Plus-miinuksen ymmärtäminen vedonlyönnissä: Mitä sinun on tiedettävä

Jos olet kiinnostunut urheiluvedonlyönnistä, olet luultavasti kuullut termit "plus" ja "plus" ja "miinus" heitetään ympäriinsä. Mutta mitä ne tarkoittavat? Näiden termien ymmärtäminen on tärkeää, jos haluat tehdä tietoon perustuvia vedonlyöntipäätöksiä ja mahdollisesti ansaita voittoa.

Lyhyesti sanottuna "plus" ja "miinus" viittaavat pistejakoon, joka on tapa tasoittaa pelikenttää vedonlyöntiottelussa. "Miinus" Joukkue on voittajasuosikki, joten sen on voitettava tietyllä määrällä pisteitä, jotta se pystyy kattamaan erotuksen ja sen vedon katsotaan voittavan. "plus" Joukkue on altavastaaja ja voi hävitä pelin, kunhan se pitää pisteet tietyssä pisteiden välissä.

Mutta siinä on muutakin. Plusmiinuksen ymmärtäminen voi myös auttaa sinua määrittämään seuraavat asiat kuinka paljon rahaa voitat tai häviät. Kunkin joukkueen kertoimet ilmoitetaan negatiivisena tai positiivisena numerona, joka ilmaisee vedonlyöjän voiton, jos se voittaa. A "miinus" numero osoittaa, kuinka paljon sinun pitäisi panostaa voittaaksesi 100 dollaria, kun taas "plus" tarkoittaa, että numero kertoo, kuinka paljon voittaisit, jos panostaisit 100 dollaria.

Kaiken kaikkiaan plusmiinuksen merkityksen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta voit tehdä tietoon perustuvia vedonlyöntipäätöksiä, laskea mahdollisia voittoja ja viime kädessä päästä voitolle urheiluvedonlyönnissä. Olitpa sitten kokenut vedonlyöjä tai vasta aloittelija, ota aikaa tutustua tähän tärkeään peliin!

Plussan ja miinuksen ymmärtäminen urheiluvedonlyönnissä

Mitä tarkoittaa plus miinus?

Plus-miinus, joka tunnetaan myös nimellä point spread tai handicap, on yleisin tapa lyödä vetoa urheilutapahtumista. Se on järjestelmä, jolla pyritään tasoittamaan pelikenttää antamalla altavastaajalle etumatka ja suosikille tasoitus. Yksinkertaisesti sanottuna plus-miinus osoittaa, mikä joukkue on suosikki ja mikä joukkue on altavastaaja, ja kuinka monta pistettä suosikki voi voittaa tai altavastaaja voi hävitä ja silti peittää voiton LeoVegas.

Joukkueen kertoimen vieressä oleva plusmerkki (+) tarkoittaa, että joukkue on altavastaaja, ja miinusmerkki (-) tarkoittaa, että se on suosikki. Plus- tai miinusmerkin vieressä oleva luku on piste-ero, joka kertoo, kuinka monta pistettä suosikin on voitettava kattaakseen erotuksen tai altavastaaja ei saa hävitä kattaakseen erotuksen.

Jos esimerkiksi New York Knicks pelaa Los Angeles Lakersia vastaan ja Knicksin kertoimen vieressä on plusmerkki (+), se tarkoittaa, että se on altavastaaja, ja Lakers on suosikki, jonka kertoimen vieressä on miinusmerkki (-). Jos piste-ero on -5.5, se tarkoittaa, että Lakersin on voitettava vähintään 6 pisteellä, jotta Lakersin voittoa koskeva veto voidaan lyödä. Toisaalta, jos joku lyö vetoa Knicksin puolesta, hän voittaa vedon, jos Knicks joko voittaa pelin suoraan tai häviää enintään 5 pisteellä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että plusmiinusjärjestelmän ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää urheiluvedonlyönnin onnistumisen kannalta. Sen avulla vedonlyöjät voivat määrittää suosikin ja altavastaajan tietyssä ottelussa ja sen, kuinka monta pistettä suosikin on voitettava tai altavastaajan on hävittävä, jotta se kattaisi erotuksen. Loppujen lopuksi urheiluvedonlyönnissä on kyse tietoon perustuvien päätösten tekemisestä, ja plus miinus -lukutaito on olennainen osa tätä päätöksentekoprosessia.

