jatkuvasti popmusiikin rajoja ja viihdyttää yleisöä maailmanlaajuisesti.

The Fame Monster

The Fame Monster on Lady Gagan debyyttialbumin The Fame uudelleenjulkaisu. Se julkaistiin 18. marraskuuta 2009, ja se sisältää kahdeksan uutta kappaletta, mukaan lukien hittisingle "Bad Romance". Albumi oli erittäin menestyksekäs, ja se nousi listojen kärkeen yli 20 maassa.

The Fame Monster vie kuulijat matkalle Lady Gagan synkkään ja kieroutuneeseen mieleen. Albumin kappaleet käsittelevät rakkauden, seksin ja maineen kaltaisia teemoja ja heijastavat Gagan omia kokemuksia musiikkiteollisuudesta. Albumi osoittaa Gagan monipuolisuuden artistina, sillä sen kappaleet vaihtelevat tanssipop-hymneistä pianoballadeihin.

Albumin ikonisin kappale "Bad Romance", sisältää Gagalle ominaisen sekoituksen tarttuvia koukkuja ja synkkiä, mietiskeleviä sanoituksia. Kappaleessa käsitellään ihmissuhteiden pimeämpää puolta, kuten "I want your love, and I want your revenge". Kappaleen musiikkivideo on yhtä ikoninen, ja siinä Gaga esiintyy useissa taidokkaissa ja usein groteskissa puvuissa.

Kaiken kaikkiaan The Fame Monster on erittäin vaikutusvaltainen albumi, joka vahvisti Lady Gagan asemaa pop-ikonina. Sen teemat rakkaudesta, seksistä ja kuuluisuudesta puhuttelevat kuulijoita tänäkin päivänä, eikä sen vaikutusta popmusiikkiin voi liioitella.

Jatkuva menestys

Poker Face -kappaleen menestyksen jälkeen Lady Gaga julkaisi useita muita hittisinglejä. Vuonna 2011 hän julkaisi "Born This Way" josta tuli iTunes-kaupan nopeimmin myynyt single ja josta hän sai Grammy-ehdokkuuden. Samanniminen albumi debytoi Billboard 200 -listan ykkösenä ja myi yli miljoona kappaletta ensimmäisellä julkaisuviikollaan.

Vuonna 2013 Lady Gaga julkaisi "ARTPOP" -albumin joka debytoi Billboard 200 -listan ykkösenä. Albumilla kuultiin hittisinglejä kuten "Applause" ja "Do What U Want." Sen jälkeisinä vuosina Lady Gaga on jatkanut listaykköseksi nousseen musiikin luomista, mukaan lukien hänen yhteistyönsä Bradley Cooperin kanssa elokuvan "A Star is Born" soundtrackilla."

Musiikkiuransa lisäksi Lady Gagasta on tullut myös menestynyt näyttelijä. Hän on esiintynyt useissa elokuvissa, kuten "A Star is Born" josta hän sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta naispääosasta. Hän on myös esiintynyt televisiosarjoissa, kuten "American Horror Story" josta hän voitti Golden Globe -palkinnon.

Joanne: Lady Gagan henkilökohtainen albumi

Johdanto Joanneen

Joanne on maailmankuulun artistin Lady Gagan viides studioalbumi. Albumi julkaistiin 21. lokakuuta 2016, ja se sisältää laulajattaren henkilökohtaisemman ja riisutumman lähestymistavan. Albumi nimettiin Gagan edesmenneen tädin, Joanne Germanottan, mukaan, joka kuoli 19-vuotiaana lupuksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Joannen tekeminen

Lady Gaga työskenteli Joanne-albumilla monien merkittävien tuottajien ja muusikoiden kanssa, kuten Mark Ronsonin, Kevin Parkerin ja Florence Welchin kanssa. Albumilla on sekoitus eri tyylilajeja, kuten countrya, poppia ja rockia, ja siihen on vaikuttanut monia eri sukupolvien artisteja. Albumi sai kriitikoiden ylistystä, ja sitä kehuttiin sen raa’asta ja sisäänpäin kääntyneestä lyriikasta sekä kokeilemisesta eri soundien kanssa.

