Kertoimien lukeminen: Aloittelijan opas

Jos olet uusi urheiluvedonlyönnissä, kertoimien lukeminen voi olla hämmentävää ja pelottavaa. Kertoimet ovat kaikkien urheiluvedonlyöntien perusta, ja niiden ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää tehdä tietoon perustuvia vetoja. Tässä artikkelissa selvitämme kertoimien perusteet ja annamme vinkkejä siitä, miten niitä voi lukea kuin ammattilainen.

Mitä kertoimet ovat?

Pohjimmiltaan kertoimet kuvaavat tapahtuman toteutumisen todennäköisyyttä. Urheiluvedonlyönnissä kertoimia käytetään määrittämään onnistuneen vedon mahdollinen voitto. Kertoimet näytetään yleensä jossakin kolmesta muodosta: Amerikkalainen, desimaalinen tai murtoluku.

Amerikkalaiset kertoimet

Amerikkalaiset kertoimet tunnetaan myös nimellä moneyline-kertoimet. Ne näytetään tyypillisesti plus- tai miinusmerkillä numeron edessä. Kertoimet, joissa on miinusmerkki, kertovat rahamäärän, joka sinun on panostettava voittaaksesi 100 dollaria, kun taas kertoimet, joissa on plusmerkki, kertovat rahamäärän, joka sinun on panostettava voittaaksesi 100 dollaria voittaa, jos panostat $100.

Amerikkalaiset kertoimetVoitto 100 dollarin panoksellaImplisiittinen todennäköisyys
-110$90.9152.38%
+120$12045.45%
-220$45.4568.75%
+200$20033.33%

Jos esimerkiksi kerroin on -150, sinun on panostettava 150 dollaria voittaaksesi 100 dollaria. Jos kerroin on +150, voitat 150 dollaria, jos panostat 100 dollaria.

Desimaaliset kertoimet

Desimaalikertoimet ovat suosittuja Euroopassa ja Australiassa. Ne näytetään numerona, jossa on kaksi desimaalia. Määrittääksesi mahdollisen voittosi voit yksinkertaisesti kertoa panoksesi desimaalikertoimella.

DesimaalikertoimetVoitto 100 dollarin vedostaImplisiittinen todennäköisyys
1.91$19152.36%
2.25$22544.44%
1.45$14568.97%
3.00$30033.33%

Esimerkiksi, jos kertoimet ovat 2.50 ja panostat 100 dollaria, mahdollinen voittosi on 250 dollaria.

Murtolukukertoimet

Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa käytetään yleisesti murtokertoimia. Ne näytetään murtolukuna, jossa ensimmäinen luku edustaa mahdollista voittoa ja toinen luku panostettavaa summaa LeoVegas.

MurtokertoimetVoitto 100 dollarin panoksellaImplisiittinen todennäköisyys
2/1$20033.33%
5/2$25028.57%
4/9$44.4469.23%
1/5$2083.33%

Jos esimerkiksi kerroin on 5/1, voitat 5 dollaria jokaista panostamaasi 1 dollaria kohden.

Kertoimien lukeminen

Nyt kun ymmärrät erityyppiset kertoimet, paneudutaan siihen, miten niitä luetaan. Tärkeintä on ymmärtää, mitä kertoimet kertovat tapahtuman todennäköisyydestä.

Todennäköisyys

Ensimmäinen vaihe on määrittää kertoimien implisiittinen todennäköisyys. Tätä varten sinun on muunnettava kertoimet prosenttiluvuiksi. Näin se tehdään:

 • Amerikkalaiset kertoimet: Jos haluat muuntaa amerikkalaiset kertoimet todennäköisyydeksi, sinun on käytettävä seuraavia kaavoja:
 • Negatiiviset kertoimet: Todennäköisyys = (kertoimet / (kertoimet + 100)) x 100
 • Positiiviset kertoimet: Todennäköisyys = (100 / (kertoimet + 100)) x 100

Jos esimerkiksi kertoimet ovat -150, voiton todennäköisyys on (150 / (150 + 100)) x 100 = 60 %. Jos kertoimet ovat +150, voiton todennäköisyys on (100 / (150 + 100)) x 100 = 40 %.