Plus-miinusmerkkien rooli urheiluvedonlyönnissä

Urheiluvedonlyönnissä plusmiinusjärjestelmä on tärkeä tekijä vedon lopputuloksen määrittämisessä. Plus-miinus, joka tunnetaan myös nimellä piste-ero, on menetelmä, jota käytetään tasoittamaan kahden joukkueen välistä pelikenttää antamalla pistemarginaali altavastaajana pidetylle joukkueelle. Marginaali lisätään tai vähennetään sitten suosikkijoukkueen lopullisesta pistemäärästä sen määrittämiseksi, onko veto voitto vai tappio.

Jos esimerkiksi jalkapallojoukkue on noteerattu -6:lla.5, se tarkoittaa, että se on suosikki ja sen on voitettava vähintään 7 pisteen erolla, jotta se kattaisi spreadin ja jotta se voittaisi vedon. Sitä vastoin, jos joukkue on listattu +6:een.5, se tarkoittaa, että joukkue on altavastaaja ja voi hävitä jopa 6 pistettä ja silti kattaa spreadin ja tarjota voittavan vedon.

Plusmiinusjärjestelmä on suunniteltu tekemään vedonlyönnistä molempia joukkueita yhtä houkuttelevaa, sillä teoreettisen spreadin ansiosta molemmat joukkueet voittavat vedon yhtä todennäköisesti. Se lisää urheiluvedonlyöntiin myös strategian ja analyysin elementin, sillä vedonlyöjien on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin joukkueen suorituskyky, loukkaantumiset ja sääolosuhteet päättäessään, lyödäänkö vetoa, että joukkue kattaa spreadin vai ei.

Kaiken kaikkiaan plusmiinuksen merkitystä urheiluvedonlyönnissä ei voi aliarvioida. Se on ratkaiseva tekijä, joka on otettava huomioon vedonlyönnissä, ja se voi usein tehdä eron voittavan ja häviävän vedon välillä.

Plus-miinus -vedonlyönnin eri tyypit

Plusmiinusvedonlyönti on suosittu urheiluvedonlyönnin laji, jossa vedonlyönti pelin tai tapahtuman lopputuloksesta perustuu pistemäärään. Plus-miinus -vedonlyönnissä on erilaisia tyyppejä, joilla kullakin on omat sääntönsä ja strategiansa.

Point Spread -vedonlyönti

Point spread -vedonlyönti on yleisin plus miinus -vedonlyönnin tyyppi. Tässä vedonlyönnissä lyödään vetoa siitä, kumpi joukkue voittaa pelin, ja vedonvälittäjät asettavat pisteen erotuksen tasoittamaan kertoimia. Suosikkijoukkueelle annetaan negatiivinen (-) piste-ero, kun taas altavastaajalle annetaan positiivinen (+) piste-ero. Voittaakseen vedon suosikkijoukkueen on voitettava enemmän pisteitä kuin hajautettu tulos, kun taas altavastaajan on joko voitettava peli kokonaan tai hävittävä vähemmän pisteitä kuin hajautettu tulos.

Moneyline-vedonlyönti

Moneyline-vedonlyönti on toinen plusmiinusvedonlyönnin tyyppi, jossa lyödään vetoa siitä, kumpi joukkue voittaa pelin suoraan, riippumatta pistemäärästä. Tässä vedonlyöntityypissä suosikkijoukkueelle annetaan negatiivinen (-) moneyline, kun taas altavastaajalle annetaan positiivinen (+) moneyline. Negatiivinen voittolinja osoittaa, kuinka paljon sinun pitäisi panostaa voittaaksesi 100 dollaria, kun taas positiivinen voittolinja osoittaa, kuinka paljon voittaisit, jos panostaisit 100 dollaria.

Over/Under-vedonlyönti

Yli/alle-vedonlyönti on plusmiinusvedonlyönnin laji, jossa vedonlyönti koskee pelin tai tapahtuman kokonaistulosta, ei lopputulosta. Vedonvälittäjät asettavat kokonaispistemäärän, ja vedonlyöjät voivat lyödä vetoa siitä, ylittääkö vai alittaako todellinen pistemäärä tämän kokonaispistemäärän. Tässä vedonlyöntityypissä plus- (+) ja miinusmerkit (-) ilmaisevat vedon kummankin puolen kertoimet. Esimerkiksi vedonlyönnin ylivoima voi olla +110, kun taas vedonlyönnin allevoima voi olla -120.