Joannen perintö

Joannea on pidetty merkittävänä käännekohtana Lady Gagan uralla, sillä se esitteli artistin haavoittuvamman ja aidomman puolen… Albumi sai kiitosta osallistavuudestaan ja kaikkien ihmisten juhlistamisesta heidän taustastaan tai suuntautumisestaan riippumatta. Albumi debytoi Billboard 200 -listan ykkösenä, mikä tekee siitä Gagan neljännen peräkkäisen ykkösalbumin. Nykyään Joanne on edelleen vaikutusvaltainen ja tärkeä albumi Lady Gagan diskografiassa.

Viimeaikaiset projektit

Uuden albumin julkaisu

"Poker Face" -singlehitin takana oleva artisti on hiljattain julkaissut uuden albumin nimeltä "Chromatica". Albumilla on yhteistyötä useiden muiden artistien kanssa ja se tutkii erilaisia teemoja ja ääniä kuin aiemmat julkaisut.

Yhteistyö muotilinjan kanssa

Musiikkinsa lisäksi artisti on myös tehnyt yhteistyötä suositun muotimerkin kanssa luodakseen uuden vaatemalliston. Mallistossa on rohkeita ja uskaliaita malleja, jotka heijastavat artistin ainutlaatuista tyyliä.

Tuleva kiertue

Artistin fanit ovat innoissaan kuullessaan, että hän on ilmoittanut tulevasta kiertueesta, jolla hän aikoo mainostaa uutta albumiaan. Kiertue pysähtyy ympäri maailmaa ja on varmasti jännittävä ja unohtumaton kokemus faneille.

Hyväntekeväisyyspyrkimykset

Artisti on myös osallistunut useisiin hyväntekeväisyystoimiin viime vuosina. Hän on lahjoittanut aikaansa ja resurssejaan järjestöille, jotka tukevat muun muassa LGBTQ+-oikeuksia ja mielenterveystietoutta.

Viimeaikaiset projektitKuvaus
Uuden albumin julkaisuArtistin uusin albumi "Chromatica", tutkii uusia teemoja ja sisältää yhteistyötä muiden artistien kanssa.
Yhteistyö muotilinjan kanssaTaiteilija on tehnyt yhteistyötä erään muotimerkin kanssa luodakseen malliston rohkeita ja rohkeita vaatemalleja.
Tuleva kiertueFanit voivat odottaa tulevaa kiertuetta, jolla artistin uutta albumia mainostetaan ja jolla pysähdytään ympäri maailmaa.
HyväntekeväisyyspyrkimyksetArtisti on ollut mukana erilaisissa hyväntekeväisyyskohteissa, kuten LGBTQ+-oikeuksissa ja mielenterveystietoisuudessa.

Viitteet

 • MTV News Staff. (2009, 2. huhtikuuta). Lady Gagan "Poker Face" oli ykkösbiisi 12 vuotta sitten tänään. Haettu osoitteesta www.mtv.com/news/1742449/lady-gaga-pokeri-kasvo-numero-1-viisari-kuuma-100-12-vuotta-juhlavuosi/
 • Reutersin henkilökunta. (2009, marraskuu 18). Lady Gaga: Gaga: The Fame Monster. Haettu osoitteesta www.reuters.com/article/us-music-ladygaga-idUSTRE5AH2QB20091118
 • Big Machine Label Group. Lady Gaga. Haettu osoitteesta www.bigmachinelabelgroup.com/artist/lady-gaga/
 • Rolling Stone Staff. (2019, January 23). Lady Gaga: Gaga: Miten hänen aivonsa saivat hänet tänne. Haettu osoitteesta www.rollingstone.com/music/music-features/lady-gaga-grammys-2019-brain-new-ideas-783301/
 • Genius Staff. Lady Gaga - Poker Face. Haettu osoitteesta genius.com/Lady-gaga-poker-face-lyrics