 • Desimaalikertoimet: Jos haluat muuntaa desimaalikertoimet todennäköisyydeksi, jaa yksinkertaisesti 1 kertoimella ja kerro 100:lla. Esimerkiksi jos kertoimet ovat 2.50, voiton todennäköisyys on 1 / 2.50 x 100 = 40%.
 • Murtokertoimet: Jos haluat muuntaa murtokertoimet todennäköisyydeksi, sinun on käytettävä seuraavaa kaavaa:
 • Todennäköisyys = (Toinen numero / (Ensimmäinen numero + Toinen numero)) x 100

Jos esimerkiksi kerroin on 5/1, voiton todennäköisyys on (1 / (5 + 1)) x 100 = 16.67%.

Voitto

Kun olet määrittänyt kertoimien implisiittisen todennäköisyyden, voit laskea mahdollisen voitonmaksun. Tätä varten sinun on kerrottava panoksesi luvulla kertoimet ja vähennä panoksesi. Näin se tehdään:

 • Amerikkalaiset kertoimet: Jos haluat laskea mahdollisen voiton amerikkalaisille kertoimille, sinun on käytettävä seuraavia kaavoja:
 • Negatiiviset kertoimet: Voitto = (panos / kerroin) x 100
 • Positiiviset kertoimet: Voitto = (Kertoimet / 100) x panos

Jos esimerkiksi panostat 150 dollaria kertoimella -150, mahdollinen voittosi on (150 dollaria / 150) x 100 = 100 dollaria. Jos panostat 100 dollaria kertoimella +150, mahdollinen voittosi on (150 / 100) x 100 dollaria = 150 dollaria.

 • Desimaalikertoimet: Laskeaksesi mahdollisen voiton desimaalikertoimilla kerrotaan panoksesi kertoimella. Jos esimerkiksi panostat 100 dollaria kertoimella 2.50, potentiaalinen voittosi olisi 100 dollaria x 2.50 = $250.
 • Murtokertoimet: Jos haluat laskea mahdollisen voiton murtokertoimilla, sinun on käytettävä seuraavaa kaavaa:
 • Voitto = (ensimmäinen numero / toinen numero) x panos

Jos esimerkiksi panostat 10 dollaria kertoimelle 5/1, mahdollinen voittosi olisi (5 / 1) x 10 dollaria = 50 dollaria.

Vinkkejä kertoimien lukemiseen

 • Ymmärtää erityyppiset kertoimet ja miten ne muunnetaan.
 • Määritä kertoimen implisiittinen todennäköisyys ennen vedonlyöntiä.
 • etsiä parhaita kertoimia maksimoidaksesi mahdollisen voittosi.
 • Älä keskity vain kertoimiin - ota huomioon myös muita tekijöitä, kuten loukkaantumiset, sää ja joukkueen kunto.
 • Hallinnoi pelikassaasi huolellisesti äläkä koskaan panosta enempää kuin voit varaa hävitä.
Salla Tallus
Salla Tallusverified

Kertoimien lukeminen voi aluksi tuntua ylivoimaiselta, mutta harjoittelemalla sinusta tulee ammattilainen hetkessä. Erilaisten kertoimien ymmärtäminen ja niiden muuntaminen on ratkaisevan tärkeää tietoon perustuvien vedonlyöntien tekemisessä. Muista aina ottaa huomioon muutkin tekijät kuin todennäköisyydet sekä hallinnoi pelikassaasi huolellisesti. Hyvää vedonlyöntiä!

FAQ

K: Mitä ovat kertoimet?

V: Kertoimet kuvaavat tapahtuman toteutumisen todennäköisyyttä, ja niitä käytetään urheiluvedonlyönnissä määrittämään onnistuneen vedon mahdollinen voitto.

K: Mitä eri kertoimia on olemassa??

V: Kolme yleisintä kertoimen tyyppiä ovat amerikkalainen (moneyline), desimaalinen ja murtolukukertoimen tyyppi.

K: Miten amerikkalaiset kertoimet toimivat?