Kuinka lukea plus-miinus-kertoimia

Plus-miinus-kertoimet ovat urheiluvedonlyönnin yleinen tapa näyttää urheilutapahtuman kertoimet. Nämä kertoimet näyttävät tuloksen todennäköisyyden ja vedon mahdollisen voiton. Plus-miinus-kertoimien ymmärtäminen on olennaista tietoon perustuvien vetojen tekemisen ja mahdollisten voittojen maksimoimisen kannalta.

Plus- ja miinusmerkit näissä kertoimissa tarkoittavat vastaavasti altavastaajan ja suosikin arvoa. Suosikki on merkitty miinusmerkillä ja altavastaaja plusmerkillä. Jos esimerkiksi ottelun kertoimet ovat -180 suosikille ja +140 altavastaajalle, suosikilla on suurempi todennäköisyys voittaa kuin altavastaajalla.

Plus- tai miinusmerkin vieressä oleva numero ilmaisee mahdollinen voitto 100 dollarin panoksella. Esimerkiksi kertoimen ollessa -180 suosikille, 100 dollarin voittoon vaaditaan 180 dollarin panos. Kertoimen ollessa +140 altavastaajalle, 100 dollarin panos maksaisi 140 dollaria, jos altavastaaja voittaa.

On tärkeää huomata, että kertoimet voivat muuttua, kun tapahtumasta lyödään enemmän vetoja ja peli lähestyy. Urheiluvedonlyöjien tulisi pysyä ajan tasalla viimeisimmistä kertoimista ja linjojen muutoksista vedonlyöntistrategiansa maksimoimiseksi.

Kaiken kaikkiaan plusmiinuskertoimien lukemisen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää urheiluvedonlyönnin onnistumisen kannalta. Tunnistamalla altavastaajan ja suosikin ja ymmärtämällä vedon potentiaalisen voiton, urheiluvedonlyöjät voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja mahdollisesti ansaita valtavia voittoja.

Voittojen laskeminen plusmiinus-kertoimilla

Urheiluvedonlyönnissä plusmiinuslukujen ymmärtäminen on tärkeää paitsi pelin lopputuloksen määrittämiseksi myös mahdollisten voittojen laskemiseksi. Plus miinuskertoimet ovat vedonvälittäjien tapa tasoittaa altavastaajan ja suosikin välistä pelikenttää, mikä tekee vedonlyönnistä reilumpaa ja kilpailukykyisempää.

Voittojen laskeminen plusmiinuskertoimien avulla edellyttää matemaattisten yhtälöiden perusymmärrystä. Kun veikkaat suosikkia, miinuslukua käytetään määrittämään, kuinka paljon sinun on panostettava voittaaksesi 100 dollaria. Jos esimerkiksi kerroin on -150, sinun on panostettava 150 dollaria voittaaksesi 100 dollaria.

Toisaalta, kun vedonlyönti on altavastaajan puolella, pluslukua käytetään osoittamaan, kuinka paljon voit voittaa jokaisesta 100 dollarin panoksesta. Jos esimerkiksi kerroin on +175, voit voittaa 175 dollaria jokaista 100 dollaria kohden.

Jos haluat laskea mahdolliset voitot plus-miinus-kertoimien perusteella, jaa kerroin yksinkertaisesti kertoimella 100 ja kerro se panoksesi määrällä. Näin saat kokonaisvoiton, jos vetosi onnistuu.

On tärkeää huomata, että vaikka plusmiinus-kertoimet ovat hyödyllinen työkalu urheiluvedonlyönnissä, vedonlyönnissä on otettava huomioon muitakin tekijöitä, kuten joukkueen suoritushistoria, loukkaantumiset ja sääolosuhteet.

Yleiset virheet, joita kannattaa välttää Plus Minus -vedonlyönnissä

Kun kyse on urheiluvedonlyönnistä, plus miinus -järjestelmä on yksi suosituimmista ja laajimmin käytetyistä. Monet vedonlyöjät tekevät kuitenkin yleisiä virheitä, jotka voivat johtaa tappioihin, varsinkin kun he ovat vasta aloittamassa vedonlyöntiä. Seuraavassa on muutamia keskeisiä virheitä, joita kannattaa välttää plusmiinusjärjestelmää käytettäessä:

