Missä osavaltioissa urheiluvedonlyönti on laillista?

Johdanto

Urheiluvedonlyönnistä on tullut Yhdysvalloissa suosittua toimintaa, mutta se ei ole aina ollut laillista. Monien vuosien ajan urheiluvedonlyönti oli laillista vain muutamissa osavaltioissa. Sen jälkeen, kun korkein oikeus kumosi ammattilais- ja amatööriurheilun suojelulain (PASPA) vuonna 2018, useammat osavaltiot ovat kuitenkin ovat laillistaneet urheiluvedonlyönnin. Tässä artikkelissa keskustelemme osavaltioista missä urheiluvedonlyönti on tällä hetkellä laillista ja osavaltiot, joissa urheilua vedonlyönnin laillistaminen on vireillä.

Valtiot, joissa urheiluvedonlyönti on laillista

Tässä on luettelo 21 osavaltiosta, joissa urheiluvedonlyönti on tällä hetkellä laillista:

OsavaltioAmmattilaisurheiluvedonlyöntiCollege-urheiluvedonlyönti
ArkansasKylläEi
ColoradoKylläKyllä
DelawareKylläEi
IllinoisKylläKyllä
IndianaKylläKyllä
IowaKylläKyllä
MichiganKylläKyllä
MississippiKylläEi
MontanaKylläEi
NevadaKylläKyllä
New HampshireKylläEi
New JerseyKylläKyllä
New MexicoKylläEi
New YorkKylläKyllä
OregonKylläKyllä
PennsylvaniaKylläKyllä
Rhode IslandKylläEi
TennesseeKylläKyllä
VirginiaKylläEi
Washington DCKylläEi
Länsi-VirginiaKylläKyllä

Osavaltiot, joissa urheiluvedonlyönti on vireillä

Tällä hetkellä kymmenessä osavaltiossa on vireillä lainsäädäntöä, joka voisi laillistaa urheiluvedonlyönnin lähitulevaisuudessa:

  • Arizona
  • Connecticut
  • Florida
  • Louisiana
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Missouri
  • Pohjois-Carolina
  • Ohio
  • Etelä-Dakota

On tärkeää huomata, että vaikka osavaltiossa on vireillä lainsäädäntöä, se ei takaa urheiluvedonlyönnin laillistamista. Lainsäädännön hyväksyminen voi kestää useita kuukausia tai jopa vuosia. Monet osavaltiot ovat kuitenkin siirtymässä kohti urheiluvedonlyönnin laillistamista, koska ne näkevät siitä mahdollisesti saatavat verotulot LeoVegas.

Urheiluvedonlyönnin laillistamisen edut

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi valtiot laillistavat urheiluvedonlyönnin, on verotulojen saaminen. Esimerkiksi New Jerseyssä urheiluvedonlyönti toi 4 dollaria rahaa.5 miljoonaa euroa veroja pelkästään Ensimmäinen laillistamiskuukausi. Näillä rahoilla voidaan rahoittaa koulutusta, infrastruktuuria ja muita tärkeitä ohjelmia. Lisäksi urheiluvedonlyönnin laillistaminen voi vauhdittaa osavaltion taloutta luomalla työpaikkoja ja tuottamalla lisätuloja matkailusta.

Toinen hyöty urheiluvedonlyönnin laillistamisesta on se, että se voi auttaa vähentämään laitonta uhkapelaamista. Kun urheiluvedonlyönti on laitonta, ihmiset saattavat kääntyä laittomien vedonvälittäjien tai online-rahapelisivustojen puoleen, mikä voi olla vaarallista ja johtaa rikolliseen toimintaan. Urheiluvedonlyönnin laillistaminen tarjoaa ihmisille turvallisen ja säännellyn ympäristön vedonlyöntiä varten. Se auttaa myös vähentämään rahapelaamisen kielteisiä sosiaalisia vaikutuksia tarjoamalla resursseja peliriippuvuudesta kärsivien auttamiseksi.

Salla Tallus
Salla Tallusverified

Urheiluvedonlyönti hyväksytään yhä laajemmin Yhdysvallat, ja yhä useammat osavaltiot laillistavat sen joka vuosi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jokaisella osavaltiolla on omat urheiluvedonlyöntiä koskevat lakinsa ja säännöksensä. Ennen vedonlyöntiä on tärkeää tutkia osavaltiosi säännöksiä varmistaaksesi, että noudatat lakeja. Kun yhä useammat osavaltiot jatkavat urheiluvedonlyönnin laillistamista, on todennäköistä, että ala jatkaa suosionsa kasvua ja tuottaa merkittäviä verotuloja osavaltioille samalla, kun se tarjoaa ihmisille turvallisen ja säännellyn ympäristön vedonlyöntiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä laillisesta urheiluvedonlyönnistä Yhdysvalloissa

Kysymys: Onko urheiluvedonlyönti laillista Yhdysvalloissa??

V: Kyllä, urheiluvedonlyönti on laillista joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa.

Kysymys: Mitkä osavaltiot ovat laillistaneet urheiluvedonlyönnin??

V: Vuodesta 2021 lähtien 21 maassa on osavaltiot, joissa urheiluvedonlyönti on tällä hetkellä laillista: Arkansas, Colorado, Delaware, Illinois, Indiana, Iowa, Michigan, Mississippi, Montana, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Tennessee, Virginia, Washington DC ja West Virginia.

Kysymys: Onko urheiluvedonlyönti laillista kaikissa ammatti- ja yliopistourheilulajeissa niissä osavaltioissa, joissa se on laillista??

V: Ei, vain joissakin osavaltioissa sallia urheiluvedonlyönti ammattilaisurheilussa, kun taas toiset sallivat vedonlyönnin sekä ammattilais- että yliopistourheilussa.

K: Voinko lyödä laillisesti vetoa urheilusta osavaltiossa, jossa se ei ole vielä laillista??

V: Ei, on laitonta lyödä vetoa urheilusta osavaltiossa, jossa se ei ole vielä laillista. Monissa osavaltioissa harkitaan kuitenkin parhaillaan tai on vireillä lainsäädäntöä urheiluvedonlyönnin laillistamiseksi lähitulevaisuudessa.

Q: Mitä hyötyä urheiluvedonlyönnin laillistamisesta on??

A: Urheiluvedonlyönnin laillistaminen voi tuottaa merkittäviä verotuloja valtioille, luoda työpaikkoja ja vähentää laitonta uhkapelaamista. Se tarjoaa myös turvallisen ja säännellyn ympäristön, jossa ihmiset voivat lyödä vetoa, ja auttaa vähentämään rahapelaamisen kielteisiä sosiaalisia vaikutuksia.

K: Mitä minun pitäisi tehdä ennen urheiluvedonlyöntiä laillisessa valtiossa??

V: Ennen vedonlyöntiä on tärkeää tutkia osavaltiosi säännöksiä varmistaaksesi, että noudatat lakeja. Jokaisella osavaltiolla on omat urheiluvedonlyöntiä koskevat lait ja määräykset.