V: Amerikkalaiset kertoimet näytetään yleensä numeron edessä olevalla plus- tai miinusmerkillä. Kertoimet, joissa on miinusmerkki, kertovat rahamäärän, joka sinun on panostettava voittaaksesi 100 dollaria, kun taas kertoimet, joissa on plusmerkki, kertovat rahamäärän, jonka voitat, jos panostat 100 dollaria.

K: Miten desimaalikertoimet toimivat?

A: Desimaalikertoimet näytetään numerona, jossa on kaksi desimaalia. Määrittääksesi mahdollisen voittosi, yksinkertaisesti kerrot panoksesi desimaalikertoimella.

K: Miten murtokertoimet toimivat??

V: Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa käytetään yleisesti murtolukukertoimia. Ne näytetään murtolukuna, jossa ensimmäinen luku edustaa mahdollista voittoa ja toinen luku panostettavaa summaa.

K: Miten muunnan kertoimet todennäköisyydeksi??

V: Kertoimen muuntaminen todennäköisyydeksi vaihtelee kertoimen tyypin mukaan. Amerikkalaisissa kertoimissa sinun on käytettävä eri kaavoja negatiivisille ja positiivisille kertoimille. Kun kyseessä on desimaalinen kerroin, jaat yksinkertaisesti kertoimen 1 kertoimella ja kerrot sen 100:lla. Murtolukukertoimia varten käytetään erityistä kaavaa.

K: Miten lasken mahdollisen voittoni??

V: Mahdollisen voittosi laskentamenetelmä vaihtelee myös kertoimen tyypin mukaan. Amerikkalaisissa kertoimissa käytetään eri kaavoja negatiivisille ja positiivisille kertoimille. Kun kyseessä ovat desimaalikertoimet, kerro panoksesi yksinkertaisesti kertoimella. Murtolukukertoimia varten käytetään erityistä kaavaa.

K: Mitä minun pitäisi ottaa huomioon lukiessani kertoimia??

V: Itse kertoimien lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös muita tekijöitä, kuten loukkaantumiset, sää ja joukkueen kunto.

K: Miten voin maksimoida mahdollisen voittoni??

V: Parhaiden kertoimien etsiminen ja pelikassan huolellinen hallinta voivat auttaa sinua maksimoimaan mahdollisen voittosi.

K: Miten voin oppia lukemaan kertoimia paremmin??

V: Harjoittelun ja kokemuksen myötä voit lukea kertoimia ja tehdä tietoon perustuvia vetoja entistä paremmin.

K: Onko mahdollista voittaa jatkuvasti urheiluvedonlyönnissä??

V: Vaikka urheiluvedonlyönnillä on mahdollista tienata rahaa, se on On tärkeää muistaa, että ei ole olemassa takuuvarmaa tapaa voittaa. Vedonlyönti on aina tehtävä vastuullisesti ja pitkäjänteisesti.

K: Voinko käyttää kertoimia pelin lopputuloksen ennustamiseen??

V: Vaikka kertoimet voivat antaa tietoa tapahtuman toteutumisen todennäköisyydestä, niihin ei pidä luottaa ainoana tekijänä pelin lopputuloksen ennustamisessa.

K: Mitkä ovat yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää kertoimia lukiessa??

V: Joitakin yleisiä virheitä ovat esimerkiksi se, ettei ymmärrä eri kertoimien tyyppejä, ei ota huomioon muita tekijöitä kertoimien lisäksi ja panostaa enemmän kuin voit varaa hävitä.

K: Onko saatavilla resursseja, joiden avulla voisin oppia lisää kertoimien lukemisesta??

V: Verkossa on saatavilla monia resursseja, kuten artikkeleita, opetusohjelmia ja foorumeita, jotka voivat auttaa sinua parantamaan ymmärrystäsi kertoimista ja urheiluvedonlyönnistä yleisesti ottaen.

K: Miten pääsen alkuun urheiluvedonlyönnissä??

A: Ennen kuin aloitat urheiluvedonlyönnin aloittamisen, on tärkeää ymmärtää kertoimien perusteet ja kehittää vankka käsitys urheilulajeista ja joukkueista, joista aiot lyödä vetoa. On myös tärkeää hallita pelikassaasi huolellisesti ja panostaa vastuullisesti.