 • Kertoimien ymmärtämättä jättäminen: Plus miinus -järjestelmä perustuu vedonvälittäjien asettamiin kertoimiin. On tärkeää ymmärtää, miten kertoimet toimivat ja miten ne vaikuttavat mahdollisiin voittoihisi.
 • Vedonlyönti perustuu tunteisiin: On helppo innostua pelin jännityksestä tai lyödä vetoa suosikkijoukkueesi puolesta. Tämä voi kuitenkin johtaa epärationaalisiin päätöksiin ja huonoihin vedonlyöntivalintoihin.
 • Budjetin noudattamatta jättäminen: On tärkeää asettaa budjetti urheiluvedonlyönnille ja pitää siitä kiinni. Vedonlyönti enemmän kuin sinulla on varaa hävitä, voi johtaa taloudellisiin ongelmiin ja pilata nautintosi harrastuksesta.
 • Tärkeän tiedon huomiotta jättäminen: Jotta voit tehdä tietoon perustuvia vedonlyöntipäätöksiä, sinun on tutkittava joukkueita, pelaajia ja muita asiaankuuluvia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa pelin lopputulokseen. Tämän tiedon huomiotta jättäminen voi haitata yleistä menestystäsi.
 • Tappioiden jahtaaminen: Kun koet tappion, voi olla houkuttelevaa yrittää korvata se asettamalla lisää panoksia. Tämä voi kuitenkin johtaa vielä suurempiin tappioihin ja taloudellisiin ongelmiin.

Plusmiinusjärjestelmän ymmärtäminen ja näiden yleisten virheiden välttäminen voi auttaa sinua tekemään parempia vedonlyöntipäätöksiä ja lisätä menestymismahdollisuuksiasi. Muista aina tehdä tietoon perustuvia päätöksiä, asettaa budjetti ja pysyä kurinalaisena vedonlyöntitottumuksissasi.

Plus-miinus-vedonlyönnin edut

Yksi plus miinus -vedonlyönnin tärkeimmistä eduista on se, että sen avulla voit nopeasti ja helposti ymmärtää, mitä pelissä tapahtuu. Plus miinus -järjestelmän avulla näet yhdellä silmäyksellä, mikä joukkue on suosikki ja mikä altavastaaja. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, kun lyöt vetoa pelin aikana tai yrität päättää, minkä joukkueen puolesta lyödä vetoa ennen peliä.

Toinen plus miinus -vedonlyönnin etu on, että se on erittäin joustava. Tämän järjestelmän avulla voit lyödä vetoa monenlaisista urheilulajeista ja tapahtumista jalkapallosta ja koripallosta tennikseen ja golfiin. Plus miinus -vedonlyöntiä voidaan käyttää myös yksittäisten tapahtumien, kuten nyrkkeilyottelun tai hevoskilpailun, sekä kokonaisten kausien, kuten koripallo- tai jalkapallokauden, kohdalla.

Yksi plus miinus -vedonlyönnin etu on myös se, että se tarjoaa paljon vaihtelua. Voit tehdä monenlaisia vetoja plus miinus -järjestelmän avulla, yksinkertaisista moneyline-vedoista monimutkaisempiin vetoihin, kuten parlays- ja teaser-vetoihin. Tämä tarkoittaa, että voit mukauttaa vedot omien mieltymystesi ja riskinsietokykysi mukaan, mikä tekee plus miinus -vedonlyönnistä loistavan valinnan sekä satunnaisille että vakaville vedonlyöjille.

 • Helppo ymmärtää: Plusmiinusvedonlyönti mahdollistaa vedonlyöntikertoimien nopean ja helpon ymmärtämisen.
 • Joustava: Voit lyödä vetoa useista urheilulajeista ja tapahtumista plus miinus -vedonlyönnin avulla.
 • Tarjoaa vaihtelua: Plus-miinus-järjestelmällä on saatavana monenlaisia vetoja, mikä mahdollistaa vedonlyönnin mukauttamisen ja personoimisen.

Plus-miinus -vedonlyönnin haitat

Vaikka plus miinus -vedonlyönti saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta ja kätevältä tavalta lyödä vetoa urheilusta, sillä on myös useita haittoja, jotka vedonlyöjien tulisi tiedostaa:

 • Riski menettää rahaa nopeasti: Plus miinus -vedonlyönti tarjoaa suhteellisen alhaisia voittoja, mikä tarkoittaa, että vedonlyöjien on panostettava suuria summia saadakseen merkittäviä voittoja. Tämä asettaa heidät suuremmalle riskille menettää paljon rahaa lyhyessä ajassa, jos he tekevät muutaman väärän valinnan.
 • Rajalliset vedonlyöntivaihtoehdot: Plus miinus -vedonlyönti rajoittuu muutamaan perusvedonlyöntivaihtoehtoon, kuten ottelun lopputuloksen tai pisteen eron veikkaamiseen. Vedonlyöjät saattavat haluta enemmän vaihtelua vedonlyöntivaihtoehtoihinsa.
 • Epätarkkuudet piste-erossa: Plus miinus vedonlyönti perustuu vahvasti pisteen leviämisen tarkkuuteen, jonka kertoimenlaskijat asettavat. Nämä piste-erot eivät kuitenkaan välttämättä aina vastaa tarkasti kunkin joukkueen todellisia vahvuuksia ja heikkouksia, mikä johtaa odottamattomiin tuloksiin ja tappioihin vedonlyöjille.
 • Ei suojausvaihtoehtoja: Plus miinus -vedonlyönti ei tarjoa vedonlyöjille suojautumisvaihtoehtoja, mikä tarkoittaa, että he eivät voi asettaa vetoja minimoidakseen mahdollisia tappioita tai kasvattaakseen mahdollisia voittoja. Tämä voi vaikeuttaa vedonlyöjien riskien hallintaa ja voittojen maksimointia.

Kaiken kaikkiaan plus miinus -vedonlyönti voi olla suosittu urheiluvedonlyönnin muoto, mutta siinä on myös haittoja. Vedonlyöjien tulisi harkita huolellisesti näitä haittoja ennen vedonlyöntiä ja varmistaa, että he ovat tyytyväisiä riskeihin.

Esimerkkejä plus miinus -vedonlyönnistä käytännössä

Oletetaan, että lyöt vetoa Los Angeles Lakersin ja Milwaukee Bucksin välisestä NBA-ottelusta. Pelin pistemarginaali on Lakers -5.5, mikä tarkoittaa, että Lakersin on voitettava vähintään 6 pisteellä, jotta voitat vetosi. Jos lyöt vetoa, että Lakers voittaa, vedonlyöntisi näyttää seuraavalta: Lakers -5.5 (-110). -110 tarkoittaa, että sinun on panostettava 110 dollaria voittaaksesi 100 dollaria.

Toinen esimerkki on moneyline-veto New England Patriotsin ja Pittsburgh Steelersin välisestä NFL-ottelusta. Pelin moneyline on Patriots -150, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi panostaa 150 dollaria voittaaksesi 100 dollaria, jos panostat Patriotsin voittoon. Jos lyöt vetoa Steelersin voitosta, moneyline olisi Steelers +130, mikä tarkoittaa, että voittaisit 130 dollaria, jos lyöt 100 dollaria Steelersin puolesta ja se voittaa.

Kolmas esimerkki on summaveto Alabama Crimson Tiden ja Georgia Bulldogsin välisessä yliopistojalkapallo-ottelussa. Pelin Over/Under on asetettu 47:ään.5 pistettä, mikä tarkoittaa, että voit lyödä vetoa siitä, että ottelussa tehtyjen pisteiden kokonaismäärä on yli tai alle 47 pistettä.5 pistettä. Jos lyöt vetoa Over ja lopputulos on 28-24, kokonaispistemäärä on 52 ja voitat vetosi. Jos lyöt vetoa Under ja lopputulos on 21-14, kokonaispistemäärä on 35 ja voitat myös vedon.

Plus miinus suositussa urheilussa

Plusmiinusvedonlyönti on yleinen urheiluvedonlyönnin piirre, ja sitä käytetään tietyn joukkueen tai pelaajan tasoittamiseen, jotta pelikenttä olisi tasaisempi. Esimerkiksi koripallossa joukkueen pistemarginaali voi olla +5, mikä tarkoittaa, että joukkueen on voitettava peli tai hävittävä enintään 5 pisteellä, jotta voitat vetosi. Vastustajajoukkue, joka on toisaalta, voi olla pistemarginaali -5, ja heidän on voitettava vähintään 6 pisteellä voittaakseen vedon.

Jalkapallossa plus miinus -vedonlyönti toimii samalla tavalla, kun joukkueille annetaan piste-ero, joka niiden on joko voitettava tai pysyttävä sen sisällä voittaakseen tai kattaakseen vedon. Tämäntyyppinen vedonlyönti on suosittua monissa muissa urheilulajeissa, kuten jääkiekossa, baseballissa ja jalkapallossa.

Vaikka plus miinus -vedonlyönti voi olla haastavaa aloitteleville urheiluvedonlyöjille, se voi olla loistava tapa saada paremmat kertoimet joukkueelle tai pelaajalle, jonka uskot olevan etulyöntiasemassa. Kun urheiluvedonlyöntipankit tekevät joukkueesta tai pelaajasta tämänkaltaisen käsikartan, ne voivat kannustaa lyömään vetoa tietyn ottelun molemmille puolille, mikä auttaa varmistamaan, että ne tienaavat rahaa pelin tai tapahtuman lopputuloksesta riippumatta.

 • Koripallo: Koripallossa plus-miinus -vedonlyönti tarkoittaa piste-eroa, joka lisätään tai vähennetään joukkueen lopputuloksesta, jotta vedonlyöjille luodaan tasaisempi pelikenttä.
 • Jalkapallo: Jalkapallossa plus miinus -vedonlyöntiä käytetään luomaan tasaisempi pelikenttä, ja joukkueille annetaan piste-ero, joka niiden on joko voitettava tai pysyttävä sen sisällä voittaakseen tai kattaakseen vedon.
 • Jääkiekko: Joukkueille annetaan piste-ero, joka niiden on joko voitettava tai pysyttävä sen sisällä voittaakseen tai kattaakseen vedon.
 • Baseball: Joukkueet saavat pisteen, jonka niiden on joko voitettava tai pysyttävä sen sisällä voittaakseen tai kattaakseen vedon.
 • Jalkapallo: Plus miinus -vedonlyönti on yleistä myös jalkapallossa, jossa joukkueille annetaan piste-ero, joka niiden on joko voitettava tai pysyttävä sen sisällä voittaakseen tai kattaakseen vedon.

Loppujen lopuksi plus miinus vedonlyönti on loistava tapa lisätä jännitystä urheiluvedonlyöntikokemukseesi, ja se voi tarjota tasaisemmat toimintaedellytykset satunnaisille vedonlyöjille, joilla ei ole samanlaista kokemusta tai tietämystä kuin ammattilaispelaajilla.

Plus miinus tietyissä vedonlyöntityypeissä

Vaikka plus miinus on yleinen termi urheiluvedonlyönnissä, sillä voi olla eri merkityksiä vedon tyypistä riippuen. Pistevedonlyönnissä plus-miinus viittaa siihen, kuinka monta pistettä joukkue joko antaa tai saa. Esimerkiksi joukkue, joka on listattu +3.5 tarkoittaa, että he saavat 3.5 pistettä, kun taas joukkue, joka on listattu -3.5 tarkoittaa, että he antavat 3.5 pistettä.

Moneyline-vedonlyönnissä plus-miinus-symbolit voivat merkitä ottelun altavastaajan ja suosikin. Plus-symboli ennen kertoimia tarkoittaa, että joukkue on altavastaaja ja voittosumma perustuu 100 dollarin panokseen. Miinussymboli ennen kertoimia tarkoittaa, että joukkue on suosikki ja summa, joka sinun on panostettava voittaaksesi 100 dollaria, perustuu kertoimiin.

Totals-vedonlyönnissä plus-miinus-symbolit viittaavat yli- ja alle-vetoihin. Plusmerkki tarkoittaa ylipanosta, kun taas miinusmerkki tarkoittaa alipanosta. Esimerkiksi, kokonaisvoitto on ilmoitettu +7:ksi.5 tarkoittaa, että voitto on voitettava ylivoimalla, kun taas kokonaisvoitto on -7.5 tarkoittaa, että voitto on lyödä vetoa under.

 • Pistevedonlyönti: Plus (+) viittaa altavastaajiin, kun taas miinus (-) viittaa suosikkeihin.
 • Moneyline-vedonlyönti: Plus (+) viittaa altavastaajiin, kun taas miinus (-) viittaa suosikkeihin.
 • Yhteensä vedonlyönti: Plus (+) tarkoittaa yli, kun taas miinus (-) tarkoittaa alle.

Plus-miinus-vedonlyönnin trendit ja analyysi

Plus-miinus -vedonlyönti, joka tunnetaan myös nimellä point spread tai handicap-vedonlyönti, on suosittu tapa lyödä vetoa urheilutapahtumista. Siinä lyödään vetoa siitä, voittaako joukkue tai urheilija tietyllä pistemäärällä vai ei. Tietoon perustuvan vedonlyönnin tekeminen edellyttää plusmiinusvedonlyönnin trendien ja analyysin ymmärtämistä.

Yksi trendi, jota kannattaa tarkkailla, on kotikenttäetu. Monissa urheilulajeissa kotijoukkueella on paremmat mahdollisuudet voittaa tutun ympäristön ja kannustavien fanien ansiosta. Tämän seurauksena piste-eroa voidaan muuttaa vierasjoukkueen hyväksi kertoimien tasoittamiseksi. Joukkueen koti- ja vierasotteluennätysten analysointi voi antaa näkemys niiden suorituskykyä ja mahdollisia piste-erotustuloksia.

Toinen huomioon otettava suuntaus on sää ja peliolosuhteet. Sade, tuuli ja äärimmäiset lämpötilat voivat vaikuttaa ulkoilmaurheilulajeihin, kuten jalkapalloon ja baseballiin. Nämä olosuhteet voivat vaikuttaa pelin lopputulokseen ja johtaa odottamattomiin piste-eroihin. Sääennusteiden ja joukkueen aiempien esitysten analysointi vastaavissa olosuhteissa voi auttaa tekemään perustellumman vedon.

Lopuksi, joukkueen vahvuuksien ja heikkouksien analysointi on ratkaisevan tärkeää plus miinus vedonlyönnissä. Joukkueilla, joilla on vahva hyökkäys, voi olla suurempi mahdollisuus voittaa suuremmalla marginaalilla, mikä johtaa suurempaan piste-eroon. Vastaavasti joukkueiden, joilla on heikompi puolustus, voi olla vaikeampi voittaa suurella marginaalilla. Pelaajatilastojen, joukkueen dynamiikan ja aiempien suoritusten analysointi voi antaa tietoa joukkueen mahdollisista piste-erotustuloksista.

 • Yhteenvetona voidaan todeta, että plusmiinusvedonlyönnin trendien ja analyysin ymmärtäminen voi auttaa tekemään tietoon perustuvan vedonlyönnin. Ota huomioon sellaiset tekijät kuin kotikenttäetu, sää- ja peliolosuhteet sekä joukkueen vahvuudet ja heikkoudet päätöstä tehdessäsi.

Plus miinus live-vedonlyönnissä

Live-vedonlyönnistä on tullut viime vuosina yhä suositumpaa urheiluvedonlyöjien keskuudessa, sillä sen avulla he voivat lyödä vetoa jo käynnissä olevista peleistä. Plus miinus -vedonlyönti on yksi yleisimmistä vedonlyöntityypeistä live-vedonlyönnissä, ja siinä lyödään vetoa pelin tai tapahtuman lopputuloksesta pistemarginaalin perusteella.

Plus-miinus -vedonlyönnissä suosikki merkitään miinusmerkillä (-) ja altavastaaja merkitään plusmerkillä (+). Jos esimerkiksi New England Patriots pelaa Miami Dolphinsia vastaan ja Patriotsin suosikki on 7 pistettä, plusmiinuslinja voi olla -7 Patriotsille ja +7 Dolphinsille.

Jotta voitat Patriotsin vedon tässä tilanteessa, heidän on voitettava peli yli 7 pisteellä. Jos lyöt vetoa Dolphinsin puolesta, he voivat joko voittaa pelin tai hävitä alle 7 pisteellä, ja panoksesi on silti voitollinen. Jos Patriots voittaa tasan 7 pisteellä, veto katsotaan pushiksi ja kaikki panokset palautetaan.

Plus miinus -vedonlyönti live-vedonlyönnissä antaa sinulle mahdollisuuden mukauttaa panostasi jatkuvasti sen mukaan, miten peli etenee. Jos Patriots saa vahvan alun ja näyttää siltä, että he voivat kattaa voiton, voit nostaa panostasi heidän kohdallaan. Jos taas Dolphins pelaa odotettua paremmin, voit lyödä vetoa siitä, että he kattavat voiton tai jopa voittavat pelin kokonaan.

Kaiken kaikkiaan plus miinus -vedonlyönti live-vedonlyönnissä voi lisätä jännitystä urheiluvedonlyöntikokemukseen ja tarjota enemmän mahdollisuuksia voittaa rahaa. On kuitenkin tärkeää ymmärtää plus miinus -vedonlyönnin säännöt ja mekaniikka ennen kuin asetat panoksia.

Plus-miinus ja parlays

Jos plus-miinus-kertoimet ovat sinulle tuttuja, saatat miettiä, miten niitä sovelletaan parlay-otteluihin. Parlayssa lyöt vetoa kahden tai useamman lopputuloksen toteutumisesta. Tämä tarkoittaa, että voit yhdistää useita plusmiinusvetoja yhdeksi parlay-vedoksi.

Kun haluat laskea parlay-kertoimia, sinun on tiedettävä plus-miinus-kertoimet jokaiselle yksittäiselle vedolle. Tämän jälkeen voit käyttää parlay-laskuria määrittääksesi kokonaisarvosanan kertoimet parlay.

Pidä mielessä, että koska yhdistät useita vetoja, parlay-vedon kokonaiskertoimet ovat yleensä korkeammat kuin kunkin yksittäisen vedon kertoimet. Tämä tarkoittaa sitä, että parlays voi olla loistava tapa voittaa mahdollisesti suurempi voitto, mutta niihin liittyy myös suurempi riski.

Lisäksi joillakin urheiluvedonvälittäjillä voi olla erilaisia sääntöjä tai rajoituksia, kun on kyse parlay-vedon asettamisesta plus-miinus-kertoimilla. Muista tarkistaa valitsemasi urheiluvedonlyönnin erityissäännöt ja -määräykset ennen parlay-vedonlyöntiä.

 • Vinkki: Harkitse parlay-laskurin käyttöä, jotta voit määrittää parlay-vetojen kertoimet ja mahdollisen voitonmaksun.
 • Huom: Plus-miinus-kertoimilla varustettujen parlay-vedonlyöntien lyöminen voi olla monimutkaisempaa kuin yksittäisten pelien lyöminen, joten muista tehdä tutkimustyötä ja ymmärtää riskit ennen vedonlyöntiä.
Plus miinus esimerkki:
Jos pelin plus-miinus-kertoimet ovat +120, tämä tarkoittaa, että jos panostat 100 dollaria ja panostamasi joukkue voittaa, voitat 120 dollaria lisää. Jos kertoimet olisivat -120, sinun pitäisi panostaa 120 dollaria voittaaksesi 100 dollaria lisää.

Vinkkejä urheiluvedonlyönnin plus-miinus-kertoimen ymmärtämiseen urheiluvedonlyönnissä

Jotta voit lyödä menestyksekkäästi vetoa urheilusta plusmiinusjärjestelmän avulla, on tärkeää ymmärtää, miten se toimii. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä:

 • Älä luota pelkästään plusmiinuslukuun: Vaikka plusmiinusluku on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon vedonlyöntiä tehtäessä, se ei ole ainoa asia, johon kannattaa keskittyä. Ota huomioon myös joukkueen viimeaikainen suorituskyky, loukkaantumiset ja muut merkitykselliset tekijät.
 • Ymmärrä kertoimet: Ennen vedonlyöntiä on tärkeää ymmärtää plus miinus -järjestelmään liittyvät kertoimet. Jos esimerkiksi joukkue on listattu plus 150:llä, se tarkoittaa, että 100 dollarin panos tuottaa 150 dollarin voiton.
 • Tee tutkimusta: Ennen vedonlyöntiä on tärkeää tehdä tutkimusta joukkueista ja pelaajista, jotka ovat mukana. Katso heidän aiempia suorituksiaan, loukkaantumishistoriaansa ja muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa pelin lopputulokseen.
 • Aseta budjetti: Jotta et menettäisi enemmän rahaa kuin sinulla on varaa, on tärkeää asettaa budjetti ja pitää siitä kiinni. Panosta vain sen verran, mitä sinulla on varaa menettää.
 • Ota huomioon useita tekijöitä: Kun teet päätöstäsi, ota huomioon useita muita tekijöitä kuin plusmiinusnumero. Katso yli/alijäämät, spread ja kaikki muut merkitykselliset tiedot, jotka voi auttaa sinua tehdä tietoon perustuva päätös.
 • Ole kärsivällinen: On tärkeää olla kärsivällinen, kun lyöt vetoa plusmiinusjärjestelmän avulla. Älä tee päätöstä hätiköidysti ja ota aikaa harkita kaikkia asiaankuuluvia tekijöitä ennen panostusta.